A evet, nickleriniz çok benziyor...karışıklık olmusBu yorumu benim için yazmışsanız, tekrar okumanızı rica ediyorum;
[
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
A evet, nickleriniz çok benziyor...karışıklık olmusBu yorumu benim için yazmışsanız, tekrar okumanızı rica ediyorum;
[
Eşim restaurant işletiyor hergün enaz 3-5 kişi açız yemek verirmisin diye geliyormuş. Bir gün ben bir teyzeye denk geldim, orta yaş üstü halinden belli zor durumda utana sıkıla yemek istedi cocuklarım evde aç dediEe doğru demiş zaten bu yaşadığımız yaşamak değil ki hayatta kalmak![]()
Ayrıca ben miktarı çok görmedim kimseye ya da komik. Yapılan hesabı komik ve gerçekçi bulmadım.Yurtdişinda mı yaşıyorsunuz yani ?Saatlerdir anadoluda yaşayan 3 kişilik çocuklu aileye çok lüks sacma ve komik gördüğünüz miktar aylık sadece 2500 euro ya denk geliyor, farkında mısınız?
Not: faturalar ve kiralar az bile yazıldı...Anadolu dan bildiriyorum
işte zorunda olunmayan kısım neresi?Anlatmaya çalıştığım bu zaten. Mesele ben değilim, biz değiliz. Anaokulu seviyesindeki bir çocuk özel okula gitmek zorunda değil, bakıcı tutuluyorsa ona 10 bin verilmek zorunda değil, evin 10 bin olması düşüncesini ve bu insanların aileden sıfır hayata atiliyormus gibi plan yapılması başlı başına yanlış hesap.
bu insanların aileden sıfır hayata atiliyormus gibi plan yapılması başlı başına yanlış hesap.
Hiç mi zaten kenarda parası, yatırımı vs bir şey yoktu? Bu geliri edinen insanlar sanki 0 gibi plan yapılırsa bu planın neresi doğru? 6-7 bin faturanın neresi doğru? Fabrika mi isletiliyor?
Tatlım mesele tam olarak da bu...Şu anda burda yaşamiyor oluşunuz ve sanırım çocuk sahibi olmayişiniz(yanılıyorsam düzeltin) sizi konuya çooooook yabancı hale getiriyor inanın yanılıyorsunuz...Burada doğmadım, o nedenle maaşları, gelirin giderin farkındayım merak etmeyin.
Kendi durumuma rağmen objektif ve ailemin, arkadaşlarımın da gelir giderini bilerek yorum yapıyorum. 2500 euroya denk geliyor muhabbetlerine girmemize gerek yok çünkü burada mesele bu değil.
o iki çocuk kreşe ve anaokuluna verilecek normali bu.o devamlı para isteyen anne babası da bir zahmet konu sahibinde yaşayacak çocuklar biraz büyüyene kadar.okul çıkışı göz kulak olacaklar.ya da aynı binada ev tutulacak .ikisinin de maaşları varmış anne babasının.ne diye hala veriyor eşine kızarak?komşum var aynen bu şekilde bakıyor 2 çocuğuna .anne baba rahatlarını hiç bozmayacaklar üstüne üstlük devamlı para isteyecekler.yok öyle bir dünya.onlara vereceğim parayla tutarım yarım gün bakıcı daha iyi okul çıkışı.işte zorunda olunmayan kısım neresi?
daha ucuza bakıcı yok ablacım bakmıyorlar..
hele hele 2 çocuk olacak
akşam 7ye 8e kadar kal diyeceksin bir de? bir de biliyorlar ki mecbursun....hadi bu lbakalım nasıl olacak?
kocası yollamaz, kaynının düğünü olur. bir başına olduğun bir şehirde nasıl olacak annene babana bir sorar mısın madem biz de aydınlanalım? çünkü ben de gerçekten merak ediyorum.
bu kadın izin alabileceği bir işte çalışmıyor. anaokuluna giden çocuklar hep hasta, şu halde "bakıcı tutuluyorsa" ne demek?
en baba okul 5'te bitiyor. çoğu ilde tam gün devlette anaokulu yok, olanın servisi hostesi düzeni yok, mecbur özele gidiyor bebeler.
o çocuğu kim karşılayacak? kim ona yemek verecek akşam?
türkiyede ilkokulda verilen ödevleri biliyor musunuz mesela o ödevleri kim yaptıracak?
