Kek kurabiye. Sadece Salataları misafir gelmeden 1 saat önce hazirlayinMeraba hanımlar hepinize mutlu bayramlarKurbanlar kesildi,kavurmalar yendi,ilk senin ailene mi gidilecek benim aileme mi gidilecek,bayramda memlekete gitme kavgalari da edildiyse ( bdv şuan bu konularla cok yoğun biliyorum) o zaman benim derdime gelebiliriz Benim derdim sizi ugrastirmayacak cinsten Yurt dışından ailemi ziyarete geldim.Geldigimde sadece pandemi sebebiyle bir arkadasimla görüşebildim israrlari sonucu.Şimdi gitmeden cagirmam gerekiyor.Ona gittigimde çok fazla cesit yapan biri,hatta öyle ki yaptiklarini övmekten ye ye diye israr etmesinden gerçekten sohbet etmeye zaman kalmadı :)Ben her zaman 3-4 cesit yapip kimse yorulmadan uzunca sohbet etmek isterim kimsenin evinde de bana ne yapilmis, ne hazirlanmis umrumda olmaz ev sahibinin guler yüzü herşeyden önemli.Ama altta kalmak asla istemem belliki arkadasim bunlara daha çok onem veriyor şatafatı,ağırlamayi,ağirlanmayi seviyor madem bana fikir verin kizlar.1 gün öncesinden yapilacak ertesi güne bayatlamayacak,tazeligini kaybetmeyecek neler yapabilirim.Mutfakta iyiyimdir sadece elim biraz yavaş.Bazi seyleri sabahtan yapmayi düşündüm ama çoğu seyler o gün yapilmasi gerekiyor sabah baslasam yetiştirsem bile bu defa misafiri karsilamaya halim kalmaz Mesela sarma düşündüm zeytinyağlılar dinlenince daha güzel oluyor 1 gun onceden sarsam pişirsem bile olur,el acmasi börek yapip dolaba koyup ertesi gün pisirmeyi düşünüyorum baska ne yapabilirim☺
Kek-aglayan pasta yada bu tür yaş pastalar-rus salatası ama onu misafir gelmeden önce o gün yapınMeraba hanımlar hepinize mutlu bayramlarKurbanlar kesildi,kavurmalar yendi,ilk senin ailene mi gidilecek benim aileme mi gidilecek,bayramda memlekete gitme kavgalari da edildiyse ( bdv şuan bu konularla cok yoğun biliyorum) o zaman benim derdime gelebiliriz Benim derdim sizi ugrastirmayacak cinsten Yurt dışından ailemi ziyarete geldim.Geldigimde sadece pandemi sebebiyle bir arkadasimla görüşebildim israrlari sonucu.Şimdi gitmeden cagirmam gerekiyor.Ona gittigimde çok fazla cesit yapan biri,hatta öyle ki yaptiklarini övmekten ye ye diye israr etmesinden gerçekten sohbet etmeye zaman kalmadı :)Ben her zaman 3-4 cesit yapip kimse yorulmadan uzunca sohbet etmek isterim kimsenin evinde de bana ne yapilmis, ne hazirlanmis umrumda olmaz ev sahibinin guler yüzü herşeyden önemli.Ama altta kalmak asla istemem belliki arkadasim bunlara daha çok onem veriyor şatafatı,ağırlamayi,ağirlanmayi seviyor madem bana fikir verin kizlar.1 gün öncesinden yapilacak ertesi güne bayatlamayacak,tazeligini kaybetmeyecek neler yapabilirim.Mutfakta iyiyimdir sadece elim biraz yavaş.Bazi seyleri sabahtan yapmayi düşündüm ama çoğu seyler o gün yapilmasi gerekiyor sabah baslasam yetiştirsem bile bu defa misafiri karsilamaya halim kalmaz Mesela sarma düşündüm zeytinyağlılar dinlenince daha güzel oluyor 1 gun onceden sarsam pişirsem bile olur,el acmasi börek yapip dolaba koyup ertesi gün pisirmeyi düşünüyorum baska ne yapabilirim☺
Patates salatası ve kisiri arkadasim yapmisti.Tatlim da bir gun önceden hazur olacak.Mercimek köftesi düşündüm evet.Tuzlu kurabiye yaparim baska daha ne yapabilirim acaba menüyü zengin tutmak içinPatates salatası kurtarıcı bence. Kısır ya da Çiğ köfte mercimek de olabilirr. Kıbrıs tatlısı veya köstebek pasta. Börek yapıyorsun tuzlu şeylere girmesen dde olur.
