• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tek çocuk olanlar buraya...

bende tek çocuğum ve memnunum halimden.tek çocuklara genelde şımarık,paylaşmayı bilmez gözüyle bakılır ama hiçte öyle değil bu ailenin çocuğu yetiştirmesine bağlıdır

slm arkadaşlar ..biz 5 kardeşiz ve şimdi diyorumki keşke 5 daha olsaymış biz birbirimize çok bağlıyız bir bekar kaldı evlkenince ne kadar az olduğumuzu fark ettim okulda sorarlardı kaç kardeşsinzi diye 5 deyince gözler bi açılırdı çoğunşuk 2 veya 3 kardeşti....... sıkıntım olsa oınla paylaşıyorum onlar kaprisimi çekiyo allahım onları başımdan eksik etmesin..tabi şimdide abla kadar sevdiğim görümcem var...ben kalabalık ailede büyüdüm ve çocuğum olmasını çok istiyorum onu yalnız bırakmıyacağım çünkü anne baba dünyada kalıcı diilki en yakını en candan kardeşin oluyo..bazen düşünyürumda tek olduğumu kardeşim yok diye ürkütücü geliyo bana tabi kardeş dışında çok ii kardeş gibi arkadaşlarda olabilir ama şans işte ki çok şükür dostumda var meğer ben ne şanslıymışım şükürler olsun rabbim

arkadaşlar bende tek çocuk isteyenlerdenim.bazı arkadaşlar ilerde yanlız kalır mı korkusu yaşıyor ama ben çok yaşayacağını düşünmüyorum.tek çocuk şımarık çocuk demek değildir.ayrıca oğlum tek diyede her istediğini almıyoruz.bazen görüyorum kardeşi olanlardan da paylaşmayı bilmeyen ve şımarık olan çok çocuk var.kardeş olupta anlaşamayanlar,miras için birbirlerine girenler var.bunları tek çocuk istediğim için yazmıyorum.çevremde gördüklerim bunlar.kardeşleriyle iyi anlaşanlar için ne mutlu.
2.çocuk kendini hazır hissetme işi.hisseden doğurur hissetmeyende benim gibi tek çocuk düşünür.allah çocuk isteyenlere verir inşallah.bunları yazarken bazen üzülüyorum.çünkü çocuk isteyipte sahip olamayanlar aklıma geliyor.inşallah isteyen arkadaşlara en kısa zamanda verir.bizlerde yok 2.çocuk olsun yok tek olsun diye konuşuyoruz.

Hayat karşı tek başına ayakta durmak gerçekten çok zor. İnsan omuzunu yaslayacağı bir yakını arıyor. Emin değilim ama arkadaş kardeşin yerini tutmaz gibi geliyor bana. Ama kocama bakıyorum 5 kardeşler çok da aman aman desteklerini görmedim. Varlıkları yetiyordur belki bilemiyorum ki. Ben yinede oğluma kardeş yapmayı istiyorum. İnşallah şartlarım elverir.

Benimde bir kızım var.aslında eşimle pek düşünmüyorduk ikinci bir çocuğu özelliklede ben..Fakat kızım anne neden benım kardeşim yok herkesin var diye diye ikinci zorunlu olarak onun isteği üzerine geliyor.Bu durumdan en çok o memnun hevesle beklıyor..Ama ben hala alışamadım.iyi bir abla olacağına emınım .Zor bır karar bazen çok sevdiğiniz biri için verilebiliyor...

Bende tek çocuğum,küçükken istemiyordum kardeş ama şimdi keşke olsaymış diyorum
annem benden sonra 3 düşük birde ölü doğum yapmış olmamış kısmet:çok üzgünüm:
benimde 1 oğluşum var 2.bebeği istiyorum ama ilerde,şuan 1 yaşında:1rolleyes:

Bende tek çocuğum ve Allah nasip ederse kesinlikle tek çocukla kalmak istemiyorum.
Bence bir çocuğa verilebilecek en büyük ceza.. bütün ilgi alaka sevgi sende olduğu için herkesden bu özel ilgiyi bekliyorsun göremediğinde de tabi kendini kötü hissediyorsun.. Eşinin tüm ilgisi sende olmalı kesinlikle bi ikinci işle veya kişiyle asla ilgilenemez ...Sonuç olarak tek olumlu yani bendeki müthiş özgüven onun dışında ne paylaşmayı biliyorsun ne yoktan anlıyorsun ne de yalnızlıktan kurtulabiliyorsun ne yeğenler ne kuzenler hiç kimse yoldaş deil... Tek çocuk düşünenler lütfen çocuğunuza bunu yapmayın.. Kötü bir kişi bile olsa kardeş 7 kat ele benzemez elbette .. sevgiler

bende tek çocuğum benimde abim olmasını isterdim ama olmadı

slm arkadaşlar ..biz 5 kardeşiz ve şimdi diyorumki keşke 5 daha olsaymış biz birbirimize çok bağlıyız bir bekar kaldı evlkenince ne kadar az olduğumuzu fark ettim okulda sorarlardı kaç kardeşsinzi diye 5 deyince gözler bi açılırdı çoğunşuk 2 veya 3 kardeşti....... sıkıntım olsa oınla paylaşıyorum onlar kaprisimi çekiyo allahım onları başımdan eksik etmesin..tabi şimdide abla kadar sevdiğim görümcem var...ben kalabalık ailede büyüdüm ve çocuğum olmasını çok istiyorum onu yalnız bırakmıyacağım çünkü anne baba dünyada kalıcı diilki en yakını en candan kardeşin oluyo..bazen düşünyürumda tek olduğumu kardeşim yok diye ürkütücü geliyo bana tabi kardeş dışında çok ii kardeş gibi arkadaşlarda olabilir ama şans işte ki çok şükür dostumda var meğer ben ne şanslıymışım şükürler olsun rabbim

siz konuyu yanlış anladınız galiba?
burada tek çocuk olanlar,tek çocuk olmanın artılarını ve eksilerini tartışıyorlar..
siz neye istinaden bunları yazdınız anlayamadım?
konu 5 çocuklu ailelerlerin mutlulukları değil! tek çocuk!
tek çocuk hakkındaki fikriniz nedir diye sormuyorlar,tek çocuğu olanlar veya tek çocuk olanlar yaşadıklarını paylaşıyorlar..

üstelik çok çocuk sahibi olmak çocuklar açısında belki faydalı gibi görünürken anne ve baba asla ve asla çocuklarıyla yeterince ilgilenemez.. bu açıdan ben o 5 çocuğa acırım,zira hiçbiri hakketiği ilgiyi göremez..

Ben tek çocuğum ve her zaman keşke bir kardeşim olsaydı diye düşünüyorum,sevinçleri ve üzüntüleri paylaşacak...

Back
X