Tek başıma bunu göğüsleyebilir miyim?

Tomris_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
32
27
38
29
2 yil cocuk gelisimi okudum ben. Sonra tekrar uni sinavina girdim. 4 yillik okul oncesi secip alttan derslerimi saydirmayi düşünüyorum
ama yilkigi 18.000 tl
babam vefaat etti. sadece ucretli ogretmenlik yaparak 1.900 tl maaşla karşılayabilir miyim bu yari burslu uni masrafini. kendime guvenemiyorum. annem 3.000 tl ben veririm sana dedi. peki ya sonra 😯
agir mi gelir diye. cok caliskanim parasizliga gelemem part is bulur yine giderim
bir allahin kulundan burs bulamadim kafayi yemek uzereyim

Bir hesaplama yaparsak yılda elinize geçecek olan miktar 22 800 tl maaşınız 3000 tl yi anneniz verse toplam 25 800 olur 18 000 de çıkardığınızda 7800 tl 12 ay icin cok az bir para bence. Aylık 650 tl harcayabileceksiniz...
Bence cok zor eğer ki aileniz le yaşıyorsanız belki bir ihtimal masraflarınız az olacağı için oda

Acaba seneye tekrar sınava girseniz hayalleriniz çok mu ertelenecek? Siz bilirsiniz tabiki karşılanamaz bir para değil ama 18.000 de az para değil. Onun yerine seneye hazırlansanız 1 sene içinde hem para biriktirip hem sınava çalışırsınız, daha sonra devlette devam edersiniz birikmiş paranız da olur

gecen sene dgsye girdim. yari burslu tutuyordu 12.000 tl filan kimse yardim etmedi. babam da yeni ölmüştü kenarda kaldim oyle. bu sene sınava cok calisamadim. yani ne yapabilirim kim seneye seneye 23 yasinda oldum her sene sinaava mi çalışacağım 😯

En azından bu sene para biriktirip sene ye başlamanız daha mantıklı 1 seneden bişey olmaz önünde daha çok uzun yıllar var 23 yaş çok çok gençsin daha :)

Ücretli öğretmenlik ile okul nasıl birlikte yurutelecek?

gecen sene dgsye girdim. yari burslu tutuyordu 12.000 tl filan kimse yardim etmedi. babam da yeni ölmüştü kenarda kaldim oyle. bu sene sınava cok calisamadim. yani ne yapabilirim kim seneye seneye 23 yasinda oldum her sene sinaava mi çalışacağım 😯
Her sene sınav çalışmayın,
Ama bence 18 bine değmeyecek bi masraf bu . Ege r hayalinizse bir kere daha zorlayın .
Ama para ve iş kaynağı içinde bence kendinize başka katkılarda bulunun.

Yani maddi durumun yokken özel üniveriste yazman saçma olmus.ancak 1 yıl dişini sıkıp iyi çalışıp devlet üniversitesine yatay geçiş yapabilir ya da kendi üniversitende tam.burs alabilirsin. Iyi çalışmayla olur bence. Üstelik bölümün okuması zor bi bölüm değil. 1 yıl sık dişini iyi çalış olay bitti

Bu sekilde karsilamaniz imkansız gibi duruyor. Ücretli öğretmenlik garantisi olan bir iş değil ki. Tam çalışsanız bile sene de 8 ay. Okul parasını dahi karşılamaz.

Yani maddi durumun yokken özel üniveriste yazman saçma olmus.ancak 1 yıl dişini sıkıp iyi çalışıp devlet üniversitesine yatay geçiş yapabilir ya da kendi üniversitende tam.burs alabilirsin. Iyi çalışmayla olur bence. Üstelik bölümün okuması zor bi bölüm değil. 1 yıl sık dişini iyi çalış olay bitti
Yatay geçişte maalesef son yıllarda uniler yüzde 50 öss puanı yüzde 50 not ortalamasinı alıp öyle liste yapıyorlar .
Yanı özelden devlete geçiş kolay değil artık .
Öss puanın iyi degilse imkansıza yakin

37 yaşında hâlâ kpss ye giriyorum. 23 ne ki?

Ben 33 yaşımdayım aof den 2 yıllık çocuk gelişim okudum dgs ile yaşadığım il dışında devlet ünv.okul onc. Öğretmenliği kazandim. geçen sene eşimin gönüllü olmaması nedeniyle gidemedim. Derslerden devamsızlık sebebiyle kaldım. Bu sene gidebileceğimizi söylemişti bu sene de gitemememiz için türlü bahaneler çıkardı. Kaç gündür üzüntüden geceleri uyuyamiyorum. Ileride atanamayacagimi bilsem bile okumak istiyorum rüyamda hep bir sınıfta çocuklarla etkinlikbyaoarken görüyorum kendimi. Bu sene de kaydımı yenileyip okulu dolduracağım. Ben yasim 33 olmasına rağmen pes etmiyorum etkiyeceğim de. 2019 yılında puanım kesilecek diye girmedim. Kaydını sindirmeyeceğim ama bu sene tekrar hazırlayacağım bulunduğun ili kazanabilmek için. esimin tüm olumsuz söylemlerine rağmen pes etmeyeceğim. Bu arada benim de 2 tane çocuğum var ve çalışıyorum. Buna rağmen pes etmeyeceğim.keske yaşım 23 olsaydı.

23 yaş çok genç. pes etme. çalışıp mutlaka devlet üni girmeye bak. özel okul bu şartlarda zor bile değil imkansız olmalı bence.

tek başına zor çünkü bi anda farklı şeyler çıkabiliyor. masraflar artıyor. ayrıca burs olayına çok güvenme derim. çoğu özel üni nin kendi puan ortalaması var o puan altına inince bursu kesiyorlar. ya da 1 dersten kaldığında burs kesiliyor okulda bir sorun olduğunda burs kesiliyor gibi gibi.

Back
X