Tek başına çocuk büyütmek ve iş...

Suveyla

Aysîma'm ❤
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2018
158
240
18
Merhabalar. Buraya yazacaklarınız benim için çok önemli, çünkü cidden birileriyle konuşmaya ihtiyacım var ve buradaki kadınların düşüncelerini beğeniyorum. Olaylara farklı bir açıdan bakmak iyi gelir diye düşünüyorum.

28 yaşındayım, dört yaşında bir kızım var ve eşimden boşandım. Şuan eski eşimden 2.5 saat uzaklıkta bir şehirde oturuyorum. Bu şehirde üniversite okumuş olduğumdan yüksek lisansıma devam etmek ve biraz boşanma sonrası kafamı toplayıp yeni bir hayat kurmak için yerleştim.

Özel bir okulda part time çalışarak aynı zamanda yüksek lisans yapıyordum. Klinik psikoloji alanında. Bu sene yüksek lisansım bitti. Şimdi çalıştığım okul seneye eğer orada devam edersem biraz daha maaşımı arttıracak ama part time değilde saat 9dan 6 ya kadar çalışacağım benim sorum şu sizce devlette rehber öğretmen olmalı mıyım? Yoksa özelde devam mı etmeliyim? Zaten kızımı tek büyütüyorum ailemde buradan uzakta, bu sebepten kızımla ilgilenebileceğim ve rahat olabileceğim bir yerde çalışmak istiyorum.

Hangisinde daha rahat ederim sizce? Özelde mi yoksa devlette mi?

Devlet okulunda çalışmak özel okulda çalışmaya göre daha kolay.
Özel okullarda herşey para üzerine kurulu olduğu için , rahat edemeyebilirsiniz.

Atanma imkaniniz varsa atanin yeriniz, saatiniz, duzeniniz belli olur..
Kariyer anlaminda da doktoranizi devlette calisirken cok daha kolay yapabilirsiniz. Hatta ilerde arzu ederseniz istifa edip ozel sektorde kariyer yaparsiniz.
Ama bence bu sartlarda en iyisi devlete atanmak.

Klinik psikoloji okuduktan sonra devlet okulunda mutlu olamazsınız ama bir geçiş döneminde basamak olarak kullanabilirsiniz

Devlette çalışırken genelde ders programınıza göre bir gün izin veriyorlar. Biraz süre uzar ama doktora yapabilirsiniz.
Bence asıl soru sözleşmeli öğretmenlik ile zorunlu 5yıl Doğu görevinizi (tayin hakkı kesinlikle yok) çocuğunuzun babasından uzakta sürdürebilecek misiniz? Görüşmeler nasıl olacak?

Son düzenleme:
Merhabalar. Buraya yazacaklarınız benim için çok önemli, çünkü cidden birileriyle konuşmaya ihtiyacım var ve buradaki kadınların düşüncelerini beğeniyorum. Olaylara farklı bir açıdan bakmak iyi gelir diye düşünüyorum.

28 yaşındayım, dört yaşında bir kızım var ve eşimden boşandım. Şuan eski eşimden 2.5 saat uzaklıkta bir şehirde oturuyorum. Bu şehirde üniversite okumuş olduğumdan yüksek lisansıma devam etmek ve biraz boşanma sonrası kafamı toplayıp yeni bir hayat kurmak için yerleştim.

Özel bir okulda part time çalışarak aynı zamanda yüksek lisans yapıyordum. Klinik psikoloji alanında. Bu sene yüksek lisansım bitti. Şimdi çalıştığım okul seneye eğer orada devam edersem biraz daha maaşımı arttıracak ama part time değilde saat 9dan 6 ya kadar çalışacağım benim sorum şu sizce devlette rehber öğretmen olmalı mıyım? Yoksa özelde devam mı etmeliyim? Zaten kızımı tek büyütüyorum ailemde buradan uzakta, bu sebepten kızımla ilgilenebileceğim ve rahat olabileceğim bir yerde çalışmak istiyorum.

Tabiki devlet pdr ciler saat 14.30 'da okuldan cikiyirlar hem de tam maasa hicbir ozel bu firsati sunamaz.Cocugunla bol bol ilglenirsin maddi yonden de sikinti cekmezsin

Bence devlet okulu daha mantıklı. Hem maaş düzenli olur hem de sanıyorum emekliliğiniz ozeldekine göre daha yüksek olur. Belki doktora da yapar bir üniversitede akademisyen olursunuz. Kızın ve size hayatınızda kolaylık ve mutluluk dilerim.

Bence devlet okulu daha mantıklı. Hem maaş düzenli olur hem de sanıyorum emekliliğiniz ozeldekine göre daha yüksek olur. Belki doktora da yapar bir üniversitede akademisyen olursunuz. Kızın ve size hayatınızda kolaylık ve mutluluk dilerim.
Çok teşekkür ederim ne güzel bir temenni bu böyle:KK200:

Tebrikler başarınız ve irademizi için.... Buradaki diğer insanlara örnek olmanız dileğiyle.
Ben olsam devlette devam ederdim. Ama saat ve şartları siz daha iyi bilirsiniz,

ozellerde hastalık gibi durumlarda ızın alamanız daha zor...devlette en azından rapor hakkınız olur...ozelllerde genelde oyle durumlarda maasda kesinti oluyor devlette okadar olmaz...dunyanın bin turlu halı var.

Back
X