- Konu Sahibi laz_kxixzxix
-
kalın tabanlı teflon tepsiye patetesi kızartma yapar gibi doğruyorum zeytnyağı tuz hatta kekik karabiber ekleyip mıncıklıyorum. sonra 200 derece fırına atıyorum 20 dakkaya süper kızartma oluyo .. yani bide böyle deneyin çok çok paralar harcamadan :hulya:
bir tek deneyipte beğenmediğim kabak tatlısı,çok kuru oldu,
ben muska böreği yapıp tefal actifry da pişirdim süper oldu tavsiye ederim hepinize
tabi veririm canım.Ama ölçülü veremem aklımdan yapıyorum böyle şeyleri.Ben 4 yufkadan yapıyorum, tam bir pişirimlik oluyor.İç malzemesini neli istersen yapabilirsin.Ben kıymalı iç hazırlayıp yapmıştım.Yufkaları uzun ince şeritler halinde kesiyorsunuz 4-5 cm kalınlığında olacak.iç malzemesini yufkanın en alt kısmına koyup muska sarar gibi sarıyoruz.Yufkaların en ucunu sigara böreğindeki gibi suyla ıslatarak yapıştırıyoruz.Bu yolla epeyce küçücük muskalarımız oluyor tefalimize atıyoruz ve 1 kaşık yağımızı döküyoruz.20-25 dakika arasında ayarlayabilirsin.Ben kızartmada altın sarısı rengini sevdiğim için çok tutmuyorum.İşte bu kadar...tarifini verirmisin canım, nasıl yaptın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?