Evet tatli 1 gün öncesinden hazir olmus olacak ama başka onceden hazir olacak sekilde ne yapabilirim acabaKek-aglayan pasta yada bu tür yaş pastalar-rus salatası ama onu misafir gelmeden önce o gün yapın
Yaprak yapıyorsun börek açıyorsun menünde daha ne olsun canımPatates salatası ve kisiri arkadasim yapmisti.Tatlim da bir gun önceden hazur olacak.Mercimek köftesi düşündüm evet.Tuzlu kurabiye yaparim baska daha ne yapabilirim acaba menüyü zengin tutmak için
Evet çok mantıkli zamandan kazanabilirim bu şekildeBöreği yapıp 1 gece buzlukta beklettip pişirince enfes oluyor .Ben genelde menüyü belirlemişsem .Ön hazırlık kısmını önceden yapıyorum.Mesela kısır yapacaksam önceden yeşillikler yıkanmış doğranmış olur . Yoğurtlu meze yapacaksam bir gece evvelden yaparım,fellah köftesi yapacaksam bulgurlari yoğurup şekillendirip dolapta bekletirim ertesi gün haşlarim .Bu arada fellah köftesi çok güzel oluyor düşünebilirsin.
Hemen bakıyorum Teşekkür ederim ☺tam size göre bir kategori var sofralara göz atabilirsinizYemekteyiz, Benim Mutfağım, Ödüllü Yarışma
Yemekteyiz, Soframız, Benim Mutfağım ve Master Şef ödüllü yarışma.www.kadinlarkulubu.com
Meraba hanımlar hepinize mutlu bayramlarKurbanlar kesildi,kavurmalar yendi,ilk senin ailene mi gidilecek benim aileme mi gidilecek,bayramda memlekete gitme kavgalari da edildiyse ( bdv şuan bu konularla cok yoğun biliyorum) o zaman benim derdime gelebiliriz Benim derdim sizi ugrastirmayacak cinsten Yurt dışından ailemi ziyarete geldim.Geldigimde sadece pandemi sebebiyle bir arkadasimla görüşebildim israrlari sonucu.Şimdi gitmeden cagirmam gerekiyor.Ona gittigimde çok fazla cesit yapan biri,hatta öyle ki yaptiklarini övmekten ye ye diye israr etmesinden gerçekten sohbet etmeye zaman kalmadı :)Ben her zaman 3-4 cesit yapip kimse yorulmadan uzunca sohbet etmek isterim kimsenin evinde de bana ne yapilmis, ne hazirlanmis umrumda olmaz ev sahibinin guler yüzü herşeyden önemli.Ama altta kalmak asla istemem belliki arkadasim bunlara daha çok onem veriyor şatafatı,ağırlamayi,ağirlanmayi seviyor madem bana fikir verin kizlar.1 gün öncesinden yapilacak ertesi güne bayatlamayacak,tazeligini kaybetmeyecek neler yapabilirim.Mutfakta iyiyimdir sadece elim biraz yavaş.Bazi seyleri sabahtan yapmayi düşündüm ama çoğu seyler o gün yapilmasi gerekiyor sabah baslasam yetiştirsem bile bu defa misafiri karsilamaya halim kalmaz Mesela sarma düşündüm zeytinyağlılar dinlenince daha güzel oluyor 1 gun onceden sarsam pişirsem bile olur,el acmasi börek yapip dolaba koyup ertesi gün pisirmeyi düşünüyorum baska ne yapabilirim☺
Bence de yeter ama üsenmedim saydım 8 cesit yapmıştı o yüzden ben de biraz abartacagim sanirimYaprak yapıyorsun börek açıyorsun menünde daha ne olsun canım
Bunlar aperatif gibi ama.Patates salatası kurtarıcı bence. Kısır ya da Çiğ köfte mercimek de olabilirr. Kıbrıs tatlısı veya köstebek pasta. Börek yapıyorsun tuzlu şeylere girmesen dde olur.
Evet bunu mutlaka yapayim sunum olarak da guzel duruyor,Teşekkür ederimYuvarlak çikolata topları hem çok pratik hem çok güzel oluyor.
Çok guzel öneriler,çok Teşekkür ederim ☺blender çiğ köftesi yap çok guzel oluyor dinlenince, bezelyeli tavuklu börek yap, paçanga sar diğer gun hemen kızartırsın, kurabiye yapabilirsin, patatesli havuçlu toplar yapabilirsin çok kolay.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?