Tek başıma ingilizce öğrenebilir miyim?

emosmos

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2011
846
1
118
İstanbul
merhaba.. konu başlığımdan anladığınız gibi İngilizce öğrenmek istiyorum.. aslında liseden kalma bilgilerimle çat pat bildiğimi sanıyordum ama geçen gün tatile gittiğimde, turistlerin olduğu bir yer de pek de bilmediğimi fark ettim..aslında ilgi duymadığım için bildiğimi de unutuyorum.. en kolaydan başlamak istiyorum ama nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum.. şimdilik kendi kendime çalışmak istiyorum, daha sonra zorlaştıkça kursa gitmeyi düşünüyorum.. İngilizceyi öğrenirken biraz zorlanıyorum o yüzden size sormak istediğim şeyler; bunun pratik bir yolu var mı? en başta ne yapmam gerekiyor ? video, kitap vs. önerileriniz var mı? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.:26:

Son düzenleme:
İngilizce dizi izleyebilirsiniz. Altyazılı olanlarından. Hem telaffuz hem de cümle kalıplarını öğrenirsiniz. Ben o yöntemle geliştirdim. Şimdi şarkıların çoğunu çevirebiliyorum.

İngilizce dizi izleyebilirsiniz. Altyazılı olanlarından. Hem telaffuz hem de cümle kalıplarını öğrenirsiniz. Ben o yöntemle geliştirdim. Şimdi şarkıların çoğunu çevirebiliyorum.

ama şimdi izlesem hiçbir şey anlayamam ki ne kelime ezberim var ne de kalıpları falan biliyorum.. benim en kolaydan başlamam gerekiyor

google'da Özkan Çelen diye aratırsan bir ingilizce hocasının videolarıyla karşılaşacaksın. Öğrenci ortamında anlatılan dersler çekilmiş bence güzel anlatıyor. Ben o şekilde baya çalışmıştım. Tavsiye ederim.
Daha sonra dizilerle geliştirebilirsin.

mutlaka bakacağım teşekkürler

livemocha diye aratırsan çıkan siteye üye olup İngilizce öğrenmeye başlayabilirsin, online dersleri - pratikleri - sınavları falan var. sırf İngilizce de değil, her dil var. oldukça popüler bir yer, üyelerle İngilizce yazışabilirsin devamlı. ama kendi kendine öğrenme için benim tavsiyem yabancı dizi, film ve şarkı..

hemen üye oldum:) çok faydalı bir siteye benziyor. Teşekkürler

Hayir, tek basina ogrenemezsin. Once iyi kursa gidip en azindan bir pre-intermediate seviyesine getirmen gerekir, sonra ustunu evde kitap okuyarak+ saglam ingiliz sitelerinden tamamlayabilirsin. Yarim yamalak ingilizceyle temelin saglam olmaz.

VİDEOLU İNGİLİZCE - VİDEOLU İNGİLİZCE
ben burdan bakıyorum + kitaptan alıştırma yapıyorum. temelini gramerini öğren önce, kelime ezberleme. sonra çocuk ing kitaplarından okuyarak kelime öğrenmeye çalış. ben kursa gitmiyorum çünkü kursa yazılsam da gitmem biliyorum, benim çalışma tarzım kendi kendime. össyi de öyle kazandım. yapılmayacak iş değil sonra belki üst kur için gidilir ing kursuna olabilir

Ben de bi aralar Michael Jackson'a fena sarmıştım, şarkıları, kısa filmleri, belgeselleri derken baya sökmüştüm ingilizceyi. Okulda da yardımcı olmuştu çok, ama amerikan ingilizcesiydi tabi. Ama zamanla azaldı ilgim ve ben şu an baya unuttum bildiklerimi. Yine de anlayabiliyorum ama eskisi kadar değil. Yabancı dil öğrenmek kadar unutmamakta önemli sanırım canım :)

Hayir, tek basina ogrenemezsin. Once iyi kursa gidip en azindan bir pre-intermediate seviyesine getirmen gerekir, sonra ustunu evde kitap okuyarak+ saglam ingiliz sitelerinden tamamlayabilirsin. Yarim yamalak ingilizceyle temelin saglam olmaz.

biraz temelim var tabi ama yine de en baştan başlamak istiyorum.. tam tersine önce temele kendim çalışıp zorlaştıkça kursa giderim diye düşünmüştüm.

tek başınıza ancak grammar kısmını halledebilirsiniz ama ingilizce daha çok konuşarak, pratik yapılarak öğrenilir.

biraz temelim var tabi ama yine de en baştan başlamak istiyorum.. tam tersine önce temele kendim çalışıp zorlaştıkça kursa giderim diye düşünmüştüm.

O zaman herkes kitap alsin evine otursun calissin. Temel onemli canim, beginner, elementary seviyesinde kursu oneririm. Intermetiate(pre-int, upper int) i belki kendin kapatabilirsin. Olurda advanced seviyesine gelirsen o zaman yine kursa gidersin. Upper-intermediate Turkiye seviyesinde yeterli bence.

Ket,Pet sinavini oneririm sana, sinav odakli calisirsan daha kolay ogrenirsin. Bu her zaman boyledir.

Son düzenleme:
Tek başına(int destekli) 6 tane dil öğrenen insan tanıyorum ki itallyanca, yunanca vs. İngilizceyi de okulda öğrenmiş birisi.

Valla azimliysen yaparsın ama bir yere kadar, bu söylediğim insan konuşacak kadar öğrenmişti, hani karşılıklı rahatça muhabbet edecek, işini görecek kadar. Ama akademik anlamda dil öğreneceksen o zaman uzman desteğine ihtiyacın var ki birileri senin hatalarını düzeltsin. Başlangıç internetteki dökümanlarla falan halledilir.

Son düzenleme:
Ayrıca bu isteğini de takdir ettim :) ben de farsça veya arapçayı öğrenmek istiyorum. Bakalım ilerleyen zamanlarda fırsatım olursa bunun için uğraşacağım :) sana da kolay gelsin şimdiden.

Ayrıca bu isteğini de takdir ettim :) ben de farsça veya arapçayı öğrenmek istiyorum. Bakalım ilerleyen zamanlarda fırsatım olursa bunun için uğraşacağım :) sana da kolay gelsin şimdiden.

Ben de en son arapçaya sardım, bence güzel bir dil.Ama ancak kuran okurken falan işime yarayacak, o kadar alakasız bir mesleğim var yani.

İngilizceyi iyi öğrenirsem, İspanyolcada öğreneceğim inşallah :)

teşekkür ederim

hiç hevesin kırılmasın, tek başına çok rahat öğrenirsin, yeterki istekli ol. İngilizceyi ilkokul 5.sınıfta kendi kendime öğrenmeye başladım, 7.sınıfta turkcem kadar İngilizcem vardı.. ve o yaşta.. insanda istek olacak

Bravo .
Kitaptan çalışarak mı öğrendin ?
Ne önerirsin bizlere .

harikasın tebrik ederim
çok istekliyim.. hatta bugün başladım, iş yerimde 2 saat çalıştım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…