Tek basına nişan

Lilibett

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2014
435
286
kızlar,iki yıldır beraberlığım var,iki tarafında ailesi biliyor,ben 34 yasındayım,tek basına yasıyorum,ailem otuz dakıka mesafede oturuyor ancak evlerı sobalı ve üşüyoruz dıye yaklaşık sekız ay once geldıler ve hala bendeler,

Aılemın yası genc ,tek kzım,erkek kardesım var.sevgılımse ayrı bır şehırde Çalışıyor ve annesı küçükken ölmüş,ablası bır yas buyuk bizden,bekar ve panık atak hastası,babası ıse hasta uzak bır sehırde,

Gecen ay resmıyete Dökme kararı alındı ve paylasıldı,bır ay sonra ısteme soz olacak,iki gun sonrada dısarda yemekli nişan.

Sorun şu kı maddı özgürlüğüm var,sadece kardeşlerle tanısıldı..onun babası uzak,benım ailem ağırdan satmak adına istemede tanışmak ıstemıstı,

Şimdi Nişanı aileler onayladı ama evde kmse konusunu bıle acmıyo,tum heyecanım gıttı,onun ailesı aramadı,zaten bı ablası var.hadı o hasta dıyelım benm annem nasıl yapalım,ne gıyelım tek konu açmadı,çok moralım bozuk.evde ıyıler bana karsı ama annemın konuşması gerekmez mı?nısana az kaldı dıyorum hadı hayırlısı dıyolar,kımse konu acmıyo,ıkram ne olacak,takı olcak mı,ne gıycem,aılelerın sorması gerekmez mı?

Çokkkkk moralım bozuldu kızlar.guya çocuğu sevıyolar,guya aılesıde ıstıyo ama anlamadım.

Karışsalar daha kötü

Bak yaşıt sayılırız küçük kız değilsin herşeyini üstesinden gelirsin 10 yıl önce başka bir şehirde bir çanta ile geldim özel sektörde çalıştım her şeyimi yaptım

Düğünüme de kimseyi karıştırmadım ben karar verip uyguladım En temizi böyle

Yap organizasyonu hatta annenin babanın giyeceklerine kadar hazırla talimat ver onlara bunu giy tıraş ol duş al gibi

Karşı taraf da zaten beklentiye girilmeye müsait değilmiş bunun bilincindesiniz buraya da yazmışsınız zaten

Her şey senin istediğin gibi olacak kimse engel olmayacak diye düşün mutlu ol

Anneninki de eyvah kızım evleniyor şaşkınlığıdır benim Kv min kızı 39 yaşında evlendi onda da vardı böyle bir tavır

Karışsalar daha kötü

Bak yaşıt sayılırız küçük kız değilsin herşeyini üstesinden gelirsin 10 yıl önce başka bir şehirde bir çanta ile geldim özel sektörde çalıştım her şeyimi yaptım

Düğünüme de kimseyi karıştırmadım ben karar verip uyguladım En temizi böyle

Yap organizasyonu hatta annenin babanın giyeceklerine kadar hazırla talimat ver onlara bunu giy tıraş ol duş al gibi

Karşı taraf da zaten beklentiye girilmeye müsait değilmiş bunun bilincindesiniz buraya da yazmışsınız zaten

Her şey senin istediğin gibi olacak kimse engel olmayacak diye düşün mutlu ol

Anneninki de eyvah kızım evleniyor şaşkınlığıdır benim Kv min kızı 39 yaşında evlendi onda da vardı böyle bir tavır
Bende bunu dusundum aslında ama ne bıleyım annemın ne alalım ne gıyelım dıye heyecanlanmasını en azından konusmasını beklerdım,herhangı bır tavırda yok,ikiside unı mezunu genc ınsanlar,tek kızım,ne bıleyım kırıldım bıraz ama en güzeli bu zaten.kendım karar verıp uygulayayım barı

Canim uzme kendini, imkanin varsa herseyi organize et sonra boyleyken boyle dersin. Tabi ki ailenin demesi lazim ozellikle annenin ama belki atlamislardir akillarina gelmemistir. Sen skma canini:KK16:

Karşılıklı ıstememe gıbı bır durum da yok,cok saçma gelıyor durum,herkes gülerek hayırlısı çok sevındım deyıp gecıyor,senın yasın kaç?
31 yaşındayım bende,, senin şöyle bir durumun var, anne yok , abla hasta, ilgilencek kimse yok anladığım kadarıyla,,,
Ben erkek arkadaşımın ablasıyla 5 dakika mesafede oturuyorum, mayıs ayında söz olcak diye kararlaştırdık, müstakbel görümce daha beni arayıp da ne olcak nasıl olcak demedi, erkek arkadaşım haftada bir ablasına ziyarete gider , daha bir kere de sen de gel demez, bende bilmiyom nasıl olcak, ikimizin ailesi de farklı şehirlerde, bu konuyu konustugum her arkadasım olur mu öyle şey, sizin çoktan her seyi aayarlamanız gerekiyordu diyorlar, kafamda deli sorular...:KK16:

