• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanan arkadaslara sorum var?

Merhaba kızlar,
Ben buraya yenı uye oldum ve bosanma asamasındayım..
Esım 1 haftadır eve gelmıyor ve benı 8 aylık bebegımle ortada bıraktı..
(öncekı actıgım konuda ayrıntıları var)..
Şu anda ben de artık boşanacagımıza emın oldum,fakat bu konuda
bılırkişilere danısmak ıstedıgım bazı konular var..:

-Boşanma davasını acan taraf mı,dıger taraf mı daha magdur görunuyor?
-Maddı manevı tazmınat davası nasıl acılıyor?
-Nafaka eşin maasının yuzde kacı oluyor?( Ben su an ıs arıyorum calısmıyorum)
-Eşimin avea kontorlu telefon kayıtlarını nasıl arastırabılırım,dökum alabılırım?

Bu konularda bana yardımcı olursanız cok sevınırım ,eşim anlasmalı bosanmayı dusunuyor
buyuk ıhtımalle,ama ben bana yasattıklarının bedelını odemesını ıstıyorum :
Hamıleyken aldatıldım,bunu kanıtlamak ıcın tel kayıtlarına ıhtıyacım olacak,
dogumdan berı kötu davranıyor,ilgisizdi,soguktu,hep kavga cıkarıp gıtmek ıstedı ,
cinsel anlamda bırlıkte olmadı ben hep ıstememe ragmen toplam 7-8 kez belkı;
benı yıldırmaya calıstı ve basardı:(( Ben en guzel gecmesı gereken gunlerımı hep
bebegımı aglayarak emzırerek ya da onun yanında esımle kavgalar ederek,
onu aglatarak gecırdım;bunların bedelını ödemesını istiyorum..Bebegım 8aylık ve
dunden berı sütüm de cok azaldı:(((Bu rahatlıkla elını kolunu sallayarak gıdıp
bekar hayatını doya doya yasamasını ıstemıyorum..Ne önerırsınız?
Özellıkle bosanan ve bu asamalardan gecmıs arkadaslardan fıkır ve önerı rıca edıyorum..
Çünkı bu konularda hıcbır fıkrım yok ve bı avukata danısmak ıcın bıle 750 tl vermek gerekıyormus:(((
Lütfen yardımcı olur musnuz?

özel msjım bulunmadığı için özelden yazamıyorumda canım benim boşanma sebebim çok ilginç ama bende tam bilmiyorum ha dırdır ettim fakat haklı yere hiç böyle olabileceğini tahmin etmiyordum ama benden daha kötü evlilikler yaşayanlar var ama belli bir süre herşey yoluna giriyor girmiş ama bilmiyorum eşim sabırsızmıydı neydi aramızdaki sorun çok anlamadım ki eğer boşanılacaksa da benim onu terketmem gerekiyordu günlerce eve gelmiyordu geç geliyodu falan falan falan haksız yere çok dayağınıda yedim ama kötü şeyler olmasın diye sustum hep ama olmadı allahtan hayırlısı bu imiş deyip susuyorum şimdi ama boşanma davasıda açmayacağım o uğraşsın benim ne vaktim var nede uğraşacak gücüm onunla kendi uğraşsın birazda evlenirken evlilkte hiçbi sorumluğunu yerine getirmedi bari boşanınca yapsın bişeyler :(

nafakayı her halukarda alabılecegımı bılıyorum ama cogu bosanan ınsandan bıldıgım
kadarıyla bır sure sonra yok borcum vardı yok yatıramayacagım bu ay dıye dıye
ödenmemeye baslıyor ..:(
günaydın canım eger ilk davayı sen açarsan arkadaşların dedigi gibi masrafı sen ödersin bırak eşin açsın ayrıca barodan yardım alabilirsin nafaka maaşın 3/1 kadar diye biliyorum diyelim ki boşandın ve eşin nafakayı düzenli ödemedi tekrar dava açıp ödemedigi bütün nafakaları faizi ile birlikte alıyorsun ayrıca evlendikten sonra edinen tüm mallar ortaktır arkadaşım siz evlendikten sonra ev,araba vs şeyler aldıysanız yeni medeni kanuna göre bunların%50 sizindir yani arabanın%50 evin%50 si sizin hakkınızdır telefon kayıtlarına gelince dilekçenizde yazarsanız zaten mahkeme onları isteyecektir tazminatı biraz yüksek tutun çünkü pazarlık payı oluyor hep dedigim gibi barodan yardım alabilirsiniz.

