Tek ebeveynin 2 çocukla yaşayabileceği şehir

Konuya yazdığım yorumlar için kimseden izin alma zorunluluğum yok,görmek rahatsızlık veriyorsa okumayabilirsiniz.
Benlik hiç bir sorun yok, ben lafımı kimseden esirgemem de çekinmem de. Ayıya dayıya güvenerek de konuşmam. O nedenle beğenen beğenir beğenmeyen kendi bilir ayni şekilde benim yorumlarımı da :)

Konu sahibini baz alarak açıklamaya yapmaya devam edebilirsiniz tabii ki, hani konu o ya :)
Karışmak gibi olacak ama konu sahibi de benzer standartlardan bahsetti zaten...Asıl sizin bu konuya ve konu sahibine örnek olarak asgari ücretle çocuklarına "gül" gibi bakan tanidiklarinizi göstermeniz biraz eğreti durdu bence yani....

Kim yetmiyor dedi ki arkadaşım? Hayat pahalı demem için asgari ücret mi almam lazım? Yüksek gelirle hayat pahalılığını eleştirme hakkımız yok mu?

İlle sokak röportajlarındaki dedeler gibi su olmuş 5 lira diyene “suyunu evinde içip çık” mı demem lazım?

Çarpıtmışsınız. Bahsettiğim şey ile sizin yazdığınız şeyler bu konu için uygun değil.

Benlik hiç bir sorun yok, ben lafımı kimseden esirgemem de çekinmem de. Ayıya dayıya güvenerek de konuşmam. O nedenle beğenen beğenir beğenmeyen kendi bilir ayni şekilde benim yorumlarımı da :)
Elbette beğenen beğenir,sonuçta bu site yorum okumak için var,yorum yazmak için var.

Evet işte o bakıcılara verilen para da neredeyse okul parasına denk gelince insan mecburen özele gönderiyor. Yoksa özel olmuş devlet olmuş çok önemli değil.
Ama konu sahibi özel okulda olsa yardımcı tutmam gerekiyor diyor, hastalığı var vs diye. Peki bu asgari ücretliler çocuklarını ne yapıyor sizce? İlk mesajınızda öyle bir yazmışsınız ki sanki daha aşağı şartlarda yaşanmaz gibi bu sitede dar gelirli insan da cok empatiden cok uzaktı mesajınız bana. Keşke herkes en güzel ve eşit şartlarda yaşasa.

Karışmak gibi olacak ama konu sahibi de benzer standartlardan bahsetti zaten...Asıl sizin bu konuya örnek olarak asgari ücretle çocuklarına "gül" gibi bakan tanidiklarinizi vermeniz biraz eğreti durdu bence yani....
Karışıklık oldu sanırım. Ben böyle bir örnek vermedim :) 50 bin 10 adet asgari ücret dedim sadece. Bu örneği kimin verdiğine bakarsanız daha iyi olur

Ama konu sahibi özel okulda olsa yardımcı tutmam gerekiyor diyor, hastalığı var vs diye. Peki bu asgari ücretliler çocuklarını ne yapıyor sizce? İlk mesajınızda öyle bir yazmışsınız ki sanki daha aşağı şartlarda yaşanmaz gibi bu sitede dar gelirli insan da cok empatiden cok uzaktı mesajınız bana. Keşke herkes en güzel ve eşit şartlarda yaşasa.
Yoo her şartta da yaşanır,daha doğrusu hayatta kalınır. Ben de çok geçtim o yollardan. Dar gelirlinin halini anlamam için illa dar gelirli olmam gerekmiyor. Ben aksine asgari ücretli olmadığım halde asgari ücretlinin emeğinin karşılığını alamadığını söyler dururum her platformda.

Kimin ne koşullarda yaşadığını bilmiyoruz, hiç desteği yoksa bir kadının yardımcı eleman tutması kaçınılmaz olabilir. Ben geçen sene okuldan oğlumu alma konularında sorun yaşadım iş saatlerim sebebiyle. Birini buldum birkaç ay yardımcı oldu bana. Baktım ki maliyet aşırı yükseldi,kadın mağdur olmasın diye başka bir iş buldum kendisine,1 aylık maaşını da verdim yönlendirdim hatta. Konu sahibi de hiç bilmediği bir şehre yerleşme planından bahsediyor o yüzden bakıcıya ihtiyaç duymuş olabilir bilemeyeceğim.

Konuya 50 bin tutuyor

Hepiniz 50 bin kazaniyormussunuz da anca yetiyormuş demek. Konudan bunu mu anlamalıyız?

