• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tecrübeli evli arkadaşlarım

sevgilim06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
2.315
84
78
arkadaşlarım evleneceğiniz insanda ilk ne önemli ? yani yakışıklılık önemlimi? yoksa iç güzellik mi önemli? nasıl seçim yapmalıyım bilemiyorumm

valla aşık oldumu yakışıklımı değilmi diye bakmıyorsun nüfu cüzdanında nereli ona bakmıyorsunn esmer seversin sarışına aşık olursun..karakterlerin uyuşup uyuşmadığını bile bilmeden zart diye aşık oluveriyorsun..karşındaki erkek seni mutlu edicek biri çıkarsa şanslısın bunlar kader meselesi..ben ilk görüşte aşık oldum eşimde bana aynen bu şekilde aklıma bile gelmedi sarışın mı yakışıklı mı zengin mi fakir mi..kimse dört dörtlük değil..benimde kusurlarım var onunda ama birbirimizi seviyoruz ve evliyiz önümüze gelen tümengelleri sevgiyle aştık..

arkadaşlarım evleneceğiniz insanda ilk ne önemli ? yani yakışıklılık önemlimi? yoksa iç güzellik mi önemli? nasıl seçim yapmalıyım bilemiyorumm

gözlerinin içinde kendini görüyorsan, onun yanındayken dünyanın hiç bir derdi umrunda olmuyorsa, ondan ayrı bir günün bir hafta gibi geçiyorsa ister çirkin olsun ister işsiz olsun gözün hiçbir şeyi görmeyecektir. yinede bunları hissediyorsan gözün biraz görene kadar sözlü veya nişanlı kal diğer özelliklerinide değerlendir bence ;)

Aslında bunun ilki sonu olmaz.
Doğruya doğru tip olarak ilgi çekici olmayan birinin istediği kadar huyunu sevin ona şevkle yaklaşamazsınız...
Bunu bilir bunu söylerim. :51:

ilk görüşte aşık olursan görsellik öne çıkıyor ama sonra sevmeye başladığında bazı eksileri görmüyorsun ama insan gibi adam gibi adam olması dürüst olması çok daha önemli işi gücüde olacak tabi şimdiki zamanda samanlık seyran olmuyor

öylesine dolanıyordum rastladım
6 senelik evliyim
neye mi bakacaksın
önce kendine, sevgili mi arıyorum ben, yoksa eş mi diye?
sonra ona,
ilk başta merhametli mi diye, merhamet insan hareketlerinin bir çoğunu şekilleyen bir öğe,
ikincisi beraber gülebiliyormuyuz diye, sürekli değil tabi, ama bir arada oturacak/ömür boyu beraber yaşayacak bir çift de, hiç değilse asgari oranda gülüşme olmalı, olmalı ki hayatın karlı zamanlarında sıcak bir tebessümle az işi çok işe çevirmeden olayı halledebilin,
üçüncüsü ise gönlünden gönlüne akan bir şey var mı diye,
o akmadan istediği kadar yakışıklı/dürüst/efendi vs. olsun, sevgi hayatta katlanmayı kolaylaştıran tek şey,
ve şu yeni evli arkadaşlar bi de ideal çiftler kusura bakmasın, evlilik hayatının bir bölümü de katlanmakla geçiyor.
bunu söyleyince bozuluyorlar, kalbinin sesini duymuyosan ben ne yapayım, her insan düşünür bir an için de olsa, keşke şunu yapaydım bunu seçeydim diye.
hayat bu, sürekli gülmek yok.
bi de tavsiyem, toplumsal baskılarla pembe düşler kurup bol hayal kırıklığı biriktirme,
her ilişki kendi dinamikleri ile ölçülür ve sen mutluysan mutlusundur, bunu başkalarının çok hissetmesine gerek yok.

Allah korkusu ve sevgisi olmalı!:69:
Benim ilk maddem bu!:12:

Katılıyorum..
Ama bu ikisi olduğu halde kalbimin sevmediği kişiler oluyor malesef..
En son benim de sevmem lazım ama en son;ilk önce değil..
Ben de kararsızım;bilgisizim,şaşkınım bu konuda..
Konuyu takipteyim tecrübeli arkadaşlardan..
Annesinin kuzusu''teşekürler..

Son düzenleme:
...
Annesinin kuzusu''teşekürler..[/QUOTE]

evlilik anlık heyecanlarla girişilmeyecek ama içinde anlık heyecanlar olabildiği zaman tadından yenilmeyecek bir şey,
güzel günler görmen dileğiyle,

...
Annesinin kuzusu''teşekürler..

evlilik anlık heyecanlarla girişilmeyecek ama içinde anlık heyecanlar olabildiği zaman tadından yenilmeyecek bir şey,
güzel günler görmen dileğiyle,[/QUOTE]