nafakayı her halukarda alabılecegımı bılıyorum ama cogu bosanan ınsandan bıldıgım
kadarıyla bır sure sonra yok borcum vardı yok yatıramayacagım bu ay dıye dıye
ödenmemeye baslıyor ..:(

bende bu süreci yaşıyorum. sana avukatımın söylediğini söyliyeyim. nafakayı ödemediği takdirde diğer borçlarda 1/4'üne falan haciz konabilir ya nafaka borcunda maaşın tamamına haciz konabiliyormuş. bunun içinde icra müdürlüğüne gitmen yeterli. ki anlattığından anladığım kadarıyla eşin iyi bir yerde çalışıyor. asla imajını zedeleyecek böyle bir duruma girmez. içini ferah tut. ayrıca anlaşmalı yerine çekişmeli boşan ve eşinden tazminat iste. en azndan bunu baskı unsuru olarak kullanırsın. (nafakayı arttırmak adına) sonra anlaşmalı boşanmada daha yüksek nafaka talep edebilirsin.

birkaç şeyde yaşadıklarınla ilgili yazmak istiyorum. "damdan düşenin halinden ancak damdan düşen anlar" öncelikle bunu belirteyim. seni çok iyi anlıyorum. kırgınlığını, gururun yerle bir edildiği için hissettiklerini, hayal kırıklığını, TÜM KORKULARINI hepsini hepsini anlıyorum. benim de 3 yaşında bir kızım var ve her "baba" dediğinde içimden bir parça kopuyor, baba içerikli reklamlar döndüğündeki o bakışı o bakışı varya anlatamam. sana üzülme, ne üzülüyorsun seni istemeyeni sende isteme vs. vs derler demişlerdir. aksine dibine kadar üzül, çocuğun için dik durmaya falan da çalışma aksine üzüntüde en dibi gör. kendini tutma ağla, bağır, çağır. sonra ilk önce KENDİN için sonra çocuğun için ayağa öyle bir kalkacaksın ki kendinde şaşacaksın.

boşanmak hayatın sonu değil. sen bu hayata mutlu bir evlilik ve çocuk için gelmedin. hayata geliş amacını, gelecekte yapmak istediklerini sorgula. kendine dön ve kendini sorgula. unutma bizleri olgunlaştıran acılarımız, acı tecrübelerimiz.

Allah yardımcın olsun.

Not: Okuyunca cümlelerim pek bir emir içerikli gibi gözüktü gözüme ama öyle değil inan. sadece yazarken kendi yaşadıklarım aklıma geldi ve gerildim sanırım :)

hangi ilde yaşıyorsan o ilin barosuna git ve bir avukata ihtiyacın olduğunu söyle...
baro sana bir avukat tayin edecektir...
o zaman sadece masrafları ödersin, ayrıca avukatlık ücreti ödemezsin...
nafaka, tazminat gibi talepler boşanma davası ile birlikte istenir ayrıca bir dava açılmaz...
eşinin telefon dökümlerini açılan davada delil olarak bildirirsen mahkeme celbeder ayrıca sana kayıt vermezler...
nafaka oranını hakim takdir eder, kazancın şu kadarı kesin olarak kesilecek diye bir kural yok...
eşinin gelirine göre...
aldatıldığını tanık ile ispatlayabilirsin...
dava açarsan arabanın üzerine ve varsa evinizin üzerine satılmaması için tedbir koydurabilirsin...
ben avukat olarak söylüyorum sana...
eğer iş dönülmeyecek bir yola girdiyse anlaşarak ayrılman en doğrusu...
boşanma davaları hem yıpratıcı hem de oldukça uzun bir süreç...
bu arada sende kendi hayatına dönüp bakamazsın...
her duruşmada ayrıca sinirlerin yıpranır...
anlaşma için sana ne sunuyor ona bak ve ona göre duruma değerlendirelim...
nafaka, tazminat öyle çok çok büyük miktarlarda olmuyor emin ol...
sinirle, hırsla, öfkeyle hareket edip kendinden çalma...

SEMİYORUM aynı benım gıbı sebepsızce ve bahnelerle ustelık mesajla evı terk ettı adam
hala soktayım ve dönmem dıyor,baska laf etmıyor!!Kesin baskası var ve bebegımı bır
.... a satıyor!!

