Tecrübeli evli bayanlar fikir istiyorum

blckndwht

Guru
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2012
892
603
Evleneli 1 yıla yaklaştı ve eşimin tembelliği beni canımdan bezdirdi. Bekarken böyle değilmiş,ev arkadaşıyla kalıyormuş, iki haftada bir evi süpürüp siliyorlarmış, beraber yemek yapıyorlarmış, hep iş bölümü varmış aralarında...Neyse benle evleneli inanın hiç bişeye elini sürmez oldu:KK43:Bende çalışıyorum , o da çalışıyor. ben biraz erken geliyorum, yemeği her gün yapıyorum ama yemekten sonra sofrayı toplamaya, makineye atmaya bile yardım etmiyor, hafta sonu temizliği beraber yapalım diye kaç defa söyledim, surat astım, kavga çıkardım ama nafile, sen benim yaptığımı beğenmezsin diyip, işin içinden çıkıyor...off off:mad:haksızlık bu yaa, bende bel fıtığı var, biraz ayakta dursam, iş yapsam, ağrılarım başlıyor...Sırf bu ev eşlerinden dolayı başının etini yiyorum, bazende susup oturuyorum, napiim ben yaa? sizin eşleriniz yardımcı oluyor mu? nasıl iş yaptırtıyorsunuz, bi akıl verin:KK42:Bu nedir yaa, ben hizmetçimiyim?

Sende yapma demeyin nolur? Evi pislik götürüncede rahat edemiyorum

Evleneli 1 yıla yaklaştı ve eşimin tembelliği beni canımdan bezdirdi. Bekarken böyle değilmiş,ev arkadaşıyla kalıyormuş, iki haftada bir evi süpürüp siliyorlarmış, beraber yemek yapıyorlarmış, hep iş bölümü varmış aralarında...Neyse benle evleneli inanın hiç bişeye elini sürmez oldu:KK43:Bende çalışıyorum , o da çalışıyor. ben biraz erken geliyorum, yemeği her gün yapıyorum ama yemekten sonra sofrayı toplamaya, makineye atmaya bile yardım etmiyor, hafta sonu temizliği beraber yapalım diye kaç defa söyledim, surat astım, kavga çıkardım ama nafile, sen benim yaptığımı beğenmezsin diyip, işin içinden çıkıyor...off off:mad:haksızlık bu yaa, bende bel fıtığı var, biraz ayakta dursam, iş yapsam, ağrılarım başlıyor...Sırf bu ev eşlerinden dolayı başının etini yiyorum, bazende susup oturuyorum, napiim ben yaa? sizin eşleriniz yardımcı oluyor mu? nasıl iş yaptırtıyorsunuz, bi akıl verin:KK42:Bu nedir yaa, ben hizmetçimiyim?

ikiniz çalışıyorsanız haftada 1 yada 15 günde bir yardımcı alın.
adam yapmak istemiyor kavga ediyor huzurunuz kaçıyor, zamanla alıştıra alıştıra bağırıp çağırmadan tatlı dille yaptırın.
birden yüklenmek yerine, ufak ufak başlatın umarım zamanla insafa gelir.

Evli degilim ama sevgilimle bir yildir birlikte yasiyoruz asagi yukari biraz tecrube edindim...

Anasi nasil alistirdiysa oyle gidiyorlar. Benimki is yapiyor ama mesela babasi gibi arkadaslarimiz gelince sanki evin otoritesi oymus gibi davranir yalniz kalinca kuzu gibidir...

Yani bence yetistirilmeyle alakali. Arkadas evinde yapmak zorunda oldugundan yapmis simdi siz varsiniz kendinde bi mecburiyet hissetmiyor bence..

