Tek ebeveynin 2 çocukla yaşayabileceği şehir

önce memurum dediniz ona göre öneri yapacaktım ki gelirim 35 45 k arasını okudum şaşırdım.memur maaşları belli.öyle bir maaş duymadım hiç.eğer böyle bir geliriniz varsa çocuklar eğitim çağına yaklaşmışlar.iyi eğitimi okulları olan şehri tercih ederdim ben.ben ankaradayım.burada güzel okullar var ama hayat da bir o kadar pahalı.kendim il tercih etsem İzmir derdim ama.
Devletteyim ancak normal memur değilim biraz üst düzey diyeyim çocuklarım 6-4 yaş ilk okul ve anaokulu okul taksitleri olacak ama tatil hastalık vb durumlarda evde de yardımcı bakıcı olması şart onun da maaşı var tabi kira fatura vs çok zorlamayacak bşr yer olmalı

Darkmore bi paragrafta ayda 50 bin tl yi yedin yahu :KK70:
Hemşirem paranın adı var değeri yok ki. Bak 10günlük doğalgaz 623lira geldi. Bir düz beyaz gömlek aldım 550 liraya öyle beymen falan değil u.s polo marka sıradan bir şey. Bir çizme 1900lira olmuş. 30 tane yumurta 80lira,köy ekmeği 20 lira. Çocuklu evde mecbursun alacaksın. En ucuz muz 20 lira yerlisinden. Havuç 15 lira. Kıyma 130lira,kuşbaşı et 150 lira. Benzin uzun süredir kendim almadım haberim yok,20nin üzerinde olduğunu biliyorum. Bir sinemaya gittik oğlumla 110 lira 2 bilet. İçerde mısır yerse oğlum 60 lira da o. Çıkışta yemek yersek 300lira. Hadi gel harcama ayda 50bini. Sanıyoruz ki 50bine bir şey gelecek,gelmiyor artık. Yazdıklarımda bir tane yanlış var mı gel beraber hesaplayalım ❤️

Edit:yazım yanlışı

biri 6 yaşında demiş o bu sene ilkokula başlamadı mı acaba?
o okula gidiyorsa zaten eylüle kadar sanırım kıpırdamaz bu durumda seneye için planlar olacak

şehir bu kadar fark etmiorsa (memlekete/istanbula yakınlık, h.alanı olması vs vs hiç birşeyin önemi yoksa)
hemen hemen her şehrin üniversite/alevi mahallesi/merkezde malum partide olmayan belediyesi olan ilçesi (banlancam) düşünülebilir :D

ben olsam darkmore'un dediği gibi
öncelikle bilmediğim şehirde bakıcı mı bulcam yoksa 2 çocuğu özele mi vercem, bir şekilde bakıcı+ okul kombosu mu olacak? kararını verip öncelikle okul bakarım. (her yerde tam gün özel okul var mı mesela?)
bu kararı verince okula yakın düzgün ev, zaten bunlar olunca geriye çok büyük sorun kalmıyor sanki?

önce memurum dediniz ona göre öneri yapacaktım ki gelirim 35 45 k arasını okudum şaşırdım.memur maaşları belli.öyle bir maaş duymadım hiç.eğer böyle bir geliriniz varsa çocuklar eğitim çağına yaklaşmışlar.iyi eğitimi okulları olan şehri tercih ederdim ben.ben ankaradayım.burada güzel okullar var ama hayat da bir o kadar pahalı.kendim il tercih etsem İzmir derdim ama.
Doktor olabilir, belki sözleşmeli yazılımcı falandır onun dışında bu rakamlari kimse almiyor kamuda

Ya bir şey soracağım, sürekli görüyorum ayni durumu.
Kadin erkek boşanınca, kadin neden çocukları alıyor?
Erkek neden 1-2k nafaka verip işin içinden sıyrılıyor, nasil sıyrılıyor?
Neden bu enayilik? Bu kendini feda etme durumu?
Babaya da verebilirsiniz velayeti,size kalmış. Hakim zorla vermiyor velayeti.

