Tek derdim Geçmişe takılı kalmak

Hay Allah ne y aptılar ki size?

şimdi kk isyan edecek yeter hep anlatıyorsun diye :) ilk kavgamız ev yerleştirme de çıktı, büyük görümceme yatak örtüsünü son gün serelim dedim diye bu bir tartışma çıkardı ki annemle ben şok :skandal: sonra millete gelinlercenin annesi baygınlık geçirdi ona yardım ettik diye anlatmışlar.

kına günü kv kınayı erkek tarafı getirir siz getirmeyin dediği halde kınayı getirmedi, Allahtan zeki kızım anneme o kadın getirmez koy kınayı demiştim de rezil olmadık millete... kına günü görümcelerimin yanına oynamaya gittim bana arkalarını döndüler :halay: inanırmısınız eşimle doğru düzgün oynamamışız hep çağırmışlar :KK14:

düğün günü kendi aldığım takı şeridini takacaktım ona bile müsaade etmediler..

daha sonra ara düzeltmek için bekar görümcem eşim ben görüştük inanırmısınız bir kedi yüzünden kavga çıktı, çıktık kafeden kız üstüme yürüdü beni dövecekti, bunu da millete gelinlerce x i dövmeye kalktı diye anlatmışlar ki görümcem benim 2 katım..

arada ufak şeyler oluyor onları atlıyorum :)

ramazan da yemeğe çağırdılar bu bekar görümcem herkesin tabağını alıp benim tabağımı bıraktı, herkese ne içersiniz diye sorup bana sormadı, herkese tatlı verip bana vermedi... bayram da diğer görümcem evime geldi hiç bir sorunumuz yoktu bakın.. pazartesi bekar görümcem ameliyat oldu, pazar günü eşimle ziyarete gittim insanlık bende kalsın diye büyük görümcem yüzüme bakmadı :110: ne hoşgeldin demek var ne nasılsın demek var üstüne bir de iki görümcem aralarında mesajlaşmaya başladı, ben ineyim sizin konuşacaklarınız vardır deyip çıktım..

ertesi gün kv kp gelsin de bi yemek yiyelim demiş, kalktım gittim hiç bir şey olmamış gibi tüm samimiyetimle. bana dönüp demesinler mi görümcelerin sana ne derse desin sen sus :işsiz: senin de abin evlenecek seni de göreceğiz diyor kv bana bende sizin gibi yaparsak annem bizi gebertir dedim.. kp benim yerimde başkası olsaydı bir daha asla seninle görüşmezdi dedi bende valla benim çevrem de iyi dayanıyorsun kimse katlanamazdı diyor dedim.. daha neler neler ki benim de stres yapmamam lazım çocuk için uğraşıyoruz 1 yıldır olmadı cumartesi hsg çektirdim bir allahın kulu sonuçların nasıl demedi...

offf çok dolmuşum yine.. yaşanırken çok kötüydü

şimdi kk isyan edecek yeter hep anlatıyorsun diye :) ilk kavgamız ev yerleştirme de çıktı, büyük görümceme yatak örtüsünü son gün serelim dedim diye bu bir tartışma çıkardı ki annemle ben şok :skandal: sonra millete gelinlercenin annesi baygınlık geçirdi ona yardım ettik diye anlatmışlar.

kına günü kv kınayı erkek tarafı getirir siz getirmeyin dediği halde kınayı getirmedi, Allahtan zeki kızım anneme o kadın getirmez koy kınayı demiştim de rezil olmadık millete... kına günü görümcelerimin yanına oynamaya gittim bana arkalarını döndüler :halay: inanırmısınız eşimle doğru düzgün oynamamışız hep çağırmışlar :KK14:

düğün günü kendi aldığım takı şeridini takacaktım ona bile müsaade etmediler..

daha sonra ara düzeltmek için bekar görümcem eşim ben görüştük inanırmısınız bir kedi yüzünden kavga çıktı, çıktık kafeden kız üstüme yürüdü beni dövecekti, bunu da millete gelinlerce x i dövmeye kalktı diye anlatmışlar ki görümcem benim 2 katım..