Evin işi bayana düşer . Şahsen ben erkeğimin iş yapması itici geliyor. Tabiki hastalik olmadigi sürece. Bence üsteleme eşine senden soğur. Benim eşim ben demeden ben sofra kurduysam o kaldırıyo. Makinaya çamaşırdır bulaşıktır akşam menüleri vss. Yapıyo . Ben bırak yaparım diyorum ne fark eder diyo. Tabi yorucu bi işte çalısmiyo bnada yardim ediyo evlendiğimizden beri böyle .

Yardımcı kadın alın, siz de yapmayın o da yapmasın.

Hem calisiyosun hem yardim etmiyo tek cozumu yardimci al haftada bir. Bosa baski yapip aranizi bozma versin parasini temizletsin

Bizde çalışıyoruz eşimle birlikte hafta sonları o evi süpürür dip köşe ben mutfağa geçerim sonra banyoyla devam ederim, haftaiçi kendi elbiselerini ütülürken bana da soruyor Allah için, var mı ütün diye arada var diyorum arada da yok diyorum kendim yapmak için :) evli değilken eşim de abisiyle birlikte kaldığı için evi süpürmek, silmek, ütü işini benden daha iyi yapıyor :) bana kalırsa insanın içinde olacak bu durum yani eşiniz bekarken yaptığı temizlik vari işleri mecburiyetten yapmış gibi ama şimdi eşi var ve yapıyor e zaten içinde de yardım etmek olmadığı için elini bile sürmüyor demek ki.

Evli degilim ama sevgilimle bir yildir birlikte yasiyoruz asagi yukari biraz tecrube edindim...

Anasi nasil alistirdiysa oyle gidiyorlar. Benimki is yapiyor ama mesela babasi gibi arkadaslarimiz gelince sanki evin otoritesi oymus gibi davranir yalniz kalinca kuzu gibidir...

Yani bence yetistirilmeyle alakali. Arkadas evinde yapmak zorunda oldugundan yapmis simdi siz varsiniz kendinde bi mecburiyet hissetmiyor bence..

orta okulu ve liseyi yatılı okumuş, üniversite ve sonrasında hep ev arkadaşlarıyla kalmış, beraber kaldığı arkadaşlarından kimle konuşsam, yenge sen çok şanslısın, eşin hem titiz, hem çalışkan hem hamarattır diyor:mad:bana bu maharetlerini niye göstermiyor bu adam niye????

Evin işi bayana düşer . Şahsen ben erkeğimin iş yapması itici geliyor. Tabiki hastalik olmadigi sürece. Bence üsteleme eşine senden soğur. Benim eşim ben demeden ben sofra kurduysam o kaldırıyo. Makinaya çamaşırdır bulaşıktır akşam menüleri vss. Yapıyo . Ben bırak yaparım diyorum ne fark eder diyo. Tabi yorucu bi işte çalısmiyo bnada yardim ediyo evlendiğimizden beri böyle .
Bu nasıl tezatlarla dolu bir mesajdır böyle :KK66:
Hem evin işi kadına düşer hem eşim onu da yapar bunu da yapar. Eşiniz size itici gelmiyor mu bunları yapınca?
O annelerimizin zamanındaydı, şimdi evlerde iş bölümü yapılıyor. Siz çok eskide kalmışsınız diyeceğim ama adama da baya baya iş yaptırıyorsunuz.

daha önce onun yaptığı işi beğenmeyip lafmı söyledin, sen benim yaptığımı beğnmezin demiş

Merhaba Canım;

Bu kadar sıkma canını. Bir de şu yönden bak, yaptığı işi beyecenek misin? Ben bazen bişi yaptırıyorum, sonra aynı işi arkasından ben yapıyorum. Bu daha berbat. Mesela asla mutfağa sokmuyorum. Yoksa arkasından iki saat mutfak temizlemek zorunda kalıyorum. İyisimi sen ev işlerini bir düzene koy. Aslında aynı şeyi yaşıyoruz. Ben düşüncemi ve beklentimi değiştirdim. Yoksa hem daha çok yoruluyordum hem de kavgasız bir gün geçmiyordu. Evinin huzurunu kaçırma. evet ikinizde çalışıyorsunuz ama yine de ev işi kadın işi... Ben akşam yemeğinden sonra yarının yemeğini pişiriyorum. Böylelikle her gün eve gelip biraz toparlayıp yemeği ısıtıyorum. Ve bzi çalışanlan bayanlar her gün temizlik imkansız!! misafir gelmediği sürece hafta 1 ya da 2 gün süpür sil toz al yapıyorum. Ay da bir de daha ayrıntılı temizlik.

