Pardon dhmi unutmuşum, sen de kendine guvenmeyeceksen kim güvensin, boşa gitsin, İzmir'e taşın gayet güzel gecinirsin.
DHMİ en zor tayin veren yerlerden birisi, öyle rahat rahat her yere tayin olacakmış gibi konuşamaz dhmi'de olsa, ayrıca her şehirde h.alanı yok (o yüzden özellikle sordum)
ve kulede olsa büyük ihtimalle vardiyalı olurdu (limana göre değişiyor ama batıda çoğu vardiyalı), en iyi para alınan yeri kule dhmi'nin. vardiyalı çalışmak da tamamen bambaşka bir mesele.
bu ülkede her yere tayini olabilecekmiş gibi sorduğuna göre taşra teşkilatlı kurumlardan olması lazım, öğretmen değil, hukukçu değilim dedi.. .sağlıkçı olabilir mesela ama ilçe sağlık müdürüdür mesela, o zaman hastanede vardiyalı çalışmaz, her ilçeye de gidebilir. böyle şeyler olabilir. müfettişlik, denetim, satın alma, kurul başkanlığı gibi ek görevleri olan işler olabilir, böyle bir nevi bürokratik bir işi olabilir. bir kuzenimin eşi var taşrada enerji bakanlığında bir maden müdürü, sorumluluk sahası çoook geniş ve dünyanın parasını alıyor. oluyor mu oluyor.
Sorun aldığı para değil. Ben de bu paraları alıyorum eşim benden çok daha fazlasını alıyor. Tek çocuğum var yaşamım iyi şükür.
Ben şahsı çok hırslı buldum. Eski konusu yüzünden belki. Onu okumamış olsam böyle düşünmezdim ama o konuya göre elindeki ile yetinmeyen, kendinden az kazanan eşini küçümseyen, başka insanların eşleri ile kıyaslayan biri olduğu için ön yargılı yaklaştım sanırım
bu kadar iddia iyi değil dedim ben de zaten
hırs bile kötü olmayabilir ama kadın sürekli kuzenleriyle başkalarının eşleriyle filan yarıştırıp karşılaştırıp duruyor
öte yandan burası türkiye
sizin eşiniz sizin yarınız kadar kazanıyor olsaydı (40a 20 ya da 20ye 10 olması bile bir yerde önemsiz, çünkü gelir arttıkça masraflar beklentiler de artıyor neticede) ve istediğiniz hayat standardınız olmasaydı siz hiç sorun etmez miydiniz?
çünkü bu ülkede çoğu kadın için bunlar ofsayt şeyler. kadınlar genel olarak eşlerinden hayat standartlarını yükseltmesini bekliyor. bu yalan değil...
bence -tabi katılan olur olmaz o ayrı- insan kendini bilmeli
arkadaş hırslı insansın ve eşin kariyerli, iyi maaşlı, iddialı bir tip olmazsa çocukların koleje gitmezse mutlu olmayacaksın
e madem baştan öyle evlen ya da garantiye al öyle çocuk yap.