arada ufak şeyler oluyor onları atlıyorum :)

ramazan da yemeğe çağırdılar bu bekar görümcem herkesin tabağını alıp benim tabağımı bıraktı, herkese ne içersiniz diye sorup bana sormadı, herkese tatlı verip bana vermedi... bayram da diğer görümcem evime geldi hiç bir sorunumuz yoktu bakın.. pazartesi bekar görümcem ameliyat oldu, pazar günü eşimle ziyarete gittim insanlık bende kalsın diye büyük görümcem yüzüme bakmadı :110: ne hoşgeldin demek var ne nasılsın demek var üstüne bir de iki görümcem aralarında mesajlaşmaya başladı, ben ineyim sizin konuşacaklarınız vardır deyip çıktım..

ertesi gün kv kp gelsin de bi yemek yiyelim demiş, kalktım gittim hiç bir şey olmamış gibi tüm samimiyetimle. bana dönüp demesinler mi görümcelerin sana ne derse desin sen sus :işsiz: senin de abin evlenecek seni de göreceğiz diyor kv bana bende sizin gibi yaparsak annem bizi gebertir dedim.. kp benim yerimde başkası olsaydı bir daha asla seninle görüşmezdi dedi bende valla benim çevrem de iyi dayanıyorsun kimse katlanamazdı diyor dedim.. daha neler neler ki benim de stres yapmamam lazım çocuk için uğraşıyoruz 1 yıldır olmadı cumartesi hsg çektirdim bir allahın kulu sonuçların nasıl demedi...

offf çok dolmuşum yine.. yaşanırken çok kötüydü
Reçete belli sizin: ) bu insanlar eşinizin ailesi bile olsa son derece mesafeli olacaksınız biliyorsun KK nin sloganı 'mesafe candır'. Mecbur kalmadıkça ( bayram seyran cenaza vs) görüşmeyin. Beklentiye girmeyin hiç bir şekilde çünkü iyi niyet beslemeyen insanların arayıp sorması, görüşmek istemesi bile fesatlık barındırır. Eşinle iyi olmaya çalış hep.. Tabağını almaması, seni yok saymaları falan tartışmaları bana çok çocukça geldi ya.. tavır bile olgunca alınır abilerini düşünerek, cücük beyinleriyle cephe kurmuşlar.. görgü, kültür ne yazık ki okumakla sonradan öğrenilmiyor.. bu tipler de çok kültürsüz usul bilmeyen insanlar..

Reçete belli sizin: ) bu insanlar eşinizin ailesi bile olsa son derece mesafeli olacaksınız biliyorsun KK nin sloganı 'mesafe candır'. Mecbur kalmadıkça ( bayram seyran cenaza vs) görüşmeyin. Beklentiye girmeyin hiç bir şekilde çünkü iyi niyet beslemeyen insanların arayıp sorması, görüşmek istemesi bile fesatlık barındırır. Eşinle iyi olmaya çalış hep.. Tabağını almaması, seni yok saymaları falan tartışmaları bana çok çocukça geldi ya.. tavır bile olgunca alınır abilerini düşünerek, cücük beyinleriyle cephe kurmuşlar.. görgü, kültür ne yazık ki okumakla sonradan öğrenilmiyor.. bu tipler de çok kültürsüz usul bilmeyen insanlar..

kesinlikle öyleler, zaten 5-6 aydır görüşmüyordum bundan sonra da görüşmek istemiyorum..

Dile getirme tut kendini söylemek isteyince camı aç hava al farklı odaya geç hep tekrarla bunları

kesinlikle öyleler, zaten 5-6 aydır görüşmüyordum bundan sonra da görüşmek istemiyorum..
Talep gelirse karşı taraftan
Eşin için görüşürsün resmi bir şekile..
Doğru yoldasın.. kafa olarak da relaks ol arındır kendini..hamile kaldığında da mesafeyi özellikle koru.