Sen de benim gibi yaparsan hem kocanla huzurlu bir evliliğin olur, hem de planlı yaşağıdın için rahat hissedersin :KK25:

erkeğin ev işi yapması iticiyse eşine neden yaptırıyosun bunları, ona fırsat vermeden hepsini kendin yap madem

temizliğime bahane buluyorsun dıyorsa, siz evı temızlerken o da yemek yapsın, acıkınca sizden de bir adım goremeyınce kendı gırer mutfaga yapar dıye dusunuyorum....

orta okulu ve liseyi yatılı okumuş, üniversite ve sonrasında hep ev arkadaşlarıyla kalmış, beraber kaldığı arkadaşlarından kimle konuşsam, yenge sen çok şanslısın, eşin hem titiz, hem çalışkan hem hamarattır diyor:mad:bana bu maharetlerini niye göstermiyor bu adam niye????

Cunku sen yapiyosun canim benim uzun yillar sonra onu o islerden kurtarmissin adam elini atar mi :KK70:

:mad::KK23:nolur böyle şeyler yazmayın bacılarım , yarama tuz basmayın, kimle konuşsam bizim eşimiz herşeye yardımcı olur diyor, şunu yapar bunu yapar diyor, kek yapanı, yaprak saranı bile duydum:KK42:benimki beni hiç sevmiyo galiba

1 sene boyunca evinize hiç kural koymadınız mı?
Yapma arkadaşım en fazla 1 hafta 10 gün elini sürme bakalım...
Dolaptan temiz ütülü gömlek bulamayınca ne yapacak?
Ya da ev pislik içinde, bir arkadaşı ya da akrabası oturmaya geleceğiz deyince ne yapacak? Evin bu pisliğine hiç misafir ağırlayamam de bakalım nasıl paşa paşa yardım ediyor sana...
Ya da ikiniz de çalışıyorsanız yardımcı bayan alın haftada bir...

Bende bel fıtığı yok ama biraz belimi zorlarsam oluşabilirmiş, doktor öyle söylemişti.Ağır kaldırmamaya çalışıyorum. Özellikle elektrik süpürgesi çok zorluyor. Veriyorum gazı, aslan kocam benim bu elektrik süpürgesi tam erkek işi belim çok ağrıyor diye, hoopp 15 dakikada süpürüyor benimki... Sende öyle yap... Tatlı dille, gaz vererek, alttan alttan kurallar koyarak ha biraz da nazlanarak....

daha önce onun yaptığı işi beğenmeyip lafmı söyledin, sen benim yaptığımı beğnmezin demiş
yok haşa demedim, dermiyim öyle şey, hatta bi iki kere salata yaptı, seviçten ne yapacağımı bilemedim,gözlerim doldu, ömrü hayatımda ben böyle leziz salata yemedim dedim, daha ne diyim?

:mad::KK23:nolur böyle şeyler yazmayın bacılarım , yarama tuz basmayın, kimle konuşsam bizim eşimiz herşeye yardımcı olur diyor, şunu yapar bunu yapar diyor, kek yapanı, yaprak saranı bile duydum:KK42:benimki beni hiç sevmiyo galiba
Ay canım benim ya. Aslında şans işi eşim öyle yetişmiş vallahi hakkını yiyemem. Baştan odunsa sonradan düzelmiyo bu erkekler. Ben aldığımda yontulmuştu :KK70:

X