şimdiye kadar birikimi o veya bu sebeple yokmuş- sanırım kendi ailesine verdiği için ve eşi daha fazla kazansaydı onu biriktirmek istiyordu eşine de zaten bu yüzden bilenmiş. kaldı ki 30 yaşında bir uzman doktorun zaten uzmanlığı yeni bitmiş o gelire daha yeni ulaşmış olur arada 2 de doğum yapmış, aman aman bir birikiminin olmaması da çok tuhaf değil ki.
faturalar 6-7 gelmiyor diye ben zaten dedim. ama normal şartlarda gelmiyor yoksa ben muğlada yaşıyorum burada elektrik geçen kış 2.5 -3 bin geldi, su ayda 400 geliyor. telefon, internet, aidat, derken burada 5 bin geliyor yani. ama anadolunun normali için evet gelmiyor dedim zaten.
İşte herkesin bakış açısı cok farklı. Bence o ögrenci deneyim, özgüven, kendi emeğinin parasını kazanıyor. Ben lisede yazları çalışıyordum mesela. Sana o yorumu yapan kişi doğuştan zengin sanırım öyle bir yorum yapmış empati sıfırgeçen bir olay oldu k.k da.ben 4. sınıf öğrencisinden ders aldırıyorum kızıma kız ortaokulda.öğretmen olacak bu yıl ders aldırdığım kız.kendimden kısarak ödüyorum parasını.bir üye bana demez mi kendisi olsa yetkin birinden aldırırmış o kıza da burs verirmiş.benim yüzümden okulu ya bırakırsaymış ya derslerine yetişemez okul hayatı biterseymiş.güleyim mi ağlayayım mı bilemedim.yav ben zengin miyim hem burs verecek hem de bir öğretmenden ayrıca ders aldıracak?kız ayda 6 saat geliyor kızıma.bunla mı hayatı kayacak kızın?bu kızın sevgilisi yok mu?yemek yemiyor mu tv izlemiyor mu gezmiyor mu?hayatı ayda 6 saatle kayacaksa pazar günleri o da vayyy halinee vayyy.
Çocugun yok, yurtdışında yaşıyorsun ve Türkiye'de yaşayan çocuklu aile için yapılan hesabı ısrarla komik buluyorsun? .... Gerçekcilik böyle bişey değil ama tabii yine de sen bilirsin...Ayrıca ben miktarı çok görmedim kimseye ya da komik. Yapılan hesabı komik ve gerçekçi bulmadım.
kızı liseden beri tanırım.o zamanlar harçlığını veriyorduk ekonomimiz daha iyiydi.şimdi neden karşılıksız vereyim?benim çocuğumun da o matematik dersine ihtiyacı var o kızın da harçlığa.hem mesleğini yapıyor deneyim kazanıyor hem evinin yakınında işi var yorulmuyor hem güvendiği eve geliyor.artıları say say bitmez.İşte herkesin bakış açısı cok farklı. Bence o ögrenci deneyim, özgüven, kendi emeğinin parasını kazanıyor. Ben lisede yazları çalışıyordum mesela. Sana o yorumu yapan kişi doğuştan zengin sanırım öyle bir yorum yapmış empati sıfır![]()
Yurt dışında yaşıyorsam nolmuş? Kardeşimiz, ailemiz, arkadaşımız yok da onlar ne alıyor neye ne harcıyor bilmiyorum mu sanıyorsunuz?Çocugun yok, yurtdışında yaşıyorsun ve burda yaşayan çocuklu aile için yapılan hesabı ısrarla komik buluyorsun? .... Gerçekcilik böyle bişey değil ama tabii yine de sen bilirsin...
