Tek derdim Geçmişe takılı kalmak

Zeynepistanbul

Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2017
108
19
18
35
Merhaba arkadaşlar. Geçmişte yaşadığım üzüntü ve pişmanlıklarıma hala takıntılıyım. 4 yıldır evliyim. 10 yıl oncesi ve evliligimin ilk zamanlarindaki üzüntülerimi hala unutamıyorum. Şimdi herşey yolundayken ben neden kendime gelemiyorum. Örneğin esimle bir konuyla alakali tartıştiğimızda ben evliliğimizin ilk zamanlardaki üzuntuleri siraliyorum. Esim unut artik mutlu olalim yapma etme desede Stresim hic bitmiyor. Aşamiyorum birtürlü. Hamilede kalamiyorum. Sebepsiz kısırlık tıbben sorun bulunamiyor. Yasadığim stresten hamile kalamiyor olabilirim diyede dusunuyorum. Neden geçmişe takılı kalıyorum? Icimi kimseye dökemiyorum. Derdime bir çare varmi? Benim gibi olup şu an iyi durumda olan varmi? Bu durumumu nasıl aşabilirim? ( psikoloğa gitmemi tavsiye etmeyin lutfen. Gitmek istemiyyorum)

Geçmişte ne yalammışsa yaşanmış, şu an sadece ben mutlu olmak istiyor muyum diye sorun kendinize... Herkes tartışıyor, belli ki boşanmayı düşünmüyorsunuz o zaman geçmişte kalmak sadece evliliğinizi yıpratır. Anı yaşayın...

Geçmişte ne yalammışsa yaşanmış, şu an sadece ben mutlu olmak istiyor muyum diye sorun kendinize... Herkes tartışıyor, belli ki boşanmayı düşünmüyorsunuz o zaman geçmişte kalmak sadece evliliğinizi yıpratır. Anı yaşayın...
Esimi cok seviyorum. Bir cok kez boşvericem diye kendime soz verdim. Ama yine ayniyim. Bu yaz tatile çıktık esimle soz verdik birbirimize butun kötu anilarimizi burda birakip yeni bir sayfayla donelim diye soz verdim. Ama yine ayni durumum

( psikoloğa gitmemi tavsiye etmeyin lutfen. Gitmek istemiyyorum)

Psikolog veya psikiyatriste gidin. Bu durum hayatınızı daha fazla etkilemeden.
Gitmek istemiyorum gibi bir şey çok kabul edilesi değil benim gözümde. Bize de bakteriyel tonsillit olup ilaç kullanmak istemeyenler bir ay sonra zatürre olup geliyorlar. Yoğun bakıma yatırıyoruz. Gerisini siz hesap edin hayat sizin hayatınız.

Bu çözüm olabilirmi gercekten. Ilk defa duyuyorum

Annemin vefatından sonra emdr tedavisi gördüm.
Psikologla ilerledik biz.
Çok faydasını gördüm.
Evde devam etmemi istedi.
Bir süre de günlük tuttum hiç okumadan yırtıp attım.
Beni çökerten şeyleri elbet unutmadım ama yükünü attım.
Şuan sadece benim için yaşanmış birer olay.
Acısı en hafifte.
Sadece anne özlemim var o da ayrı bir konu zaten.

Annemin vefatından sonra emdr tedavisi gördüm.
Psikologla ilerledik biz.
Çok faydasını gördüm.
Evde devam etmemi istedi.
Bir süre de günlük tuttum hiç okumadan yırtıp attım.
Beni çökerten şeyleri elbet unutmadım ama yükünü attım.
Şuan sadece benim için yaşanmış birer olay.
Acısı en hafifte.
Sadece anne özlemim var o da ayrı bir konu zaten.
Devlet hastanelerdeki psikologlar olabilirmi peki?

Devlet hastanelerdeki psikologlar olabilirmi peki?

Hastanelerdekiler psikiyatrist yani doktor ilaç vs kullanıyor. Daha tıbbi açıdan bakıyorlar.
Ben psikologa danışan oldum.
Psikologlarla konuşuluyor ve konuşarak halledilecek şeylere ilaç yazmıyorlar.
Psikiyatriler hele ki devlettekiler 15 dk süreleri olduğu için alel acele konuyu anlamadan ilaç veriyor.
EMDR uzun süren bir tedavi.
Bir sorun derim ama psikiyatri önermiyorum.

Psikolog ilaclari kullanmak istemiyorum. Ve utaniyorum bu konuyu nasik acarim doktora. Bu yuzden gitmek istemiyorum
Utanacak birşey yok .onların işi bu hergün bir sürü olayla karşılaşıyorlar . İlaç konusuna gelince illa ilaç yazacak ve sizide bunu kullanmaya zorlayacak değiller .anlatırsınız rahatlarsınız

Gitmek istememek nedir? Fiziki sorunlarınızda gitmiyo musunuz doktora gidiyorsunuz Allah korusun kanser olduğunuzu düşünün napcaksınız gitmeyecek misiniz yine. Aynı kapıya çıkıyo haberiniz olsun uzman desteği alın. Kendiniz aşabilecek olsanız aşardınız şimdiye

Bende sizin gibiydim bir dönem iki yıl boyunca aksatmadan günlük tuttum o kadar iyi geldiki bana bigun o günlüğü okumak istedim eşimle tartistigimizda elimden aldı dediki eğer bunu tekrar okursan yine başa dönersin gel biz bunu yakalım yaktık bir suru ağladım o günden sonra kendimi çok rahatlamış hissettim

Bende sizin gibiydim bir dönem iki yıl boyunca aksatmadan günlük tuttum o kadar iyi geldiki bana bigun o günlüğü okumak istedim eşimle tartistigimizda elimden aldı dediki eğer bunu tekrar okursan yine başa dönersin gel biz bunu yakalım yaktık bir suru ağladım o günden sonra kendimi çok rahatlamış hissettim
Bunu denemek istiyorum gercekten ama 2 yil cok uzun bir sure degilmi

Hastanelerdekiler psikiyatrist yani doktor ilaç vs kullanıyor. Daha tıbbi açıdan bakıyorlar.
Ben psikologa danışan oldum.
Psikologlarla konuşuluyor ve konuşarak halledilecek şeylere ilaç yazmıyorlar.
Psikiyatriler hele ki devlettekiler 15 dk süreleri olduğu için alel acele konuyu anlamadan ilaç veriyor.
EMDR uzun süren bir tedavi.
Bir sorun derim ama psikiyatri önermiyorum.

Devlet hastanesindeki Psikiyatra sırf bu yüzden gitmek istemiyorum.
Derdini anlatamadan ilaç kullanmaya başlıyorsun.
Direkt şikayetiniz ne olarak yaklaşıyorlar..

( psikoloğa gitmemi tavsiye etmeyin lutfen. Gitmek istemiyyorum)

kendi iradenle düzelemiyorsan başka çaren yok.

ayrıca çok büyük travma vs olmadığı sürece 10 yıl önceki olayı nasıl hatırlıyosun ya? ben sevgilimle ettiğim kavgayı bir ay sonra unutuyorum.

Back
X