Ben gayet iyi anladım ve buna rağmen 50 bini abartı buldum zaten. Çünkü bu diğer hanımefendi için de geçerli. Bu kadar paralar kazanıp kendi evini ya da eşiyle bir ev daha alıp bolusemeden kirada oturarak bunca parayı saçma planı yapıyorsa konu sahibi lafım ona da,

Her kim bunu "normal" buluyorsa ağır saçmalıyor. Olay bu. Bunlar normal değil lüks istekler ve harcamalar. Bir zahmet idrak edilmesi gereken şey bu.
ben 1-evli değilim 2-çocuğum yok 3-olsa illa koleje yollayacam diye bir derdim de yok 4- evim var
5- evet 50 bin kazanıyorum. kredi kartı kullanan ya da borcu olan bir insan da değilim, hayatta işim olmaz. ağır saçmaladığım kısım neresi bilmiyorum.

konu sahibi geç saatlere kadar çalışan bir kadın, izin alamıyor, işten çıkışı akşam 7, aileden gelecek bakacak kimsesi yok hatta kocasına hiç vermese çocukları mutlu olacak boşanınca (bence çok sağlıksız düşünceler de neyse konu o da değil)
dolayısıyla da

şu anda bambaşka bir şehirde, yeni kiralanacak bir 1 adet güvenli ev, kolej + servis+ öğlen yemeği olacak şekilde okulx2, evde -belki de yatılı- bakıcı lazım. (daha bunun kaporası var taşınması var geçtim oraları)

hah bunlar lükstür değildir bilmem, bunlar lazım mı, lazım. (işten 7den önce çıkamayacak, aileden bakıcısı olmayan 2 küçük çocuğu olan kadın için sizin başka öneriniz varsa mesela onu da buyrun söyleyin, ben koleje gitmese de olur dediğimi zaten ifade ettim ama öğlen nerede yemek yiyecekler filan dedi)

şimdi buyrun buna göre hesap yapın.
kadın bunlar lazım dedi, ki lazım, e buna göre de hesap yapıldı. benim yaşadığım yerde de 10 binden aşağı 2+1 kalmadı şu anda, zaten hep diyorum Muğlaya gelmeyin geçinemezsiniz şu anda diye. koleje ayda 10 binden aşağı nasıl verecek 2 çocuğu? 10 binden aşağı evde bakıcı nasıl bulacak ? yani gerçekten merak ediyorum ne öneriyorsunuz lüks olmayan? (burası 30 yapıyor zaten) mesela sizin orada gece karanlığında işten dönen kadının sorunsuz yaşayacağı semtlerde 2-3 binse evler 2-3 bine de servisli yemekli kolej varsa büyük hayır işlemiş olursunuz söyleyin oraya gelsin kadın. zaten konuyu bunun için açmış.

ha benim etrafımda faturalar 6-7 gelmiyor mutfağa da 8 harcanmıyor (ama ailelerden de destek oluyorlar hep çocuklara, gıda vs konusunda) misal ama düşününce 2 çocuk için üst baş, kırtasiye kendi kişisel masraflarım, yıllık tatil hastane ilaç, araç benzin kasko diyince olacağı yine 40 bin en kötü yani...lüks olan kısım nerede?

konu sahibi kadın 35-45 arası (45 bazen) yani ortalama 40 kazanıyorum dedi bu arada 50 yok zaten geliri.

Asıl merak ettiğim asgari ücretlilerin hayatı 🤔 yine senin tuzun biraz kuru eşin 17k alıyormuş yarı aç yarı tok bi şekilde yaşıyorsundur 😆🤣🤣
heee çok şükür.ben zaten asgari ücretlilerde var aramızda yazmıştım önceki yazdıklarım da.bir konuda da yazdım.kendim çocuğumu zor da olsa koleje gönderiyorum ama asla dar gelirliye önermem .hatta devlet de kalan arkadaşlarına onlar özenince okulu kötüledim sizin okulunuz daha güzel dedim.çok başarılı olacaksınız derslerinize iyi çalışın dedim.ama dark da olağan hayatını anlattı .o da uydurmuyor.herkes haklı herkes haksız aslında bu konuda.

ben 1-evli değilim 2-çocuğum yok 3-olsa illa koleje yollayacam diye bir derdim de yok 4- evim var
5- evet 50 bin kazanıyorum. kredi kartı kullanan ya da borcu olan bir insan da değilim, hayatta işim olmaz. ağır saçmaladığım kısım neresi bilmiyorum.

konu sahibi geç saatlere kadar çalışan bir kadın, izin alamıyor, işten çıkışı akşam 7, aileden gelecek bakacak kimsesi yok hatta kocasına hiç vermese çocukları mutlu olacak boşanınca (bence çok sağlıksız düşünceler de neyse konu o da değil)
dolayısıyla da