35-45k gelirle Bursada, Eskişehirde, Çanakkalede, Balıkesirde yaşayabilirsiniz. Ben çok fazla şehirde tecrübe edinmedim açıkçası. Madem şehir fark etmiyor sizin için,birkaç şehirden kiralık ev ilanlarına bakın ,bakıcılar ortalama her yerde aynı paraları istiyorlar. 2 çocuğu özel okula verseniz 12bin gibi bir miktar harcarsınız aylık. Ben olsam bakıcıya para vereceğime özel okula veririm mesela. Tabii herkesin öncelikler farklı oluyor. Siz de evde birinin olmasını isteyebilirsiniz belki.
her şehirde yaşar o miktar gelirle.bakıcıya gerek yok.özel bir kolejle pazarlık yapar iki çocuğu da aynı okula verir.2+1 ev tutar yeter.işten çıkana kadar etüde de kalır çocuklar alır okuldan eve geçerler.valla para oldu mu hiç bir kadın ezilmez akli melekelerinde bir sorun yoksa.iş dar gelirli ya da maaşı hiç olmayan kadınların boşanıp çocuklarıyla bir hayat kurmasında.allah onlara yardım etsin.

biri 6 yaşında demiş o bu sene ilkokula başlamadı mı acaba?
o okula gidiyorsa zaten eylüle kadar sanırım kıpırdamaz bu durumda seneye için planlar olacak

şehir bu kadar fark etmiorsa (memlekete/istanbula yakınlık, h.alanı olması vs vs hiç birşeyin önemi yoksa)
hemen hemen her şehrin üniversite/alevi mahallesi/merkezde malum partide olmayan belediyesi olan ilçesi (banlancam) düşünülebilir :KK70:

ben olsam darkmore'un dediği gibi
öncelikle bilmediğim şehirde bakıcı mı bulcam yoksa 2 çocuğu özele mi vercem, bir şekilde bakıcı+ okul kombosu mu olacak? kararını verip öncelikle okul bakarım. (her yerde tam gün özel okul var mı mesela?)
bu kararı verince okula yakın düzgün ev, zaten bunlar olunca geriye çok büyük sorun kalmıyor sanki?
Planlar seneye için zaten süreç hemen başlamaz şu am sadece planlar yapıyorum boşanırsam nasıl olur diye

her şehirde yaşar o miktar gelirle.bakıcıya gerek yok.özel bir kolejle pazarlık yapar iki çocuğu da aynı okula verir.2+1 ev tutar yeter.işten çıkana kadar etüde de kalır çocuklar alır okuldan eve geçerler.valla para oldu mu hiç bir kadın ezilmez akli melekelerinde bir sorun yoksa.iş dar gelirli ya da maaşı hiç olmayan kadınların boşanıp çocuklarıyla bir hayat kurmasında.allah onlara yardım etsin.
Elbette yaşar, iş çıkışı okuldan alacak evine geçecek,trafiği çok çekmeyeceği bir konumda yaşaması lazım. İnsanlar günde 2-3 saatini ulaşıma veriyor,bundan kaçınması lazım.

Dar gelirlinin,emeklinin Allah yardımcısı olsun,hayat hep zordu. Artık daha da zor. Üstüne de erkek terörü eklenince içinden çıkılamaz bir hale geliyor.

Babaya da verebilirsiniz velayeti,size kalmış. Hakim zorla vermiyor velayeti.
İstersen almazsın ama ben zaten çocuklarım İçin yaşayan biriyim veremem çocuklarımı versem haba olurlar bşr gün bile ayrı kalamıyorum her şeyi zaten onlar İçin yapıyorum. Hatta baba en az görecek şekilde ve yatılı kalmayacak şekilde karar çıksın isterim mahkemeden

Benimkinin yarısı kadar o yüzden nafaka çok olmaz herhalde zaten o da mahkemenin belirlediğinden bir kurul fazla vermez
Ne için boşanmak istediğinizi düşününce, amacınıza hizmet etmeyecek bir şey bu. Ama eşinizin işine yarayacak. Siz iki çocukla savaş verirken, o 3 kuruş nafaka verip çekilecek, hayat ona güzel olacak yani. Adamın rahatını bozmak isterken aksine rahatına sponsor olmuş olacaksınız. İyi düşünün bence.

Bakıcı gerekir ara tatil 15 tatil yaz tatili hastalık durumu filan var çocuklar nonstop hiç durmadan okula gidemezler tatillerde evde de biraz dinlenmeleri gerekir diye düşünüyorum çünkü işim yoğun ben izin alamam

İstersen almazsın ama ben zaten çocuklarım İçin yaşayan biriyim veremem çocuklarımı versem haba olurlar bşr gün bile ayrı kalamıyorum her şeyi zaten onlar İçin yapıyorum. Hatta baba en az görecek şekilde ve yatılı kalmayacak şekilde karar çıksın isterim mahkemeden
Tabii sizin ne yaşadığınızı sizden daha iyi kimse bilemez. Allah yardımcınız olsun. Şehir değiştirmek iyi fikir ama umarım tatiller konusunda sorun çıkmaz. Yatılı isteyebilir baba çünkü.

