• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek ben miyim böyle?

Ynianne

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2020
113
119
53
merhaba kızlar...bu aralar öyle bunaldım öyle bunaldım ki...saglımız sıhhatimiz çok şükür yerınde...ama böyle kendimde dahil neden gözünün üstünde kaşın var diye çatıyorum herkese böyle bir insan değildim,evlenmeden önce kurumsal da çalısıyordum zaten çocukluğumda çalısarak geçti işi bırakma kararı aldım evlilikten önce dinleneyim kendime geleyim diye evlendim,adet düzensiz liği için doktora gittiğimde sende piko var çocuk ihtimali zor demişti tabi biz bunu duyunca çalısmalara basladık hamd olsun Allah aratmadı evlilik yılımız dolmadan bebeğimiz oldu...ama böyle bir anda kendimi bir yoğunluğun büyük sorumlulukların içinde bulunca mental olarak patlak verdim sanırım bu ay ...eşim çevrem ev çocuk yani bunların içinde boguluyorum sanki bebekten dolayı uyku hak getire zaten ,sanırım bütün problem burda başlıyor uykusuzluk,eşim diyor sen yat ben bakayım ortalık yıkılıyor sanki etini koparıyoruz çocuğun öyle böyle aglamıyor ben almayınca kucagıma bilemiyorum bu günler geçer mi ama ömrümden 20 yıl geçti sanki böyle söyleyince de isyan edermiş gibi oluyor ama öyle bişey de değil insan yavrusundan isyan edebilir mi bu başka bişey...Allah yardımcı olsun ben ve benim gibilere

Bebeğime 8 aylık hamile fotoğrafımla, kucağımda 6 aylıkken görüntüm arasında net söylüyorum, 10 senelik bir yaşlanma var😂
Geçiyor, merak etmeyin.
En zoru bebeklik dönemi ama geçiyor.
Bende öyle bütün fotograrları kaldırdım 1 yıl içinde bu kadar yaşlanmıs olmayı kaldıramadm 😭

Uykusuzluk başlı başına bir sorun zaten ve emin olun neredeyse bütün sorunlarınızın baş kaynağı diyebilirim. Bunu 2.5 yıldır yeterli uyuyamayan bitkin bir anne olarak söylüyorum. Birebir aynı durumdayız.
Size verebileceğim tek teselli, geçeçek.
En azından yalnız olmadığınızı hissedin.
Annelik zor maalesef.. Özellikle de uyumayan ve kolik bir bebeğiniz varsa..
Birde bebeğinizin uyku düzensizliği için, uyku eğitimi verebilirsiniz. Forumda, youtubede vs bir araştırın isterseniz.

Uykusuzluk başlı başına bir sorun zaten ve emin olun neredeyse bütün sorunlarınızın baş kaynağı diyebilirim. Bunu 2.5 yıldır yeterli uyuyamayan bitkin bir anne olarak söylüyorum. Birebir aynı durumdayız.
Size verebileceğim tek teselli, geçeçek.
En azından yalnız olmadığınızı hissedin.
Annelik zor maalesef.. Özellikle de uyumayan ve kolik bir bebeğiniz varsa..
Birde bebeğinizin uyku düzensizliği için, uyku eğitimi verebilirsiniz. Forumda, youtubede vs bir araştırın isterseniz.
Bu ay başlayacagım inşallah uyku eğitimine ama bebeğim sürekli meme istiyor bu beni çok yoruyor asla kucaktan inmek istemiyorum acı bir çığlıkla ağlıyor bırakınca

Bende öyle bütün fotograrları kaldırdım 1 yıl içinde bu kadar yaşlanmıs olmayı kaldıramadm 😭
Şundan 3 sene öncesine dönüp bakıyorum, hatırladıkça ağlıyorum inanın.
Öyle zor, öyle kötü günler geçirdim ki sonunun böyle olabileceği hayal dahi edemezdim.
Tünelin ucu aydınlık, o kadar diyeyim ama hayatınızdan 3 seneyi gözden çıkarın.
Bir can yetiştirirken de bahsettiğim süre hiçbir şey aslında.
Bazı bebekler zordur, bazıları kolay.
Kimi ağlamaz kimi asla susmaz, kimi yer kimi suyla gün geçirir ama biraz büyüyüp yanağınıza koca bir öpücük kondurup ‘seni seviyorum’ dediği an, olimpiyat şampiyonu gibi olursunuz, daha güzel bir anınız yoktur hayatınızda.
O sebeple yalnız değilsiniz, bilin istedim.

