Pekı 0 rh + ve b rh+birlesince ab rh(-) olur muKimse anne babaya söylememiş mi acaba A rh(+) ile B rh(+) çiftin 0 rh(-) çocukları olabilir. A, B ve rh(+) baskın genlerdir haliyle ikisinde de çekinik sıfır ve rh(-) bulunabilir.
Pekı 0 rh + ve b rh+birlesince ab rh(-) olur mu
Bende süphelenıyorum durumumdan bazen
Bu arada babam b
Annemde 0 grubu
Tesekkür ederim cevabınız içinAslında teoride olmaz. B dominant olduğu için B0 veya BB genlerini taşıyanın kan grubu B olur ancak 0 çekinik gendir haliyle 0 kan grubunda birinin genleri 00 diziliminde olmak zorunda. Sizin AB olabilmeniz için anneden ve babadan A ve B genleri gelmeli. Sizinkilerde 0 ve B var.
Ama dediğim gibi bunlar teoride böyle, pratikte bazen gen mutasyonları, bağlı genler vs gibi sebeplerden nadiren de olsa işler değişebiliyor.
ne olursa olsun baksana çocuk istenmiyor.. bebeğin duruşu bile mutsuz..Kimse anne babaya söylememiş mi acaba A rh(+) ile B rh(+) çiftin 0 rh(-) çocukları olabilir. A, B ve rh(+) baskın genlerdir haliyle ikisinde de çekinik sıfır ve rh(-) bulunabilir.
Ya b ya da 0 grubu olmanız gerekir normalde. Istisnası varsa açıklaması var mı varsa nedir bilmiyorum. Siz de dna testi yaptırın. :)Pekı 0 rh + ve b rh+birlesince ab rh(-) olur mu
Bende süphelenıyorum durumumdan bazen
Bu arada babam b
Annemde 0 grubu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?