- 1 Kasım 2012
- 11.338
- 25.916
- 798
- 35
Yazacaklarim ne kadar dogru bilemem, ama kimse ustune alinipda kendisine hakaret etmisim olarak alinmasin lutfen. Oyle hissettilersede simdiden ozur dilerim.Merhaba arkadaslar. Biz esimle bebek dusunuyoruz. Baslarda cok cekimserdim ancak artik ben de bebegim olsun istiyorum. Esim zaten cok istiyordu hep.
Sorunum su ki is sebebiyle sehir disina yerlesmek zorundayim bir sure. Bu sure belli degil. Yani evimi birakip baska bir sehre gidecegim. Sonrasinda tayin aldirmak icin ugrasacagiz.
Size sorum su ki ben bu sure icerisinde hamile kalsam tek basima zorlanir miyim. Cok cok istedigim bir is o yuzden isten vazgecemem. Esimin de yanima gelme sansi yok cunku onun gorevi merkezde ankarada sadece. Her haftasonu evime donme sansim var ama hamilelikte dort saat yol her hafta yorar mi. Yada yanimda birisinin olmasina ihtiyac duyar miyim.
Bana bir fikir verin lutfen.
Bakin hamilelik gunumuzde okadar simartilmis bi hal aldiki neredeyse kadin esine, bugun sen tasi cocugu karninda, benim yerime sen yemek ye, sen wcye git, vs vs hal aldi. Ne garip demi daha hamile kalmadan herkes soyle yaparsam boyle olurmu boyle yaparsam soyle olurmu...
Eskiden analarimiz, nazlanmayi asermeyi birakin hamile kaldigini bilmezler bunu taa 5. 6. Ayda anlarlarmis.
Cok eskilerz gitmicem kendimden ornek verim, (simdi denmesin aa haspam eskilere gitmis sanki kendi oyle olacak boyle olacak)
Tabiki eski kadinlara bakarak sansliyiz onlarin yasadigi hamilelik doneminde yaptiklarinin belki yuzde 10unu yapmiyoruz.
Ilk hamileligim 8yil onceydi, inanin normal bir insandan farkim yoktu. Hic bir vitamin ilaci almadim, guya cocugu besliyomusda anneyi besliyomusda... Bebegim cok sukur saglikli dogdu bende hafif demir eksiklkgi olustu ama onuda dogal besinlerle gecirdm. Hic asermedim, zaten aserme tamamen psikolojik arastirmalara gore. Tabiki dikkat ettim cok agir kaldirmamaya, ama her isi nasil eskiden goruyosam ayni sekilde gordum..
Bol bol Kuran okudum, cani veren Allah'tan beklemeyip vitamin ilacina, iste nebilim bilmem muzik seanslarina sarilmadim.
Biliyorum cok uzun oldu ama netice olarak sunu demek istiyorum
Hamileligi bir engel, hastalik veya ozurluluk olarak gorup bunun nazini yaparim niyetinde olmaktansa, Allah a sukretmeyi bilsek Allah yardimicimiz olacaktir. Hamileligi gayet tek basiniza kaldirabilirsiniz.
Lutfen yazdiklarimi kendinize veya okuyan hamile olanlar, olmak isteyenler hakaret gibi algilamasin. Ben sadece aklimdan gecenleri yazdim.
Allah yardimciniz olsun