Doğuma Hazırlık tecrübeli hamişler yardım :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Aleynanur41

Mila'm abla oluyor 💕
Kayıtlı Üye
10 Mart 2018
833
622
103
30
doğru yere mi açtım bilmiyorum ama
26. haftama girdim ve feci şekilde dünden beri migdem de yanma hissi var veya göğsümün o taraflarında tam bılmıyorum ıste ama oraları cok yanıyor ve buda benı cok rahatsız edıyor doktora da soyledım mesaj attım daha doğrusu cevap beklıyorum
ayrıca karnım çok şiş sanki 9 aylığım
başınıza böyle birşey geldimi yardımcı olur musunuz bana

Mide yanması bebeğinin saçının çıktığını gösterir canım diğeride gazdır bence

13. Haftamda başlamıştı mide yanmaları. Mide yanması demek basit olur reflüden sesim kısılıyodu öyle bi yanma. Doğum için hastaneye gittiğimde sancı odasında nst'yi karnımdan söküp dolaba gidip gaviscon içtim öyle diyim benimki son seviyeydi bence mide yanmasında. Sizin 26.haftada başladıysa şanslısınız. Gavisconla seviyeli bi ilişkiniz olacak hayırlı olsun çok normal. Doktorunuzdan yanıt bekleyin. Hayırlı doğumlar

Ayrıca oğlum kel doğdu, 11 aylık hala kuş kadar saçı var. Yani bebeğin saçının çıkmasıyla alakası yok. Zaten neden olsun çok saçma benim rapunzel doğurmam gerekirdi

Ayrıca oğlum kel doğdu, 11 aylık hala kuş kadar saçı var. Yani bebeğin saçının çıkmasıyla alakası yok. Zaten neden olsun çok saçma benim rapunzel doğurmam gerekirdi
ahahah evet bende kıme soylesem sacı cıkıyor fılan dıyor :))) kesınlıkle ılacı kullanıcam cok kotu degısık bır acısı var ya

Ohoooo daha doğuma kadar sürecek o acı mide yanması gaz bombası şişkinlik.. malesef diğer oğlumda çok çekmiştim ondan 7 ayda başlamıştı.. bu hamileliğimde erken başladı sabahları sarı su geliyor midemden ölüyorum bende çaresi yok..

hadi ya doğuma kadar suruyomu

ahahah evet bende kıme soylesem sacı cıkıyor fılan dıyor :))) kesınlıkle ılacı kullanıcam cok kotu degısık bır acısı var ya
Kullanın çünkü hayat kalitenizi etkiliyo. Sesim kısılıyodu diyorum ya öyle bi yanma. Doğumdan sonraki gün geçti şükür

Miğde yanması veya ekşimesi yada bogaza kadar acı su gelmesi normal karna gelince kişiden kişiye degişiyor bnmde hep normalden daha büyük görünüyor karnım . Hamilelikten dolayı kilo aldıgın için şimdi olmuyorsa ilerde olabilir diye söylüyorum damar sıkışması olabiliyor kollarda ellerde veya boyun ve omuzda olabiliyor endişelenme strestende olabiliyor bnm bacagımdada bikaçkere oldu fazla kilo alımından dolayı oluyor . Korma bulantın da olabilir bu zamanlardan sonra bebek baskı yaptıgı için birçok şey normal ara ara bebegin hareket ettikçe canın hafif yanabilir için tuhaf olabilir ☺

evet bugun bıle goğsumun oraya baskı yaptı canım yandı resmen ama olsun demekkı kuvvetlı kızceeezım :))))

Aleynanur41 merhaba..
Mide yanmasının bebeğin saçıyla bir ilgisi yok. Bu tamamen toplumumuzun kendi uydurduğu bir durum :)
Hamilelikte normal bir durum. Mide yanması, ekşimesi, ağza acı su gelmesi bunlar çok normal..
Bende dışarıda yediğim yemeklerde oluyordu mesela.. Ya da kötü yağ kullanıldığında..
Doktorunuza danışın size mide için tablet verebilir. Bir nebze de olsa rahatlatıyor. Bir de yastığınızı biraz yüksek kullanın o da işe yarıyor.

