Tek Bir Soru sizlerden cevap bekliyorum?

bebeğe bakacak kimsemiz yok orada
eşimde yanımda olacak ama eşim şehit çocuğu olarak fazlaca mimli
Sizi doguya ceken yada iten sebepler nerler
Yada ankarada olmanız için sebepler neler.
Aslında siz doguda olmak ister gibisiniz.
Sanki ordaki gençlere ulaşmak onları terör zihniyetinden kurtarmak mı istiyorsunu

Ankara kamu
Universiteler hele ki periferdekiler bilim insani yetistirmekten çok uzaklar
Kardesim 1 senedir ogretim uyesi, gormedigi sacmalik kalmadi
Torpille gelmis ve yerini saglamlastirmis adamlar at kosturuyor
Kamuda da vardir mutlaka oyleleri ama tayin istersiniz es durumu yaparsiniz bir sekilde degistirme imkaniniz olur
Hem kucuk cocukla mahrumiyet bolgesine gitmek riskli olur
Allah korusun hastaligi var, egitim ihtiyaci var

Cocugunuzun duzenini bozmayacak bir yer secmelisiniz. Dogu veya Ankara,ona siz karar vereceksiniz,cocugunuz icin hayat standartlari hangisinde daha iyi?

Dogu bati sorun degil ancak imkani az olan yerleri tercih etmeyin derim su an cok zorlugunu yasiyoruz bi dr icin dahi baska illere gitmek zorunda kaliyoruz cocukda varki daha zor buyuksehirede alismissaniz cok zorlar sizi

Doğuda öğretim üyeliği. .Doğuda da şartlar eskisi gibi değil. Bir çok yerde evler çok güzel ve doğalgazdan dolayı sıcacık. Hatta uüniversitenin lojmanı varsa çok çok iyi ..
Halkı tarafından da el üstünde tutulirsunuz..
Sürekli şu cümleyi duyarsınız. "Basım gözüm üstüne ":)

Ben de bebeğimle 2 sene küçük bir ilçede çalıştım ordan biliyorum.

Üniversitenin olduğu bir şehirse o kadar da imkansız bir yer değildir.

Buna bebeginizi su anki durumlarini dusunerek degil de gelecegi ve isten beklentilerinizi gozonune alarak karar vermelisinz. Eger ogretim uyeligi gibi bir alternatifiniz varsa anladigim kadariyla doktora yapmis, mesleki gelisim acisindan egitim anlaminda yapabileceginiz her seyi yapmissinizdir. Simdi Ankara da kamu sececeksiniz ancak arastirma yayin vs yapmaya devam edebileceginiz bir ortam olacak mi? Kamudaki iste tatmin olabilecek misiniz?

Serceva :)) yazilisinj bilmiyirum ama boyle soyluyolar :)bende1,5 yıldır dogudayim

Merhaba bende 1,5 yıldır dogudayim eşim polis çok şükür halkı ,ortam imkanlar Batı'nın birçok ilini aratmıyor .ve maalesef 1 ayda iki defa hain terör olayları sebebiyle şehitlerimiz oldu Batman da.ama merkezinde birşey yaşamadık şehitler için teröre lanet yürüyüşü yapıldı çoğu polis eşi geomezken halkı Türk bayraklarıyla oradaydı .Ama dediğiniz şehir Şırnak,Hakkari vs ise gitmediğim .için bilmiyorum orada görev yapan arkadaşlarımızda oldu birşey duymadık ama tabiki belli olmuyor Allah'a emanet yaşıyoruz tabi .Eşim mimli demissiniz burada buz eşimin polis olduğunu kimseden saklamadik hiç dislanmadikta ama her yer böyle midir bilmiyorum .Kısacası dediğiniz il Batman ve yakın çevresiyse düşünün derim ama üniv kadroları genellikle çakılı ilerde bunalirmisiniz bunları da düşünün .Ama hayallerimde üniv olduğu için içimden o geldi .hayırlısı olsun inşallah Allah yolunuzu açık etsin

Sanirim bunun kararini en iyi siz verebilirsiniz. Bir cok yonden dusunmek lazim elbet ama bir de su var eger arastirma yapmayi seviyorsaniz kamu kurumu sizi bir sure sonra tatmin etmeyebilir ve ise gitmek zul gelebilir. Cunku kamu kurumunda omur boyu ayni isi yapacaksiniz ve kendinizi mesleki anlamda pek gelistiremeyeceksiniz. Insanin sevdigi isi yapmasi lazim. Bir taraftan da cocuk var ve onun gelecegi ve egitimi icin gitmeniz daha iyi gibi. Bilemedim. Zor bir karar...Kalbiniz ne diyor? Bir de aileniz ne diyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…