Talep gelirse karşı taraftan
Eşin için görüşürsün resmi bir şekile..
Doğru yoldasın.. kafa olarak da relaks ol arındır kendini..hamile kaldığında da mesafeyi özellikle koru.

ahhh sırf bunlar yüzünden hamileliğim kötü geçecek diye korkuyorum, inanın ki yavrum da stresli olur benim bunlar yüzünden :))

geçmişte ne oldu bilemem ama belli ki yardımsız aşılacak gibi değil. sorun eşinle ilgili ise bebek için biraz daha düşün, önce sorunlarını hallet derim.ama eşle ilgili değil kendinle ilgili birşeyse o zaman istemesen de psikolog gerekebilir. neden istemiyorsunuz? halbuki profesyonel destek iyi hissettirir. hamile kalamama durumu için eş de gidip test yaptırdı mı? belki ondan kaynaklıdır
Evet esimde test yaptırdı ikimizdede bjr sorun gorunmuyor. Stresten hamile kalamadigimi dusunuyorum

Eşiniz haklı buluyor mu sizi?
Ben zorlada olsa söylene söylene dayatma ile beni haklı bulmasını sağladım:halay: bırak boşver onların ayıbı diyor.
Ilk baslarda benim arkamda olmadi hic. Simdi arkamda ve beni destekliyor. Ama ilk baslarda keske boyle olsaydıda uzulmeseydim hic. Nekadar iyi olsakta eskiler unutulmuyor takinti halindeyim şuan

Psikolog veya psikolojik danışman doktor değildir, ilaç yazmaz yazamaz,
sizi dinler, terapi yapar.
Süreçte durumunuza göre gerekirse sizi psikiyatriste refere eder yani yönlendirir.
İlacı da psikiyatrist yazar.
Ayrıca durumunuzda utanacak hiç bir şey yok kaldı ki oladabilirdi. Danışanların bize açtığı dertlerini,sıkıntılarını üçüncü şahıslarla paylaşmayız buna aile fertleri de dahil.
Psikolog musunuz?

Birakin gecmisi gecmiste kalsin siz önünüze gelecekteki güzel günlere sizi bekleyen mutluluklara bakin.
Biliyorum kolay degil ama isterseniz basara bilir düsünce yapinizi degistirebilirsiniz.
Bu konuda bir yazarin sözleri bana cok güzel bir bakis acisi verdi zira bende sizin gibiydim.Iste sözleri Dün akilliydim dünyayi degistirmek isterdim bugun zekiyim kendimi degistiriyorum.
Mutlu ve güzel günlere...

Günlük tutun.
Psikolojide EMDR diye bir tedavi yöntemi var devamlı anlatıp bir olayı anlamsızlaştırma yani.
Ama bunları günlüğe aktardıktan sonra tekrar okumayın.
Tekrar tekrar yazın aklınızda takılı kalanları.
Peki sesli sesli mi anlatmamiz gerekiyor illa ki.. cunku zaten kafamizin icinde surekli o olayla yasiyoruz hayatimizin her alanina etki ediyor. Ama sessiz ve sinsice.. yani bagirmak mi lazim o beynimizin icinde gezinen seyleri?

Peki sesli sesli mi anlatmamiz gerekiyor illa ki.. cunku zaten kafamizin icinde surekli o olayla yasiyoruz hayatimizin her alanina etki ediyor. Ama sessiz ve sinsice.. yani bagirmak mi lazim o beynimizin icinde gezinen seyleri?
tabii ki sesli anlatmak önemli ama durumu yoksa kişinin psikolog için günlük yazmakta iyi geliyor.
eğer anlatabileceğiniz sizi sabırla dinlicek birisi varsa ona da anlatabilirsiniz devamlı.
tabii asabiyete dökerek değil.

Çocukken günlük tutardım, sonradan okuduğumda asla hatırlamadığım bazı anılarımla karşılaştım..
Yani gerçekten yazınca rahatlarım ve sanki artık yok olur o sorunum/kötü düşünceler veya o an ki duygusal çöküntüm.Benim için sorunlarımı yazıya dökmek onları çöpe atmak gibi. Bu yoruma %100 katılıyorum.

kesinlikle öyle.
insan bazen birisine anlatsa bile bi süre sonra karşı taraf sıkılıyor.
ama günlük tutmak kendinle konuşmak gibi.
ve beni benden başka kimse bu kadar iyi dinleyemez, anlayamaz.

Back
X