Ay ne is yapıyorsun maşallah darısı basimaÖyle bir şehir var mıdır bilemiyorum,varsa evli kadın kalmaz,boşar boşar gider yerleşir millet.
Gelir durumunuz nedir? Özel okula mı vereceksiniz çocukları? Ev kirasına ne kadar ayırabilirsiniz,bunlar önemli. Ben Bursada yaşıyorum,yalnız olsam tek oğlumla çok rahat yaşarım şahsen ama bana ucuz gelen belki size pahalı geliyordur bilemem ki.
Kendimden örnek vereyim,yalnız yaşasam 10bin kira veririm, asgari ücretli bir yardımcı tutarım yatılı, tatil parasıyla beraber herhalde 10bin de ona veririm. Faturalar 6-7bin gelir. Mutfak masrafı da 8bin diyelim. Oğlumun okulu servisle beraber aylık 8bin. Benzin okul ev iş yakın diye 5bin diyelim. Bunlar harcanır zorunlu ihtiyaç olarak. Kıyafet gezme vs koymadım bakın. Bursa pahalı bir şehirdir ama Nilüferde yaşarsanız güvende olursunuz,sanayi bölgesinde çalışırsanız,evi de yakın yerden seçerseniz zorluk yaşamazsınız ama bu paralar da cebinizden çıkar benim fikrim. Siz önce nereye ne kadar ödeyebileceksiniz,maaşınız ne durumda buna göre değerlendirin. Şehri sonra düşünürsünüz.
Insanin geliri arttikca gideride artiyor. Aylik 40k kazanilan bir isyerine lcw den aldigin takim elbiseyle gitmezsin. Hele ki yuksek mevkide bir devlet memuru ise devleti temsil ettigin icin agirliginin olmasi gerekir, beymen cantayi masaya koyacaksin, jilet gibi giyinecwksin. Gelismis ulkelerde olmasa da bizim gibi ülkelerde gücünü göstermenin yollarindan birisi giyim, kusamindir. Bu mevkide birisinin izmirde gültepede oturacak hali yok, keserler adami. Merkezi yerde, normal bir evin kirasi bile 8000 civarinda.Benim bulunduğum yere gelebilen gelsin tabii ki. Kiralar 1700 eurodan başlıyor.
Anlatmaya çalıştığım bu zaten. Mesele ben değilim, biz değiliz. Anaokulu seviyesindeki bir çocuk özel okula gitmek zorunda değil, bakıcı tutuluyorsa ona 10 bin verilmek zorunda değil, evin 10 bin olması düşüncesini ve bu insanların aileden sıfır hayata atiliyormus gibi plan yapılması başlı başına yanlış hesap.
Hiç mi zaten kenarda parası, yatırımı vs bir şey yoktu? Bu geliri edinen insanlar sanki 0 gibi plan yapılırsa bu planın neresi doğru? 6-7 bin faturanın neresi doğru? Fabrika mi isletiliyor? Orada olmayabilirim ama her gün ailemle konuşuyorum, kim ne kadar kazanıyor gayette biliyorum.
Bu nedenle evet bu planlamaları eksik ve doğru bulmuyorum. Herkesin de yolu açık olsun.
Yurtdışında yaşayan çocuksuz genç bir kadın olarak bu ülkede her koşulda güçlükle yaşamaya çalışan çocuklu kadınlara " ben burda 34000 kira öduyorum, siz orda müsriflik yapıp, hesap kitap bilmeden bilinçsizce harcıyorsunuz" demekten daha güzel meşgaleler bulabileceğiniza canı gönülden inanıyorum....Yurt dışında yaşıyorsam nolmuş? Kardeşimiz, ailemiz, arkadaşımız yok da onlar ne alıyor neye ne harcıyor bilmiyorum mu sanıyorsunuz?
