Tek cocuk

• Konu Sahibi Konu Sahibi D-E
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ms hastasiyim 36 yasindayiM 2,5 yasinda bir oglum var. cidden ikinci cocuk cok isterim ama enerjim bence musade etmez diye pas geciyorum. Herkesin Ms i kendine kimse kendini baskasiyla kiyaslamamali ama su bir gercek ki yas ilerledikce enerjin dahada dusuyor maalesef. Ama kardes cok guzel birsey.

2 kardeşiz ve defalarca kez tek çocuk olsaydım dedim.Abimin bir kardeşinin olması onun şımarıklığını hiç azaltmadı.Çocuklar arasında denge kuramayan ebebeynlerim yüzünden ona karşı hiç sevgi hissetmedim kardeşlik bağım olmadı.Hala öyleyim.Hayırsız olunca ne anne babaya ne kardeşine faydası oluyor.Hiç boşuna eğitim falan demeyin bazı şeyler mesela maalesef karakter değişmiyor degistirilemiyor.Cocuk dusunmuyorum ama eger ki olursa tek cocukta kalirim.

tek çocuğum, kardeşim yok
bazen bir kardeşim olsaydı diyorum ama bir düşünce sadece anlık oluyor
yani benim neden bir kardeşim yok diyip üzülmüyorum
hatta bazen böyle olmasından zevk alıyorum bütün evlat sevgisini ve enerjilerini bana harcıyorlar :KK48:
sizin sağlığınızdan daha önemli değil malesef bırakın kardeşi olmasın
sevgi dolu bir ailede büyüsün yeter ki

Oğlum 3 yaşında ben 26 yaşındayım. 1 bucuk 2 yaslarindayken ara ara acaba kardeşi mi olsa fazla yas farki olmasin aralarinda diye bende düşündüm ama maddi olarak zorlaniriz oglumdan kısıp 2. Çocuğa da masraf yapmak haksızlık olur diye erteledim. Simdi de zaten aldığım kiloları veremedim daha da eklenmesini istemiyorum. Tekrar başa dönüp kucuk çocukla ilgilenme isteğim yok. Kaç kere gelicem dünyaya bir çocuk daha demek hayatıma bir tane daha sorumluluk demek :) hiç çocuksuz degilim çok şükür. Oğlum bir an önce büyüsün işe dönmek istiyorum.

tek cocugum var baska da dusunmuyorum bakabilcek maddi manevi gucu kendinde bulan yapar da sirf cocugum kardessiz kalmasin diye zorlanacagimi bile bile yapmam cocugun kardesi olur ama hep yorulan bitkin bir anneye maruz kalirlar bu daha kotu

24 yıldır tek çocuğum çok memnunum ailemin benim için yaptığı en iyi şey başka bir çocuk yapmamaları tüm maddi ve manevi kaynaklarını benim için kullanmalarıdır :)

Tek çocuk paylaşmayı bilmez lafı tamamen safsata çevremde 2 3 kardeşi olan çoğu arkadaşım evde zorunlu paylaşımlardan bıktığı için çevreye karşı cimriydi

Back
X