:46::46::46::46::46::46::46:
bayıldım bu lafınıza...
çok severek evlendim ben de, 2 yıla yaklaşıyoruz evlilikte, 8 yıldır da birlikteyiz. Evlilik standart bir insan hayatını paylaşmak aslında. Karşınızdaki insanı çıkartın hayatınızdan, yani aşk olmadan yaşadığınız hayat da kimi zaman mutlu, bazen sinirli, bazen üzgün, bazen donuk, bazen düşük enerjili, bazen tadından yenmez değil mi? İşte bütün bu anları paylaşarak yaşadığın kurum evlilik. Kötü zamanları çekilebilir kılsın, çabuk atlatmaya yardımcı olsun, iyi zamanlarda da mutluluğu katlatarak arttırsın diye.
benim için eşimi seçerkenki tek kriter, onu özleyip özlemediğimdi. Üniversitedeydim o zaman, hep onu görmek isterdim :16: :16:
İnsan belki aşık olup severken mantıklı düşünemiyor başlarda, görmüyor gözü. Ama eğer doğru birini sevdiyseniz, "seviyor veya seviliyor" olmaktan öte insana kendini en iyi hissettiren şey; "iyi ki onu seviyorum" diyebilme huzuru. yani doğru birine aşıksan,doğru insana kaptırdıysan gönlünü, ve aklın "evet ya bu adam sevilir mantıken" diyebiliyorsa, o zaman müthiş bir huzur duyuyorsun sevginden.

Aşk zaten inişli çıkışlı, bugün çok aşıksındır yarın az. O yüzden arkasında hep geçerli nedenlerin olmalı. Ben pek inanmam, "nedensiz de sevilir" lafına. Sevilmemeli nedensiz, 10 yıl sonra sıkılmamak adına sevmek için geçerli sebeplerin olmalı. Herhangi birşey, çok merametli, çok akıllı, dindar, çok ilgili, çok yakışıklı,çok başarılı... neyse..ama birşey olmalı. kendinizde ödün veremediğiniz şeyler neyse onu ararsınız belki de bilemiyorum...
İnşallah çok sevip çok sevileceğiniz biri karşınıza çıkar :42: :42:

ben bana ne arıyorsun diyenlere ilk şunları söylerim
1 vicdanlı olacak (bunun içine Allahtan kormak kuldan utanmak giriyor)
2 aile terbiyesi görmüş olacak (bunu hiçbir okulda diplomayla veremiyorlar)
bunlar evlenmek için değil bi adamla görüşmek için ilk iki şartım bazen anlayamıyorsun ki kimin ne olduğunu çok terbiyeli görünenler neler çıkıyor:27:
evli olmadığım için evlilik için kriter söylemem biraz zor. ben hem içimi ısıtan biri olsun, sorumluluk sahibi olsun az biraz da otoriter olsun istiyorum (başıma buyrugum çünkü, beni ezmeden bana söz geçirebilecek güçlü karakterde biri lazım bana ki o evde huzur olsun) bu kriterler tamamen kişiliğinize bağlı tabi

hep aynı şeyi savunuyorum kesinlikle kafa yapısı, düşünce tarzı, yaşam tarzı seninkine uymalı yoksa çok zor. farklı görüşler , farklı inançlar ve farklı yaşam tarzları bir araya gelince çok zor. karşındaki herşeyiyle sana uygun olmalı. haaa uyumsuzum ama çok seviyorum diyen varsa bir şeylere katlatmak zorunda artık...

...................................................................

Son düzenleme:
ben elimde olmadan dış görünüşe çok çok önem verdiğimi anladım.ilk dış görünüşüne bakıyorum ne kadar doğru bilmiyorum.

Allah korkusu ve sevgisi olmalı!:69:
Benim ilk maddem bu!:12:

Aynen katılıyorum çok haklısın, birde Atatürkçü olmalıydı benim için. Tek laf ederse babama etmiş sayarımki Atatürk benim için sevgide saygıda babamla aynı kefededir.. Hatta babamı eleştirsinde ona tek laf etmesin.. Benim içinde onun içinde kavga sebebidir..

Güvenilir biri olmalı ayrıca...
Ve çok önemli bir konu ne dediğinizi anlayabilmeli. Hani aynı dili konuşmak deniyor ya.

Bence en önemli şey: senin hakkını savunabiliyor olması ve kendinden fazla seni düşünmesi. Bunlar bir evliliğin anahtarı. Erkek bunu yapacak, kadın da tatlı dil yapıp eşini, eşinin ailesini ve başkalarını eşine eleştirmeyecek. bunu çözdüm de bi de uygulaması kaldı :):44::37:

ben hep çoook yakışıklı olsun isterdim ama evlenince anladım bunlar ççooktaaa önemli değil
ilk önce eşler arası uyum derim
sonra eli de gönlüde zengin olsun sana değer versin korusun kollasın sahip çıksın yeter.

Bence en önemli şey: senin hakkını savunabiliyor olması ve kendinden fazla seni düşünmesi. Bunlar bir evliliğin anahtarı. Erkek bunu yapacak, kadın da tatlı dil yapıp eşini, eşinin ailesini ve başkalarını eşine eleştirmeyecek. bunu çözdüm de bi de uygulaması kaldı :):44::37:

çok güzel söylemişsin madamtusot, umarım uygularsın canım:16:

ben hep çoook yakışıklı olsun isterdim ama evlenince anladım bunlar ççooktaaa önemli değil
ilk önce eşler arası uyum derim
sonra eli de gönlüde zengin olsun sana değer versin korusun kollasın sahip çıksın yeter.

sana katılıyorum canım, değer verip koruyup kollaması çok önemli.
mesele belki de değer vermek, değer verince gerisi gelir.

Back
X