Bu dedikleriniz beni aşar çok fazla gelirim 35-45 K arası eşimden çok nafaka alamam her halde kira okul fatura mutfak ulaşım çocukların ihtiyacı her şey bu paraya göre olmalı
35-45 bin arasi gelirle izmirde yasayabilirsiniz. Baba da nafaka odeyecek, egitim masraflarina katilacak. Pahali, yasayamam demissiniz bu bakis acisina gore izmirde yasayan herkesin 100binden asagi gelirinin olmamasi gerekir

Ne için boşanmak istediğinizi düşününce, amacınıza hizmet etmeyecek bir şey bu. Ama eşinizin işine yarayacak. Siz iki çocukla savaş verirken, o 3 kuruş nafaka verip çekilecek, hayat ona güzel olacak yani. Adamın rahatını bozmak isterken aksine rahatına sponsor olmuş olacaksınız. İyi düşünün bence.
Diğer türlü evde sinirlerimi bozup duruyor tatili eğlencesi dışarda yemesi içmesi de benden o kira ve faturaları ödüyor

Elbette yaşar, iş çıkışı okuldan alacak evine geçecek,trafiği çok çekmeyeceği bir konumda yaşaması lazım. İnsanlar günde 2-3 saatini ulaşıma veriyor,bundan kaçınması lazım.

Dar gelirlinin,emeklinin Allah yardımcısı olsun,hayat hep zordu. Artık daha da zor. Üstüne de erkek terörü eklenince içinden çıkılamaz bir hale geliyor.
çocuklar anahtarla eve girecek yaş da değiller.o sebeple kendi işyerime en yakın koleje yollardım ben.çalışan arkadaşlarım öyle yapıyor.sabah birlikte çıkıyorlar.akşam da birlikte dönüyorlar.hem de hastalık kaza vs olduğunda rahatça ulaşabiliyorlar okula.

35-45 bin arasi gelirle izmirde yasayabilirsiniz. Baba da nafaka odeyecek, egitim masraflarina katilacak. Pahali, yasayamam demissiniz bu bakis acisina gore izmirde yasayan herkesin 100binden asagi gelirinin olmamasi gerekir
İzmir'de kiralar uctu maalesef l, eski fiyatlar kalmadı hic

Tabii sizin ne yaşadığınızı sizden daha iyi kimse bilemez. Allah yardımcınız olsun. Şehir değiştirmek iyi fikir ama umarım tatiller konusunda sorun çıkmaz. Yatılı isteyebilir baba çünkü.
Evet o sıkıntı tatilde yatılı alıp sahip çıkabilecek olsa neyse ama asla düzgün bakamaz köye götürür ki orası öyle çok tehlikeli çocuklar İçin şimdi gidince gözümü bir dk ayırmamama rağmen çok tehlikeli şeyler atlattılar bşr de ben olmadan görüntüde ne olur beklerden kafayı yerim herhalde

Hemşirem paranın adı var değeri yok ki. Bak 10günlük doğalgaz 623lira geldi. Bir düz beyaz gömlek aldım 550 liraya öyle beymen falan değil u.s polo marka sıradan bir şey. Bir çizme 1900lira olmuş. 30 tane yumurta 80lira,köy ekmeği 20 lira. Çocuklu evde mecbursun alacaksın. En ucuz muz 20 lira yerlisinden. Havuç 15 lira. Kıyma 130lira,kuşbaşı et 150 lira. Benzin uzun süredir kendim almadım haberim yok,20nin üzerinde olduğunu biliyorum. Bir sinemaya gittik oğlumla 110 lira 2 bilet. İçerde mısır yerse oğlum 60 lira da o. Çıkışta yemek yersek 300lira. Hadi gel harcama ayda 50bini. Sanıyoruz ki 50bine bir şey gelecek,gelmiyor artık. Yazdıklarımda bir tane yanlış var mı gel beraber hesaplayalım ❤️

Edit:yazım yanlışı
Bunlarda bir sorun yok şu anda ama en sonunda sonucun 50 bin gibi bir rakama bağlanmasını abartı buldum. Bir şekilde bu kadar harcıyorsanız bunun iddia ettiğiniz gibi çok da normal bir yasantiya girmediğini bilin en azından.

Back
X