Şundan 3 sene öncesine dönüp bakıyorum, hatırladıkça ağlıyorum inanın.
Öyle zor, öyle kötü günler geçirdim ki sonunun böyle olabileceği hayal dahi edemezdim.
Tünelin ucu aydınlık, o kadar diyeyim ama hayatınızdan 3 seneyi gözden çıkarın.
Bir can yetiştirirken de bahsettiğim süre hiçbir şey aslında.
Bazı bebekler zordur, bazıları kolay.
Kimi ağlamaz kimi asla susmaz, kimi yer kimi suyla gün geçirir ama biraz büyüyüp yanağınıza koca bir öpücük kondurup ‘seni seviyorum’ dediği an, olimpiyat şampiyonu gibi olursunuz, daha güzel bir anınız yoktur hayatınızda.
O sebeple yalnız değilsiniz, bilin istedim.
Şuanda bile gülünce bütün yorgunluğm gidiyor gibi oluyor ama işte aması... Asıl korktuğum durum saglıklı bir anne olamamak çocuk yetiştirmenin en önemli yolları sakin kalmaya çalıstıkça içime içime ağlaya ağlaya bu hale geldim sanırım

Bu ay başlayacagım inşallah uyku eğitimine ama bebeğim sürekli meme istiyor bu beni çok yoruyor asla kucaktan inmek istemiyorum acı bir çığlıkla ağlıyor bırakınca
Uyku eğitimi çok iyi olur hem sizin hemde bebeğiniz için. Zor meşakkatli bir dönem ama sabırla uyku eğitiminden vazgeçmeyin. Ben çok pişmanım zamanında sabretmediğim için.
Bu aylarda meme bağımlısı oluyorlar maalesef, 6.ayda ek gıdaya başlayınca bir nebzede olsa düzene girer.

Uyku eğitimi çok iyi olur hem sizin hemde bebeğiniz için. Zor meşakkatli bir dönem ama sabırla uyku eğitiminden vazgeçmeyin. Ben çok pişmanım zamanında sabretmediğim için.
Bu aylarda meme bağımlısı oluyorlar maalesef, 6.ayda ek gıdaya başlayınca bir nebzede olsa düzene girer.
İnşallah.. Oğlum doğduğun da iri bebekti ve doğum anından ondan dolayı ciğerlerindeki suyu boşaltamadı ve ciğerleri söndü 1 ay hastanede kaldı ilde ben 2 buçuk saat uzaklıkta ilçedeydim eşimle hergün gittik.. Yatısından 1hafta sonra da emzirme k için hergün gittim sanırım bu durumlar beni yordu birikmiş lik var sezaryen oldum 2 . Gün yola çıkmıstım yavrumu görmeden duramıyordum tabi ne lohusalık ne acı hiç bişey hissetmedim o dönemlerde acım başkaydı çünkü yeni yeni patlak veriyorum..

3 sene emdi benim oğluşum🥰 atak dönemlerinde bebekler bir tuhaf oluyor.huysuzluk ağlama vs.ben kabullenmiş bir şekilde gogsum acik bir şekilde bu da geçer deyip oturuyordum yerime.sezarin gelini gibi illa bir göğsüm açıkti.disler cikti,atak dönemleri bitti,atar donemleri sendromlari başladı😁şimdi 4 yaşında moralim bozuk gördüğü zaman: böyle şeyler her zaman olur diye beni teseli ediyor.ben de size söyleyeyim:olur böyle şeyler🥰.saglikla buyusun

Çocuğu iki yıl boyunca hiç uyumamış bir anne olarak söylüyorum geçecek hepsi bitecek biraz daha sabırlı ol sen stres yaptıkça bunu bebeğinde hisseder huzursuz olur. Bnde senin gibiydim biraz uyusa yatağa atardım kendimi azıcık uyuyayım derdim yada ayağımda sallarken çok kez uyuya kalmışlığım var ev işi hak getire yapmıyordum bazı şeyleri. Ama ilk önceliğim annelik oldu . Bebekleri dünyaya getiren isteyen bizleriz ve sen birilerine anlatabilrsin yada yardım alabilirsin.Ama o bebek daha sadece sana muhtaç ilgine sevgine bakmana. Gözünü açar açmaz senin kucağında seni gördü öyle düşünün sabırlı olun gercekten. Öyle bir gün geliyor ki yatağına gidip kendisi uyuyor kalkıyor gece uyanmiyor. Bu zamanlarda gelecek bekleyin o zamn bu yaşadıklarınizi hatırlayıp gülüp geçeceksiniz.

Benim bebem de 6 aylık.
Ben ne demek istediğinizi anlıyorum. Dışarıdan görüldüğü gibi değil asla.
Biz annemle 3,5 ay birlikte baktık. Bebeğim onun kokusuna çok alışkın olduğu için annemde duruyordu. Geceleri bi anacığım bakardı bi ben 😬 birde benim lohusalığım yani o saçma psikoloji çok uzun sürdü. Ama çok şükür 4. Ayda tamamen geçti. 6. Aydan bildiriyorum çok çok daha iyi şu an. Ek gıda , oyun oynaması vs derken gün bitiyor.
Uykusu içinde mutlaka belli bir düzeni olsun. Düzensizlik çoook zor 😬

Back
X