• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tehdit nasıl anlaşılır

ayselaysl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
5
0
36
İstanbul
kızlar size bir konuda yardımınıza ihtiyacım var kardeşim bir süredir bir çocukla birlikteydi gözüm hiç tutmamıştı oğlanı ama bişeyde diyemedim efendi gibi davranmaya çalışıyordu geçenlerde farkettm ilişkileri sanki zoraki gidiyor ne el ele tutuşuyorlar ne sevgi sözcükleri öğrendim ki kardeşimin sevdiği bir çocuk varmış sordum evet seviyorum dedi hatta baya baya aşıktı da ama sevgilisinden ayrılmıyordu neden diyorum ayrılmak istemiyor falan diyordu o zmn diğer çocuktan vazgeç dedim ondan vazgeçmeyi kabullenmiyor aşık olduğu çocukla konuştum anlamıyorum seviyorum dedikçe ne hayır diyor ne evet ne git diyor ne gel diyor gördükçe bakıyor gülümsüyor ama o tarz konuları konuşturmuyor falan dedi kardeşim bana da hiçbirşey anlatmıyor sınıftan yakın arkadaşına sordum bnde anlamadım geçiştiriyor hep dedi bu hafta ayrıldılar ama çocuk sürekli birşeyler ima ediyor birşeyler yaparsam görürsün şeklinde mesajlar çekiyor bu konunun bu kadar üstüne düşme sebebim şu kuzenimde mevzuyu az çok biliyor çocuk şantaj yapıyor falan olmasın diyor bu kadar süre ayrılamaması bir de başkasını sevip yaklaşamaması hayra alamet değil falan dedi o günden beri içim hiç rahat değil soramıyorum da hem çocuktan korkuyo gibi hem de çok kırılgan annem duysa kıyamet kopar sizce sebep nedir nasıl davranmam uygun olur

Kardesının sevgılısı Ne tur bır santaj yapabılır ?
Aralarında gecenlerın ne kadarını bılıyorsun ?

Kardeşinize düzgün bir dille,onu korkutmadan sorarsanız cevaplar diye düşünüyorum..bunu bilen tek kişi o çünkü..ablası olarak yardımcı olacağınızı söyleyin,belki aralarında özel bir şey geçmiştir veya çocuk kardeşinize ait özel bir şey biliyordur..kardeşinize sorun,neyse sorun çözülür inşallah..insan birini severken,sevmediği biri ile birlikteyse mutlaka geçerli bir açıklaması olmalı

Havlayan köpek ısırmaz derler bilir misin ?
Ben yaşadım böylesini oooo ne tehditler İstanbul'u sana dar ederimler , abine giderimler.
Lan sanki bişey yaptım ne söylersen söyle dedim.
Korkmuyorum senden dedim.
Ayy iğrenç bir dönemdi ya.
Hiç bir halt edemedi.
Korktuğunu belli etmesin , ayrılmak istemeyen her pislik yapıyor bunu.

çocuk elimdeki ortaya çıktığında herkes görecek herşey ortaya çıkacak falan yazmış o şüphelendiriyor zaten beni

ne kadar sorduysam hiç anlatmıyo konuşmadan kaçıyor

Hemen müdahale edin eğer ortada bir tehdit varsa yanlış birşeyler yapmışta olabilirler
yada kardeşine yanlış gelen bu yüzden korkup gözünde büyütüyordur ayrılamıyordur.
Yaşları kaç bu arada?

bence kardeşinden öğrenmeye çalış, en olmadı çok ama çok karşı olmama rağmen günlük tutuyorsa onu oku derim,çünkü korkutmayı hiç istemem ama Allah korusun bu çocuk kardeşine zorla bir şey yapmış olabilir..ama bu kesinlikle bir varsayım sakın ama sakın panik olma sadece daha çok üstüne git araştır bence..

HYT
kardeşim 24 çocuk 26
anlattıramıyorum ki kardeşimin çocuğa koz verme imkanı yokta o ilaç atıp falan bişey yapmasın diye endişeliyim

TariElensar
bi bilsem onu anlamaya çalışıyorum ya zaten

şantaj yapıyor olabilir.: ay ne ş...zler var yaa. kardeşine yardımcı olacak sensin. ona güven aşılayarak bunu yapabilirsin yani anlatmasını sağlayabilirsin. ailesinden çekindiği şeyler var belli ki bu yüzden size anlatmaya da çekiniyor. hani onlara söylemenizden korkuyor olabilir. olayı kesinlikle öğrenin.

Öncelikle hiçbirşeyden emin olma derim.
Sonra kardeşini çözmen lazım. Ben senin ablanım her şartta bu böyle olacak değişmeyecek gibi cümlelerle onun güvenini kazanın.
Çünkü kardeşiniz size güvenmiyor.
Önceliğiniz bu olsun. Sonrasında emin olun anlatacaktır size olanı biteni.
O çocuğu arayın sonra. Telefonları savcılığa vereceğinizi iletin. Üstü kapalı.
O zaman zaten çocukta dökülür. Tehdite devam ederse gerçekten bişiyler olmuş olma ihtimali yüksek.
Kolaylıklar dilerim.

olmaz demeyin olabilir..

1- kardeşimizle yakından ilgilenin ( alın karşınıza konuşun korkup korkmadıgını sorun)
telefon mesajı vb. kayıtlarını takip edin...
2- karşı tarafın elinde tehdit malzemesi olabilecek olan dijital kayıt olabilir
konuyu anne ve babnıza anlatın kardeşiniz yanınızda olsun
3-madde kullanıyor olabilir kontrol edin (hal hareket-kol iç damarları -topuk vb.)
3-ailenize zarar vermekle tehdit etmiş olabilir..
4 sorun tehdit ise savcılıga suç duyurusunda bulunun (direk savcılıga)

Back
X