Asıl siz madem parayı çok buluyorsunuz bilinçsiz bir şekilde 50 bin harcayın her ay ne diyeyim. Siz bilirsiniz, keyfiniz bilir.
ben anne babaya çocuk yıkma konusunda hiçbir zaman pozitif olmadım olamıycam ceycey'cimo iki çocuk kreşe ve anaokuluna verilecek normali bu.o devamlı para isteyen anne babası da bir zahmet konu sahibinde yaşayacak çocuklar biraz büyüyene kadar.okul çıkışı göz kulak olacaklar.ya da aynı binada ev tutulacak .ikisinin de maaşları varmış anne babasının.ne diye hala veriyor eşine kızarak?komşum var aynen bu şekilde bakıyor 2 çocuğuna .anne baba rahatlarını hiç bozmayacaklar üstüne üstlük devamlı para isteyecekler.yok öyle bir dünya.onlara vereceğim parayla tutarım yarım gün bakıcı daha iyi okul çıkışı.
valla konu sahibi uyudu bizim ne işimiz var bu saat de bu konuda?zaten bugün borsadan da büyük battım yarın da batacağım muhtemelen canım sıkkın.en iyisi herkese iyi geceler diyip uyumak dostlar.ben anne babaya çocuk yıkma konusunda hiçbir zaman pozitif olmadım olamıycam ceycey'cim
ama ülke gerçeğinin bu olduğunun farkındayım benim de uzman doktor arkadaşım zorunluya giderken kayınvalidesiyle birlikte gitti
bebeği vardı 550 işgünü mü neydi zorunlusu doktorların izin de almadı ki uzamasın (izin kadar ekleniyor sonuna) eşi de çakılı kadroydu
kız kayınvalide kayınpeder bebek 4ü yaşadılar o sürede.
ama konu bana giderek tuhaf gelmeye başladı artık ya sıkıldım
yav biz şu kadar harcıyoruz mu dedik ki?
dediğimiz 2 çocuk + çalışan anne + üstelik geç saatlere kadar çalışan anne + aileden desteksiz + kiralık ev olacaksa durum böyle böyle. burada hesapta yanlışlık nerede anlamadım gitti!
vallahi kredi kartım bile yok billahi üzerimde 15 yıllık pijama var yavv.
konu sahibi de gitti zaten![]()
Ben kendim böyle bir giriş yapmadım, yapmam da. Hanımefendi sizin oturduğunuz yerde belli ki 2 3 bin TL kiralar siz yardımcı olun dediği için devamını getirdim ve oturduğum yer kirasindan bahsettim evet.Yurtdışında yaşayan çocuksuz genç bir kadın olarak bu ülkede her koşulda güçlükle yaşamaya çalışan çocuklu kadınlara " ben burda 34000 kira öduyorum, siz orda müsriflik yapıp, hesap kitap bilmeden bilinçsizce harcıyorsunuz" demekten daha güzel meşgaleler bulabileceğiniza canı gönülden inanıyorum....
Ben anladım sanırım dostum o "yanlişlik" nerde bulundu , gün gibi ortadaki hesaplar niye komik ilan edildi ama...yazamıyoruz işte....eli dili bağlı susuyoruz mecburben anne babaya çocuk yıkma konusunda hiçbir zaman pozitif olmadım olamıycam ceycey'cim
ama ülke gerçeğinin bu olduğunun farkındayım benim de uzman doktor arkadaşım zorunluya giderken kayınvalidesiyle birlikte gitti
bebeği vardı 550 işgünü mü neydi zorunlusu doktorların izin de almadı ki uzamasın (izin kadar ekleniyor sonuna) eşi de çakılı kadroydu
kız kayınvalide kayınpeder bebek 4ü yaşadılar o sürede.
