Merhabalar,
3 yıldır kiraya binlerce TL döktüğüm için İstanbul'dan ailemin desteğiyle küçük de olsa bir ev alma çabasındayım. Beğendiğim bir muhit var Avrupa yakasında ancak orta ve üst katlar dudak uçuklatacak kadar pahalı. Giriş veya bahçe katları daha uygun fiyatlı tabii ki.
Ben henüz bekarım ve çoğunlukla tek başıma yaşayacağım, arada ailem gelir gider. Beğendiğim evler 3-4 katlı, küçük bahçesi olan sıfır yapılan evler. Şimdi bahçe katında yalnız yaşanmaz değil mi? İlanlara baktıkça bahçenin benim kullanımıma ait olması cazip gelmeye başladı (ömrüm boyunca bahçem olsun istemişimdir) ama yarın bir gün penceremin önüne hırsız uğursuz gelse; sabah kalktığımda bahçemde evsiz biri yatıyor olsa vb. durumlarda ben orada ne kadar güvende olabilirim ki?
Bahçeli evlere sanırım daha kolay hırsız girer, yalnız yaşadığım anlaşılırsa sapığın uğursuzun kolayca ulaşması daha kolay olur diye düşünüyorum. Ama bahçe katıyla orta kat arasında 150.000 TLcik (!) kadar fark olunca da orta katlara el uzatamıyorum tabii ki.
En azından yüksek giriş mi olmalı? Şu an kirada oturduğum ev giriş kat ama tamamen yoldan ve insanlardan izole edilmiş durumda. Gürültü haricinde girişin 3 yıldır sıkıntısını çekmedim gayet havadar ve aydınlık ferah bir ev.
İnşallah gönlüme ve keseme göre bir ev bulabilirim. Öneri ve uyarılarınızı bekliyorum.