Konuya 50 bin tutuyor
Hepiniz 50 bin kazaniyormussunuz da anca yetiyormuş demek. Konudan bunu mu anlamalıyız?
Ben gayet iyi anladım ve buna rağmen 50 bini abartı buldum zaten. Çünkü bu diğer hanımefendi için de geçerli. Bu kadar paralar kazanıp kendi evini ya da eşiyle bir ev daha alıp bolusemeden kirada oturarak bunca parayı saçma planı yapıyorsa konu sahibi lafım ona da,
Her kim bunu "normal" buluyorsa ağır saçmalıyor. Olay bu. Bunlar normal değil lüks istekler ve harcamalar. Bir zahmet idrak edilmesi gereken şey bu.
ben 1-evli değilim 2-çocuğum yok 3-olsa illa koleje yollayacam diye bir derdim de yok 4- evim var
5- evet 50 bin kazanıyorum. kredi kartı kullanan ya da borcu olan bir insan da değilim, hayatta işim olmaz. ağır saçmaladığım kısım neresi bilmiyorum.
konu sahibi geç saatlere kadar çalışan bir kadın, izin alamıyor, işten çıkışı akşam 7, aileden gelecek bakacak kimsesi yok hatta kocasına hiç vermese çocukları mutlu olacak boşanınca (bence çok sağlıksız düşünceler de neyse konu o da değil)
dolayısıyla da
şu anda bambaşka bir şehirde, yeni kiralanacak bir 1 adet güvenli ev, kolej + servis+ öğlen yemeği olacak şekilde okulx2, evde -belki de yatılı- bakıcı lazım. (daha bunun kaporası var taşınması var geçtim oraları)
hah bunlar lükstür değildir bilmem, bunlar lazım mı, lazım. (işten 7den önce çıkamayacak, aileden bakıcısı olmayan 2 küçük çocuğu olan kadın için sizin başka öneriniz varsa mesela onu da buyrun söyleyin, ben koleje gitmese de olur dediğimi zaten ifade ettim ama öğlen nerede yemek yiyecekler filan dedi)
şimdi buyrun buna göre hesap yapın.
kadın bunlar lazım dedi, ki lazım, e buna göre de hesap yapıldı. benim yaşadığım yerde de 10 binden aşağı 2+1 kalmadı şu anda, zaten hep diyorum Muğlaya gelmeyin geçinemezsiniz şu anda diye. koleje ayda 10 binden aşağı nasıl verecek 2 çocuğu? 10 binden aşağı evde bakıcı nasıl bulacak ? yani gerçekten merak ediyorum ne öneriyorsunuz lüks olmayan? (burası 30 yapıyor zaten) mesela sizin orada gece karanlığında işten dönen kadının sorunsuz yaşayacağı semtlerde 2-3 binse evler 2-3 bine de servisli yemekli kolej varsa büyük hayır işlemiş olursunuz söyleyin oraya gelsin kadın. zaten konuyu bunun için açmış.
ha benim etrafımda faturalar 6-7 gelmiyor mutfağa da 8 harcanmıyor (ama ailelerden de destek oluyorlar hep çocuklara, gıda vs konusunda) misal ama düşününce 2 çocuk için üst baş, kırtasiye kendi kişisel masraflarım, yıllık tatil hastane ilaç, araç benzin kasko diyince olacağı yine 40 bin en kötü yani...lüks olan kısım nerede?
konu sahibi kadın 35-45 arası (45 bazen) yani ortalama 40 kazanıyorum dedi bu arada 50 yok zaten geliri.