Tedavi bitmeden boşanma kararı

rose-85

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2024
79
31
8
39
Merhaba arkadaşlar,
4.5 yıllık evliyim ama son 2.5 yılı birlikteyiz eşimle. İki tane düşük yaşadım ve şuan tüp bebek transferi bekliyorum. Eşimle sorunlarımız var ve boşanmaya karar verdik ama yaşım 39 olduğundan embriyo transferi olup tutarsa ve benimle kalırsa da doğurup yalnız bakarım diyorum kendimce ama yurt dışında yaşıyorum. Açıkçası korkuyorum yalnız olmaktan. Araştırdım da boşanmadan sonra da transfer mümkünmüş eşin izin verdikten sonra. Acaba düzenimi yalnız kurup öyle mi yapsam transferi. Ne yapacağımı bilmiyorum bugün uzmandan destek almaya gideceğim. Sizlere de yazmak istedim

Merhaba. Türkiye’de boşanınca dondurulmuş embriyoların imha edileceği yazıyordu protokolde. Yurt dışında farklı herhalde. İmha edilmese bile Boşandıktan sonra eşiniz ya transferi istemezse vazgeçerse?

Merhaba arkadaşlar,
4.5 yıllık evliyim ama son 2.5 yılı birlikteyiz eşimle. İki tane düşük yaşadım ve şuan tüp bebek transferi bekliyorum. Eşimle sorunlarımız var ve boşanmaya karar verdik ama yaşım 39 olduğundan embriyo transferi olup tutarsa ve benimle kalırsa da doğurup yalnız bakarım diyorum kendimce ama yurt dışında yaşıyorum. Açıkçası korkuyorum yalnız olmaktan. Araştırdım da boşanmadan sonra da transfer mümkünmüş eşin izin verdikten sonra. Acaba düzenimi yalnız kurup öyle mi yapsam transferi. Ne yapacağımı bilmiyorum bugün uzmandan destek almaya gideceğim. Sizlere de yazmak istedim
Tek başına çocuk buyuturken cok zorlanırsiniz ve çocuğunuzun babadan uzak büyümesi psikolojik olarak hem sizi hem cocugu etkiler siz doğacak olan çocuğun yerine koyun kndinizi annenizi babanızı suçlar miydiniz yoksa iyiki yapmışlar mi derdiniz eşinizle yurutebilmenin bi yolu varsa savaşın evlat istiyorsunuz die ekstra çaba gösterin ama gerçekçi olmak gerekirse bu sizi uzmeyecekse batan gemiye yük yüklemeyin cunku doğurduğunuz çocuğun hayatını cok etkileyecek sizin ayrı olmanız okulda işte evliliğinde kurduğu arkadaşlıklarda hep karşısına çıkacaktır die düşünüyorum yinede en doğru kararı bi uzmandan bilgi alarak verin

Çocuk için ya da herhangi bir şey için hiç farketmez birilerine katlanmak zorunda kalmanızın tavsiye edilmesi bile bana tuhaf geldi. Bu konu tamamen sizin karar verebileceğiniz bir şey. Çocuk sonrası yanlız ebeveyn olma sürecini yürütebileceğinizi düşünüyorsanız elbette ki sürecinizi tamamlayın derim. Ama çocuk yapmak için boşanmayı ertelemek, bir süre daha hayatınızda olmasını istemediğiniz biriyle zaman geçirmeye kendinizi zorlamak bence daha zor.

Back
X