şu anda bambaşka bir şehirde, yeni kiralanacak bir 1 adet güvenli ev, kolej + servis+ öğlen yemeği olacak şekilde okulx2, evde -belki de yatılı- bakıcı lazım. (daha bunun kaporası var taşınması var geçtim oraları)

hah bunlar lükstür değildir bilmem, bunlar lazım mı, lazım. (işten 7den önce çıkamayacak, aileden bakıcısı olmayan 2 küçük çocuğu olan kadın için sizin başka öneriniz varsa mesela onu da buyrun söyleyin, ben koleje gitmese de olur dediğimi zaten ifade ettim ama öğlen nerede yemek yiyecekler filan dedi)

şimdi buyrun buna göre hesap yapın.
kadın bunlar lazım dedi, ki lazım, e buna göre de hesap yapıldı. benim yaşadığım yerde de 10 binden aşağı 2+1 kalmadı şu anda, zaten hep diyorum Muğlaya gelmeyin geçinemezsiniz şu anda diye. koleje ayda 10 binden aşağı nasıl verecek 2 çocuğu? 10 binden aşağı evde bakıcı nasıl bulacak ? yani gerçekten merak ediyorum ne öneriyorsunuz lüks olmayan? (burası 30 yapıyor zaten) mesela sizin orada gece karanlığında işten dönen kadının sorunsuz yaşayacağı semtlerde 2-3 binse evler 2-3 bine de servisli yemekli kolej varsa büyük hayır işlemiş olursunuz söyleyin oraya gelsin kadın. zaten konuyu bunun için açmış.

ha benim etrafımda faturalar 6-7 gelmiyor mutfağa da 8 harcanmıyor (ama ailelerden de destek oluyorlar hep çocuklara, gıda vs konusunda) misal ama düşününce 2 çocuk için üst baş, kırtasiye kendi kişisel masraflarım, yıllık tatil hastane ilaç, araç benzin kasko diyince olacağı yine 40 bin en kötü yani...lüks olan kısım nerede?

konu sahibi kadın 35-45 arası (45 bazen) yani ortalama 40 kazanıyorum dedi bu arada 50 yok zaten geliri.
Benim bulunduğum yere gelebilen gelsin tabii ki. Kiralar 1700 eurodan başlıyor.

Anlatmaya çalıştığım bu zaten. Mesele ben değilim, biz değiliz. Anaokulu seviyesindeki bir çocuk özel okula gitmek zorunda değil, bakıcı tutuluyorsa ona 10 bin verilmek zorunda değil, evin 10 bin olması düşüncesini ve bu insanların aileden sıfır hayata atiliyormus gibi plan yapılması başlı başına yanlış hesap.

Hiç mi zaten kenarda parası, yatırımı vs bir şey yoktu? Bu geliri edinen insanlar sanki 0 gibi plan yapılırsa bu planın neresi doğru? 6-7 bin faturanın neresi doğru? Fabrika mi isletiliyor? Orada olmayabilirim ama her gün ailemle konuşuyorum, kim ne kadar kazanıyor gayette biliyorum.

Bu nedenle evet bu planlamaları eksik ve doğru bulmuyorum. Herkesin de yolu açık olsun.

heee çok şükür.ben zaten asgari ücretlilerde var aramızda yazmıştım önceki yazdıklarım da.bir konuda da yazdım.kendim çocuğumu zor da olsa koleje gönderiyorum ama asla dar gelirliye önermem .hatta devlet de kalan arkadaşlarına onlar özenince okulu kötüledim sizin okulunuz daha güzel dedim.çok başarılı olacaksınız derslerinize iyi çalışın dedim.ama dark da olağan hayatını anlattı .o da uydurmuyor.herkes haklı herkes haksız aslında bu konuda.
Şu konuştuklarımız aslında insanca yaşamak için en asgari şeyler. Ne yani alt tarafı güvenlik, barınma, beslenme, eğitim vs vs..Nasıl bir dönemse bunlar bile bir çoğumuz için lüks, yaşamak mı bu yani öff dertlendim gece gece.

Anlatmaya çalıştığım bu zaten. Mesele ben değilim, biz değiliz. Anaokulu seviyesindeki bir çocuk özel okula gitmek zorunda değil, bakıcı tutuluyorsa ona 10 bin verilmek zorunda değil, evin 10 bin olması düşüncesini ve bu insanların aileden sıfır hayata atiliyormus gibi plan yapılması başlı başına yanlış hesap.

Hiç mi zaten kenarda parası, yatırımı vs bir şey yoktu? Bu geliri edinen insanlar sanki 0 gibi plan yapılırsa bu planın neresi doğru? 6-7 bin faturanın neresi doğru? Fabrika mi isletiliyor? Orada olmayabilirim ama her gün ailemle konuşuyorum, kim ne kadar kazanıyor gayette biliyorum.