Saglikla bebeğinize kavuşmanız dileğimle

Mide yanması bebeğinin saçının çıktığını gösterir canım diğeride gazdır bence
Iyi de bebek mide de buyumuyor bunu nasil aciklicaksiniz ? :) lutfen yanlis eski bilgileri vermeyin ..

Hamilelikte mide yanması ve ekşimesinin nedeni bebeğin aşağıdan büyüyerek mide üzerine baskı yapması ve mide içeriğini yukarı doğru itmesi, bunun neticesinde de mide asidinin yemek borusuna doğru geri kaçmasıdır.”

Karin siskinlik varsa buda gazdan dolayidir . Yediginiz biseyler gaz yapmistir .

Hadi bana ukalalık yapıp laf soktun tatlım anladım da doktorum bursada tanınmış bir doktor oda mı bilmiyor ? Bebek midede büyümüyormuş ilk defa öğrendim :)))) mide yanması bebeğin saçının çıkmaya başlamasından dolayı olur ve bunu da her doktor ve hamile kadın bilir

Memnun oldum tatlim bende HEMSIReYim ve hemsirelik dersleri veriyorum .
Dr Kagan kocatepe den alinti : Mideden yemek borusuna asit kaçağı ("reflü") nedeniyle mide yanması sorunu olan anne adayları yemekten hemen sonra uzanmaktan kaçınmalıdırlar. Simit, poğaça, asitli içecekler, midenin aşırı doldurulması ve bazı durumlarda yenilen herşey yanma sorunu ortaya çıkarabilir. Yatarken vücudun üst kısmının alt kısma göre hafifçe yüksekte tutulması (başın altına konan ek yastıklarla) mide asidinin yemek borusuna kaçmasını engellemede faydalı olabilir. Yemek borusu ile mide arasında bulunan kapak normalde tek yönlü çalışır. Mide yanması yaşıyorsanız bu sizin mide asidinizin yemek borunuzu tahriş ettiğini gösterir

O zaman neden herkes hamilelere bunu söylüyor ? Ki reflüm falan yok ara ara mide ekşimem oluyor ve bunu duyanlar hemen bebegin saçı çıkıyor bla bla bla...öyle baharatlı falan filan bişeyde yemiyorum asitli bişey ağzıma sürmüyorum

Canim benim sadece eskiden kalan bir hurafiye.. eksi ye kizin olsun gibi cumleler sacini kestirme bebegin kisa ömürlu olur bunlarin hepsi hurafiye.. ben cok duzenli ve aksam 18 den sonra yememe ragmen benimde var .. genelde 20. Haftadan sonra olur benim 36. Haftalarda basladi ara ara olur
Buarada bende hamileyim 38+2
Sana ve bebegine saglikk diliyorumm tadini cikartalim geri kalan zamanin

Allahım evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin tatlım hormonlardan mıdır nedir bir gerginim bu aralar :))

Allahım evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin tatlım hormonlardan mıdır nedir bir gerginim bu aralar :))
Seni coooook iyi anliyorummm benim hormonlarim cildirmis durumda ki ben cok sakin biriyim... takilmicak seylere takiyorum kafayi.. millet de konusuyor dusunmeden .. dogum ne zaman ? Dogurdunmu ? Sorusu beni benden aliyor...
Sezeryan degil normal dogum yapicam ins. Diyorum ki bebek bana randevu vermedi cani ne zaman isterse gelir diyorum iki gun sonra yine soruyorlar ..

Saglicakla gelsinler bebislerimiz ben simdiden cok özledim..
Hamileyiz biz hormonlarimiz normal ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…