• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başıma nasıl üstesinden gelirim?:(

Üc ay sonra insallah dogum yapıcam ama şöyle bir sorunum var ; surekli düşünüp hüzünlendigim içinden çıkamadıgım:KK43: Dogumda yanımda olabilecek bayan bir akrabam,tanıdıgım malesef yok,annem vefat etti,kız kardeşim, teyzem ve kaynanam yok zaten,bir eltim ve görümcem var onlarda uzaktalar,işleri güçleri ufak cocuklari var gelemezler,arkadaş o kadar samimi biri yok,samimi olanda başka şehirde o da hamile gelemez....Kısacasi kimsesiz sadece eşimle doguma gitcem,bebegi nasıl dogurcam onu hic bilmiyom,dogurduktan sonra nasıl bakmayı ögrenicem???emzirmeyi,karnını doyurmayi,altini temizlemeyi,banyo yaptirmayi,gazını çıkarmayı,kucagıma almayı,uyutmayı,hasta oldugunda bakmayı,yaa inanin ne kıyafet alacam onu bile bilmiyorum,düşündükçe agliyorum,uyuyamiyorumnapayim ben?
ay en guzelı esınle basbasa olman herseyı kendılıgınden ogrenırsın zaten cocuk bakmak o kadar da zor ıs degıl yanı yoruyor bazen sınırını zıplatıyor ama alt acmak gaz cıkarmak beslemek zor ısler degıl en kolayı bunlar kıyafette ılk dogdugunda tevsıyem ayaklı tulumlar yada alt ust takımlar bolca ıc zıbın ve agız mendılı ısını gorur, ılk hafta ıcın bır ıkı eldıven lazım olur yuzunu vs cızmesın dıye corap al mevsımıne gore.. gerısını buyudkce al...

Teşekkür ederim canım. Allah analı babalı büyütsün bu arada. Umarım kazasız belasız kv yi çabucak gönderirsin. Annem zaten bayramdan sonra geliyor doğum yaklaştığı için. Umarım doğumdan sonra 1-2 haftadan fazla kalmaz kaynanam. Çünkü evimin öyle bir yapısı var ki kaynanamın burada kalması bir çok kişinin kalmasını engelliyor. Babam gibi... Hayırlısı artık.
canım sen 36. haftadasın galiba, ben 26. haftadayım ,hazır bulmuşken birşey soracam, son bir haftadır sağ gögsümün hemen altı, kaburga kısmım ağrıyor, uyuşuyor, karıncalanıyor, sen hiç yaşadın mı bu tarz birşey?

canım sen 36. haftadasın galiba, ben 26. haftadayım ,hazır bulmuşken birşey soracam, son bir haftadır sağ gögsümün hemen altı, kaburga kısmım ağrıyor, uyuşuyor, karıncalanıyor, sen hiç yaşadın mı bu tarz birşey?
Benim arkadaşımın annesi de aynısını yaşamış,
Bebek ayaklarıyla oraya baskı yapıyor demiş doktoru. Boyu uzadıkça

Seneler öncesinden aklımda kaldı bu.

öncelikle sakin ol
herkez yanında biri olsada bu hayatta yalnızdır
benim dogumumda yanıma ablam geldi yengem geldi
evede annem geldi ama cocugumu hastaneden kucagıma alıp arabaya binp eve ben getiridim
sonra eve girer girmez kızımı banyoya götüdüm sezeryanlı halimle ben yıkadım annem olmasına ragmen herseyi okumustum her konuda tecrübe edindim bilği edindim aynısını uyguladım
kırk yıllık kadın gibi bebek yıkayıp yavrumu giydirdim bende dusa girdim
onun size ihtiyacı var:anne: ve siz o tontişe bakarsınz annelik içgüdüsü:emir_bebek:
emin olun en iyisni yapacaksınz okuyun ögrenin
ilk dönem alacagınz seyleri alın
5 tane cit çitlı body kolsuz yarım kollu
patikli tek alt 5 tane 5 tulum patıklı
iç zıbın 4 adet minik eldivenler sapkası bunlar 3 adet yeter
agız mendili bolca önlük bolca penye
coraplar minik minik 5 er adet
tırnak makası ates ölçer (gögüs pompası size)yalancı emzik kullanamk istersenz
bebek sampuanı bebek lifi sırt bezi bebeğe yumusk tullerden siz alın kesip küçük küçk etrafını cevirin
bebek patiği bebek küveti banyo kovası masrafası
bebek cantası en kullanıslısından alın
bebek taragı chicho
su an aklıma gelenler bunlar en önemli ihtiyacları bunlar bir bebek için
ve sizin sütünüz anne sütü içr uyur içer uyur yavrucak 6 ay ilk aylar emzirin sonra ek gıdalara baslarsınz
ilk doğduğunda iç zıbın mı giydiriliyor yoksa çıtçıtlı body lerden mi giydiriliyor?Hangisi daha iyi olur sizce?

hangi ildesin bilmiyorum ama gaziantepteysen ben yardım ederim sana. gerekirse yıllık izin alırım. ağlayıp üzülme lütfen. çok tecrübeli olmasam da bir tane büyütüyorum ;)

Çoook yaşadım canım. Endişelenme hep oluyor. Bebek başıyla kaburgalara baskı uyguluyor sebebi bu. Çekeceğiz yapacak bir şey yok. Umarım kaşıntı sorunu yaşamazsın ben şu an onu yaşıyorum kaburga ağrısı olsaydı keşke kaşıntı yerine. :(

Huuuu huuuu kendine gel güzel anne inan herseyin üstesinden geleceksin şaka gibi ama cidden öyle .o minicik şey seni yönetiyor emin ol. İlk hafta üstünü giydiremiyordum doktora söyledim bak böyle böyle yapacaksin dokun hisset annelik iç gudusu cidden var dağda bayirda asırlar önce her kadın yapıyordu vs uykuya düşkünken enufak sesine nefesine sicrayip kalkiyorsun. .allah sağlık versin hızla geçiyor zaman ve yapıyorsun sen bile inanamiyorsun yaptıklarına. Çevrende birinin olmasi daha skntili beni uyardilar ama müthiş aile iliskimiz varken bozulmaz dedim fakat torun olunca hepsi benden daha lohusa kesildi başıma büyük olaylar çıktı :) kendine güven

Çoook yaşadım canım. Endişelenme hep oluyor. Bebek başıyla kaburgalara baskı uyguluyor sebebi bu. Çekeceğiz yapacak bir şey yok. Umarım kaşıntı sorunu yaşamazsın ben şu an onu yaşıyorum kaburga ağrısı olsaydı keşke kaşıntı yerine. :KK43:
Anladim canim,sanada Allahim yardim etsin insallah

Back
X