Bu nedenle evet bu planlamaları eksik ve doğru bulmuyorum. Herkesin de yolu açık olsun.
haklı yönlerin var.bu kadın dr olmuş bir birikimi olmalı bunca yıl.küçük bir şehirdeymiş bu zamana dek.evler yeni arttı 2 yılda yani.önceden bir ev kredisine girmeliydiler karı koca.tek maaşla biz bile arsadan girdik bir eve.kadını sıfır birikimli düşünemeyiz.iş garantisi var ayrıca çocuklara da nafaka alabilir rahatça ayda 1500 er den 3000.belki 2000 den 4000 maaşlara zam gelince.yani vahim bir durumu yok konu sahibinin.ama çalışmış dr olmuş emek vermiş az bile kazanıyor o işe göre orası da ayrı konu.

Ee doğru demiş zaten bu yaşadığımız yaşamak değil ki hayatta kalmak 🙄

Yurtdişinda mı yaşıyorsunuz yani ? :KK14:Saatlerdir anadoluda yaşayan 3 kişilik çocuklu aileye çok lüks sacma ve komik gördüğünüz miktar aylık sadece 2500 euro ya denk geliyor, farkında mısınız?

Not: faturalar ve kiralar az bile yazıldı...Anadolu dan bildiriyorum

Şu konuştuklarımız aslında insanca yaşamak için en asgari şeyler. Ne yani alt tarafı güvenlik, barınma, beslenme, eğitim vs vs..Nasıl bir dönemse bunlar bile bir çoğumuz için lüks, yaşamak mı bu yani öff dertlendim gece gece.
geçen bir olay oldu k.k da.ben 4. sınıf öğrencisinden ders aldırıyorum kızıma kız ortaokulda.öğretmen olacak bu yıl ders aldırdığım kız.kendimden kısarak ödüyorum parasını.bir üye bana demez mi kendisi olsa yetkin birinden aldırırmış o kıza da burs verirmiş.benim yüzümden okulu ya bırakırsaymış ya derslerine yetişemez okul hayatı biterseymiş.güleyim mi ağlayayım mı bilemedim.yav ben zengin miyim hem burs verecek hem de bir öğretmenden ayrıca ders aldıracak?kız ayda 6 saat geliyor kızıma.bunla mı hayatı kayacak kızın?bu kızın sevgilisi yok mu?yemek yemiyor mu tv izlemiyor mu gezmiyor mu?hayatı ayda 6 saatle kayacaksa pazar günleri o da vayyy halinee vayyy.

Karışmak gibi olacak ama konu sahibi de benzer standartlardan bahsetti zaten...Asıl sizin bu konuya ve konu sahibine örnek olarak asgari ücretle çocuklarına "gül" gibi bakan tanidiklarinizi göstermeniz biraz eğreti durdu bence yani....
Bu yorumu benim için yazmışsanız, tekrar okumanızı rica ediyorum;

.valla bir uzman dr da boşanınca geçinemiyorsa vahhh bizim asgari ücretle çile çeken boşanmış kadınlarımıza vahhh.

Benim bir tanıdığım boşandı, ilkokul çağında bir tane evladı var Allah bağışlasın. Kira vermiyor, asgari ücret ile çalışıyor şuan. Kolay değil, para hayatın devamlılığı için gerekli sonuçta.
Miktarı ise hayatı kolaylaştıran bir unsur.
Ancak bir şekilde çark dönüyor.

Burada konuşulan yüksek maaşlar ile yetmiyor gibisinden dertlenmek bana gerçekten tuhaf geliyor.

C ceycey0406 arkadaşımıza cevap olarak yazdığım şey bu.
"Gül gibi bakmak" lafını kullanmadım. Aksine, miktarın yaşam standartını belirlediğini belirttim.
45k gelirin, boşandığında yaratacağı maddi endişeyi tuhaf buldum. 🙄

Yurtdişinda mı yaşıyorsunuz? :KK14:Saatlerdir anadoluda yaşayan 3 kişilik çocuklu aileye çok lüks sacma ve komik gördüğünüz miktar aylık sadece 2500 euro ya denk geliyor, farkında mısınız?
Burada doğmadım, o nedenle maaşları, gelirin giderin farkındayım merak etmeyin.

Kendi durumuma rağmen objektif ve ailemin, arkadaşlarımın da gelir giderini bilerek yorum yapıyorum. 2500 euroya denk geliyor muhabbetlerine girmemize gerek yok çünkü burada mesele bu değil.

Back
X