YELİZNUR pekı bu 1/3 bana dusen mı bebege dusen mı para yanı ıkımıze ne kadar duser
mahkeme tarafından?? Bir de sırf bosanmak ıcın sımdı ne ıstesem verır kabul eder gıbı de
gelıyor acaba tek celseyı kabul edıp anlasmalı ıstesem mı ?Eşim 3800 alıyor yanı 1700 falan
bebegımle bana duser mı?Gercı gıdelı 20gun oldu ama dun para ıstedım onda bıle yok dedı
kesınlıkle öncelıgı degıl bebegım ve asla vermeyıp hep zorlayacak benı.Ama maası da
işyerınden sıgorta sebebıyle dusuk gösterılıyor ben uzatırsam da maasını 2 gösterme ve
zorlama ıhtımalı var.Ama boşanmak ıstemıyorum:((Araba vardı satıp yarısını verecek
baska bırseyımız de yok.Benım altın hesabım var altınlardan aldıgımız onu kapatacagım,
kapatırsam alamaz degıl mı?Cekıp harcadım desem?

MNM80 canım esım ıyı yerde de iş degıstırır ev adresını de bılmezsem nerden kımden alacaklar
vermedıklerını:(( Anıden gıden benı ortada bırakan adamdan artık her pisligi beklıyorum:((
Cok guzel anlamıssın benı gercekten uzulmeden ve elımden gelenı yaptım demeden ayaga
kalkamayacagımı cok ıyı bılıyorum,cunku yokmus gıbı davranıp hayata devam eder gıbı
yaparsam olan sonradan bana olur o daha kötu.

LOTUS masraflar avukat harıc ne kadar tutar tahmınen??Ben ona karsı dava mı acmam
gerekecek o bosanma davası acınca?Mahkeme esımın dökumlerınden cıkan sonucu
da mı bana söylemez?Tanık yeterlı olur mu?Bayramdan sonra herkes ögrenmıs ve olay
bıtmıs olacak muhtemelen dava acmak ıcın kredı cekıyor su aralar.

Benım onunla anlasmalı bosanma adına planım ve söyleyeceklerım:
Ben de ona en az 1750 maasından ısteyecegımı,(bin kızıma 750 bana),
nafaka ödememesı halınde 10bın tl lık senet ımzalatmayı dusunuyorum
(kardesım muhasebecı o dedı kı tazmınat alırsan elınde az mıktar kalır ama
anlasır ayrılırsan ve böyle bır temınat ıstersen seve seve nafakayı duzenlı
ödemek zorunda kalır.Acık olacak vadesı.Nasıl fıkır??

günaydın arkadaşım eşin net maaşını ne kadar gösterir net aldıgı 3800 bunu mahkemeye gösterir mi peki genelde düşük gösteriyorlar düşük gösterirse 1750 olmaz gibime geliyor eger eşinin seni aldattıgını belgelersen tazminat alırsın ama miktarı yüksek tut çünkü pazarlık payı oluyor genelde

günaydın arkadaşım eşin net maaşını ne kadar gösterir net aldıgı 3800 bunu mahkemeye gösterir mi peki genelde düşük gösteriyorlar düşük gösterirse 1750 olmaz gibime geliyor eger eşinin seni aldattıgını belgelersen tazminat alırsın ama miktarı yüksek tut çünkü pazarlık payı oluyor genelde

cnm mahkeme onemlı degıl eger anlasmalı ıstıyorsa uzlasmak zorunda kalır maas konusunda
eger hayır derse cekısmelı bosanmak ıstemıyor kabul edebılır dıyorum sıgortası 2000 uzerınden
yatıyor oyle gösterır mahkemeye kalırsak

sakın anlaşmalı boşanma onun şartlarını kabul etmiş olursun zaten anlaşmalı boşanmada avukata gerek olmuyor ayrıca sen boşanma davası açarsan maduriyetini ispatlayamazsın eşinin evi terk ettiğini söyle evi terk eden suçlu mahkeme nazarında ...bırak eşin uğraşsın arkadaşımın ablasının başına aynı şey geldi maddi manevi madur oldu madur olmanızı istemem ayrıca tazminatınızı yüksek tutun bence zaten mahkeme istediğiniz paranın yarısını size ödemesini karar verecek belkide daha azını :26:

Fakirlik belgesı alıp noterden sonra da ıkametgah alıp arayacakmısım
merkez baro oyle söyledı o zaman yakın bıryere avukat talep edecekmısım,
adlı yardım yapacaklarmış.
Ben avukata magdurıyetımı anlatıp neler yapabılecegımı ogrenmek ıcın
ıhtıyac duyacagım,bır de 2 ay dolunca eve dön ıhtarı cekecegım,gelmedıgıne
kanıt olsun dıye.
Mantıklı mı kızlar?

Back
X