Bende bunu dusundum aslında ama ne bıleyım annemın ne alalım ne gıyelım dıye heyecanlanmasını en azından konusmasını beklerdım,herhangı bır tavırda yok,ikiside unı mezunu genc ınsanlar,tek kızım,ne bıleyım kırıldım bıraz ama en güzeli bu zaten.kendım karar verıp uygulayayım barı

Gerçekten bak annen aslında şaşkınlıktan böyle nişan geçsin heves yapar

Bir de sen ne kadar gençler vs desen de 55 üstü yaştalar ve gelinlik kızları var

Kendilerini ağır oturaklı olmak zorunda hissediyor olabilir

Tabii bir de evleniyorsunuz diye mutlu olursa siz üzülürsünüz diye de düşünebilir

Bir de yine Kv den örnek vereyim kızına kimseleri layık görmeme psikolojisi vardı 39 yaşında evlendi ve bunca yıldır bu adamı mı bekledin dedi

Oysa eğitimi kültürü vs uyumlu idi ev araba aldılar kızını el üstünde tutar ama o beğenemiyor sizinki de böyle hissedebilir biz bazen takılıyoruz kral bekliyordu galiba diye :)

Ne bıleyım üzülüyorum ıste,,forumda nişan konularını okuyorum da herkes ne kadar Heyecanlı,şimdi erk arkadasım aradı,o da dedı üzme kendını,alısamamıslardır dıye

31 yaşındayım bende,, senin şöyle bir durumun var, anne yok , abla hasta, ilgilencek kimse yok anladığım kadarıyla,,,
Ben erkek arkadaşımın ablasıyla 5 dakika mesafede oturuyorum, mayıs ayında söz olcak diye kararlaştırdık, müstakbel görümce daha beni arayıp da ne olcak nasıl olcak demedi, erkek arkadaşım haftada bir ablasına ziyarete gider , daha bir kere de sen de gel demez, bende bilmiyom nasıl olcak, ikimizin ailesi de farklı şehirlerde, bu konuyu konustugum her arkadasım olur mu öyle şey, sizin çoktan her seyi aayarlamanız gerekiyordu diyorlar, kafamda deli sorular...:KK16:
Senin ailenın tepksıı nasıl?nısanınız aılenın oldugu yerde mı olacak?ablası cok garıpmıs

Annenle konuşup üzüntünü anlatsan? Neden konusunu bile açmadığını ve ilgisiz davrandığını sorsan olmaz mı?

Üzmeyin kendinizi yapın organizasyonu şu gün şu saatte gelecekler diyin gidin annenize yapın sözü gelin

Beni istemeye karar verdik düğün davetiyemiz vs basıldı anneler 8 saat uzakta oturuyor ben eşim ve onun ailesi aynı şehirde idim

Yüzükleri çikolata konulacak kabı aldım eşine nerden ne şekilde çikolata yaptıracağını söyledim

Cumartesi iş çıkışı annemlere geldim pazar sabahı çiçek siparişi verdim öğlen eşin ve ailesi geldi yemek yedik yüzükleri taktık gittiler

Bir şey takmadılar onlar takmayınız annem de takmadı Kv öbür geline taktık bizi düğünde üzdü buna takmıyorum dedi

Akşam onlar eve eşim Antalya ya tatile gitti ben de Pazartesi davetiye dağıtım döndüm

Her şey olacağına varıyor boşverin

Yanlis anlama, ama anlatigin kadariyla ailen sanki biraz pasif insanlar gibi geldiler bana.
Merasimlere bu kadar anlam yukleyip, uzulmek gereksiz. Ne sasali torenlerle evlenip mutlu bir yuva kuramayanlar var. Soz, nisan, dugun hepsi gecer. Sen yeterki dogru insanla guzel bir birliktelige adim at insallah.

Hiç üzmeyin kendinizi. Maalesef bizdeki heves onlarda olmuyor. Bizim de söz nişan bir olacaktı kimse bana ne giyeceksin diye sormadı bile. Sözümün olduğu gün sabahtan çıkıp kendim aldım elbisemi. Bunlar insanın hevesini kırmıyor değil ama yukarıda D damdan ın da dediği gibi kimseden bir şey beklemeyin ne nasıl olsun istiyorsanız o şekilde siz organize edin. Hayırlı olsun bu arada..

Şaşkınlıktandır bence de.
Hem her ikiniz de kocaman insanlarsınız.
Kendiniz asıp kesmeniz daha güzel.
Biz de öyle yapmıştık,herşeyi ayarlayıp herkese öyle haber vermiştik.
Elbise,takı,mekan,tarih,çiçek,çikolata,davetli listesi,yemek menüsü,hatta çalınacak müzikle bile kendimiz ilgilenmiştik.
Bence daha zevkli oluyor böyle inan.
Bu arada hayırlı olsun inşallah.

belkide karışmak istemiyorlardır.
dilediğiniz gibi olsun istiyorlardır.

X