Tek cözum bu yasama son vermek mi?

Anlamadım ki ailen nasıl dil bilmiyor ya da çalışmıyor ? Oraya ne için gitmişler ki madem çalışmayacaklarsa yurtlarını neden terk etmişler? Siz mi iş bulup gittiniz ilk ve onlar da sizin yanınıza mı geldi ?
Baslarda calisiyorlardi ama islerinde problemler cikti, gecici islerde calistilar onlarda bitti. Vcutlari agriyor, kotu hastalikllari yok ama. Bende bilmiyorum burda bukadar cileye ne gerek var, ama onlara cile degil herseyi rahat ben cile cekiyorum.

Oturup adam akıllı konuşmalısın. Bu sıkıntılarını uygun bir dille onlara anlatırsın.
Baktın olmuyor, hayır bize bakacaksın biz de yan gelip yatacağız diyorlar, üzgünüm ama bence bırak ve ayrıl onlardan. En azından onlara yaptığın harcamayı minimuma indir, harçlıklarını falan ver mesela sadece, tamamen parasız kalmamaları için. Ama öyle bir dünya olamaz yani çocuğumuz donumuza kadar alsın da biz hiçbir şey yapmayalım. Çok kötü, anlamsız bir kafadalar. Çekmek zorunda değilsin sen kendini düşün derim. Gez gör hayatın tadını çıkar tek başına.

Onlara ödeme yapana kadar kendine ayrı ev tutmuş olsaydın daha kolay geçinirdin.Eyvallah edeceğin bir durum yok onlara.Koca insanlar boşanırlarsa da kendilerine çalışırlarsa da.

Al karşına konuş.
Ya evlat ben miyim siz mi belli değil.
Yaşımın gerektirdiği hayata sizin yüzünüzden uzağım.
Karar aldım size şu kadar ay sadece şu kadarcık para benden toplanmanız için süre.
Kalanı biriktirip kendime ayrı bir ev kurcam.
Evlatlık görevimi fazla fazla yerine getirdim yaşama sırası bende de.
Keyifli olacak durumda değiller oturup düşünsünler biraz ne yapabilirz diye.

Geçici olarak bir arkadaşınızın yanına taşınsanız
Sizden hiç haber alamasalar
Kendi başlarının çaresine bakmak için işe girerler belki

Ayir evini,bak kendi başına .Bu ilişkileri için de iyi olacaktır.Hayatta kalmak için bir arada olmaları gerektiğini göreceklerdir.Ve ya Türkiye'ye döneceklerdir.Buraya donmelerinde bir sakınca yok.Bak biz yaşıyoruz.

Bu yaz herkes ölmeyi düşünüyor galiba. İnsanların delirmeye başladığı çağa artık girmiş bulunmaktayız. Bazıları mutluluktan çıldırır bazıları mutsuzluktan.

Resti çekin . Kendi hayatım için para biriktircem benden size hayır yok arrık. İşe girin çalışın diye tavrınızı koyun

Çözüm çok açıkken neden oturup kendine acımayı tercih ediyorsun. Genelde çıkış yolu olmayan veya olmadıgını düsündüren durumlarda intihara meyillenir insan. Hem senin paranla rahat bir yasam suruyorlar bir de bosanmaya kalkiyorlar. Eee. Bosanip ayni evde yasamaya devam mi edecekler. Dil yok is yok..

bundan önceki konunu hatirladim hemen. sen degisemiyorsun onlar nasil degissin! degisime kendinden basla bi yerleri tutusduklari zaman bak nasil kendi baslarin cagresine bakiyorlar!!!! bugünden yarina yapamazsin yavas yavas sinsice basla.

ama ailen sana huzur vermiyor yasinda var kalk git kendine düzen kur. bir odali dairen olsa bile hayatini düzene sokarsin!

sınırlarını kendin çizebilirsin
her ne olursa olsun anne ve babandan bunlar diye bahsetmen hoş değil
bizler anne babamızı seçerek doğmuyoruz elbette
ama madem hoşnut değilsin isyan edeceğine restini çek hayatına bak arkalarından saydırmandan daha asil bir davranış şekli olur

Ramazan ramazan böyle bir konu acmayi hakikatten istemezdim, Ama o kadar doluyumki, herseye herkese isyan ediyorum. Biktim biktim... Bu yasamdan, bi halta yaramayan bu ömurden biktim...

