• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli hanımlardan destek bekliyorum

Arkadaşım kadın değil erkek, 80 kilo ve kilo almak istiyor aksine. Zayıf olmak istemiyor, yine de ısrarla mide bulantısıyla yaşıyor.
ben cinsiyete gore dusunmedim, blumia sadece kadinlara has mi ki?
Gecmis olsun.

Psikosomatik rahatsızlıklar olarak adlandırılan hastalıklar var, psikolojik problemlerin bedendeki izdüşümü gibi. O kadar gerçekçi görünüyor ki ona o yüzden kabul edemiyor. Arkadaşınıza şunu söyleyin, bulantıyla ilgili dahiliye doktorları birçok ilaç verebilir ancak hiçbir zaman sorunu kökten çözemezler bu şekilde. Sadece bu sorununun bedeninde yarattığı etkileri bastırabilirler ama sorunun psikolojik sebebi bulunursa belki de tümden kurtulabilecek bu durumdan. Geçmiş olsun.

Ayrıca okuduğum bir kitaba dayanarak mide problemleriyle ilgili şunu da söyleyebilirim: Arkadaşınız kendisine şu soruyu sorsun; Hayatımda yaşadığım hangi problemi hazmedemiyorum? Neyi sindiremedim? Bu hazmedemediğim durum bende neden bu kadar kaygı yaratıyor?

Bu soruların cevabını bulduğu takdirde ne yapması gerekiyor peki? Üstüne mi düşmeli hazmetmeye mi çalışmalı??

Merhaba benim panik atagim var..
Ne zaman stresli dönemler yaşasam ya da uzgün olsam.mide bulatisi hissederim yoğun bi şekilde bütün herşeyi yaptirdim daha başka bulgularım da var
Psikoterapi gördüm ve anladım ki iyi olduğumda hiiii bi problemim yok bütün tahlilleri temiz elhamdülillah
Şimdi stres olsam ve kötü hissetsem diyorum ki bu sadece benim kafamda oluşturduğum bişey . Kendimi sakinleştirmeyr öğrendim ve şimdi iyiyim

Yani önemli olan iyi olduğunda bunun olmadığını tecrübe etmesi.
Allah yardımcısı olsun yaşayan bilir.insanın kafası hep şüphe dolu oluyo ve gerçekten doktorlara inanmıyor....

Merhaba benim panik atagim var..
Ne zaman stresli dönemler yaşasam ya da uzgün olsam.mide bulatisi hissederim yoğun bi şekilde bütün herşeyi yaptirdim daha başka bulgularım da var
Psikoterapi gördüm ve anladım ki iyi olduğumda hiiii bi problemim yok bütün tahlilleri temiz elhamdülillah
Şimdi stres olsam ve kötü hissetsem diyorum ki bu sadece benim kafamda oluşturduğum bişey . Kendimi sakinleştirmeyr öğrendim ve şimdi iyiyim

Yani önemli olan iyi olduğunda bunun olmadığını tecrübe etmesi.
Allah yardımcısı olsun yaşayan bilir.insanın kafası hep şüphe dolu oluyo ve gerçekten doktorlara inanmıyor....

Gerçekten öyle, ben ona kafanda kendini şartlıyorsun midem bulanacak diye düşünüyorsun ondan oluyor diyorum. Ki gerçekten de bunu birlikte de tecrübe ettik. Mesela bir gün kahvaltıda domates yedik, o gün kız arkadaşı yanındaydı ve moral olarak iyiydi midesi bulanmadı. Daha sonra yine domates yedi ve midem bozulmaz inşallah dedi, akşama mide bulantısı yaşadı.

Bu soruların cevabını bulduğu takdirde ne yapması gerekiyor peki? Üstüne mi düşmeli hazmetmeye mi çalışmalı??

Evet bu durumları tespit etmeli ve yüzleşmeli. Arkadaşınız muhtemelen inatçı bir insan ve birşeyleri kolay kolay unutmuyor, affetmiyor. Hazmedemediği ve kabullenemediği bu durum her neyse artık onu önce kabul edecek, sonra bu durumla ilgili olan kişi ya da kişileri affedecek, kendisine olan bir kızgınlığı varsa bununla da yüzleşmeli. Ben arkadaşınızın öfkesini ve kaygısını bu şekilde mide bulantılarıyla dışa vurduğunu düşünüyorum. Mide, hem gerçek anlamda hem de mecazi anlamda sindirimin merkezidir. Kaygılı olduğumuz durumlarda ve belirsiz anlarda da mide problemleri tavan yapar.

Benim kardeşiminde vardı.Yemek yiyemezdi.Hatta endoskopi yapıldı, bişey çıkmadı.Ama devam etti sorun.Sonra askere gitti.Tabii orda yemek zorunda, eğitimdi spordu derken, rahatsızlığı geçti.Yani demem o ki, onun moralini yüksek tutması lazım.Kendisi inanmayınca sizinde zorla kafasına sokacak haliniz yok.

Back
X