Annem babam ayrilma surecindeler, maddi manevi her yukleri ustumde. Ev kiralarina kadar ben oduyorum cep harcliklarini ben veriyorum. Kagit kurek islerine ben kosuyorum bu arada yabanci br ulkede yasiyoruz ve diled e hakim degiller. Aldigim maas tek biri icin iyi ama su an hesabima baksaniz bir alisverislik param var, Bu sene onlarin masraflari yuzunden tatile gidemiyorum cunku tatile gidecek param yok. Her ise ben kosuyorum. yirmili yaslarinin ortasindaki genc bir kizin yasayacagi hayat midir? Kendime ait hayatim yok bana ait bir odam bile yok. Gece gunduz calisiyorum it gibi. Ama rahat yasayacak ben iken onlar rahatindalar ve memnun da degiller. Delirecegim...

Her ikisininde eli ayagi tutuyor ama calismiyorlar. Her gece dua etmekten inancli olmaktan biktim. Insanlar neler yasiyor neler yapiyorlar ama hala isleri yolunda gidiyor, ama ben? Iyi olmaya calisan bir insanim, su ana kadar sevgilim bile olmadi bunlarin problemi yuzunden. Evlenmek vs bana uzak. Evden kacmayi dusundum ama kacacak paramda yok...

Kizlar bana akil verin bir kurtulus yolu gosterin yoksa hakikatten dayanicak gucum kalmadi..
Ahh güzelim benim. Madem ki kendi paranı kazanıyorsun. Alacaksın çantanı gideceksin kendi hayatını kuracaksın. 3 kişiye yetebiliyorsan kendine fazlasıyla yetersin. Onlar da akıllarını başlarına toplar. Ben çok benzer bir durumu yaşadım. Bir gün gözlerimi bir açtım hastanedeyim. Stresten nefes alamamışım bayılmışım. Geçmeyecek diye bağıra bağıra hastaneyi inletmişim. Doktor dedi ki omuzlarına ağır gelen hiç bir yükü taşımak zorunda değilsin. Herkes kendinden sorumlu. Sen kendinden sorumlusun. Kimse seni düşünmüyorsa sen de düşünmeyeceksin. Bu hayat bir parça bencil olmadan yaşanmıyor. Yaşanamaz. Ben de aldım çantamı kendi hayatımı kurdum. Ancak o zaman ailem hatalarıyla yüzleştiler. Ancak o zaman kendilerini toparladılar. Onlara sorumluluk bırakmazsan bu böyle seni tüketene kadar sürer gider. Bırak kendi hayatlarının sorumluluklarını alsınlar. Sen dünyaya onlar vesilesiyle ama Allah istediği için geldin. Onların sevgilisi ol diye. Kıymetlileri ol diye. Köleleri ol diye değil.

Ramazan ramazan böyle bir konu acmayi hakikatten istemezdim, Ama o kadar doluyumki, herseye herkese isyan ediyorum. Biktim biktim... Bu yasamdan, bi halta yaramayan bu ömurden biktim...

Annem babam ayrilma surecindeler, maddi manevi her yukleri ustumde. Ev kiralarina kadar ben oduyorum cep harcliklarini ben veriyorum. Kagit kurek islerine ben kosuyorum bu arada yabanci br ulkede yasiyoruz ve diled e hakim degiller. Aldigim maas tek biri icin iyi ama su an hesabima baksaniz bir alisverislik param var, Bu sene onlarin masraflari yuzunden tatile gidemiyorum cunku tatile gidecek param yok. Her ise ben kosuyorum. yirmili yaslarinin ortasindaki genc bir kizin yasayacagi hayat midir? Kendime ait hayatim yok bana ait bir odam bile yok. Gece gunduz calisiyorum it gibi. Ama rahat yasayacak ben iken onlar rahatindalar ve memnun da degiller. Delirecegim...

Her ikisininde eli ayagi tutuyor ama calismiyorlar. Her gece dua etmekten inancli olmaktan biktim. Insanlar neler yasiyor neler yapiyorlar ama hala isleri yolunda gidiyor, ama ben? Iyi olmaya calisan bir insanim, su ana kadar sevgilim bile olmadi bunlarin problemi yuzunden. Evlenmek vs bana uzak. Evden kacmayi dusundum ama kacacak paramda yok...

Kizlar bana akil verin bir kurtulus yolu gosterin yoksa hakikatten dayanicak gucum kalmadi..

Onlar ayrılsa bile senin annen ve baban değişmeyecek. Yani çalışmadan cepte tek kuruş yok boşanmayı düşünüyorlar ama geçinmeyi düşünmüyorlar.. Bırakın cebinde parası olan boşansın sizin derdiniz değil. Kendinizi iyi hissetmiyorsunuz illa destek olmam lazım dersen kirayı ver geri kalan paranı ye, harca gez. Ve son vermeye değmez inan canım. Nefes kadar değerli bir şey yok.

Back
X