ama konu bana giderek tuhaf gelmeye başladı artık ya sıkıldım
yav biz şu kadar harcıyoruz mu dedik ki?
dediğimiz 2 çocuk + çalışan anne + üstelik geç saatlere kadar çalışan anne + aileden desteksiz + kiralık ev olacaksa durum böyle böyle. burada hesapta yanlışlık nerede anlamadım gitti!
vallahi kredi kartım bile yok billahi üzerimde 15 yıllık pijama var yavv.
konu sahibi de gitti zaten![]()
Ben buna neden bu kadar beğenmedim geldi anlamadim. Evi arabasi olmayan 2 cocugu olan insanin aylik 35 bini zaten net olarak gider. En iyi ihtimalle hemde.Öyle bir şehir var mıdır bilemiyorum,varsa evli kadın kalmaz,boşar boşar gider yerleşir millet.
Gelir durumunuz nedir? Özel okula mı vereceksiniz çocukları? Ev kirasına ne kadar ayırabilirsiniz,bunlar önemli. Ben Bursada yaşıyorum,yalnız olsam tek oğlumla çok rahat yaşarım şahsen ama bana ucuz gelen belki size pahalı geliyordur bilemem ki.
Kendimden örnek vereyim,yalnız yaşasam 10bin kira veririm, asgari ücretli bir yardımcı tutarım yatılı, tatil parasıyla beraber herhalde 10bin de ona veririm. Faturalar 6-7bin gelir. Mutfak masrafı da 8bin diyelim. Oğlumun okulu servisle beraber aylık 8bin. Benzin okul ev iş yakın diye 5bin diyelim. Bunlar harcanır zorunlu ihtiyaç olarak. Kıyafet gezme vs koymadım bakın. Bursa pahalı bir şehirdir ama Nilüferde yaşarsanız güvende olursunuz,sanayi bölgesinde çalışırsanız,evi de yakın yerden seçerseniz zorluk yaşamazsınız ama bu paralar da cebinizden çıkar benim fikrim. Siz önce nereye ne kadar ödeyebileceksiniz,maaşınız ne durumda buna göre değerlendirin. Şehri sonra düşünürsünüz.
Mersin,adanaMerhaba tekrar ben yakın zamanda bşr konu açmıştım zaten eşimle ilgili sorunlarım olduğundan bahsetmiştim konu hala aktif oraya da yazıyorum zaten. Şimdi zaten boşanmam gerektiğini düşünüyorum ben de ama çekincelerin var. En önemlisi 2 çocukla tek başıma hiç bşr destek olmadan en rahat hangi şehirde yaşayabilirim. İşim şehir değiştirmeye müsait. Ev okul işi üçlüsünü tek başıma yapacağım işime geç kalma ve sık izin alma lüksüm yok kolay ulaşım sağlayacağım çok da pahalı olmayan ev ve iyi okulları olan bakıcı yaptfımcı parası çok fazla olmayan birazda sosyal olanakları olan neresi olabilir hangi şehirde daha rahat yaşayabiliriz. Boşanma sonrası eşimle aynı şehirde kalmamız zor
geçen bir olay oldu k.k da.ben 4. sınıf öğrencisinden ders aldırıyorum kızıma kız ortaokulda.öğretmen olacak bu yıl ders aldırdığım kız.kendimden kısarak ödüyorum parasını.bir üye bana demez mi kendisi olsa yetkin birinden aldırırmış o kıza da burs verirmiş.benim yüzümden okulu ya bırakırsaymış ya derslerine yetişemez okul hayatı biterseymiş.güleyim mi ağlayayım mı bilemedim.yav ben zengin miyim hem burs verecek hem de bir öğretmenden ayrıca ders aldıracak?kız ayda 6 saat geliyor kızıma.bunla mı hayatı kayacak kızın?bu kızın sevgilisi yok mu?yemek yemiyor mu tv izlemiyor mu gezmiyor mu?hayatı ayda 6 saatle kayacaksa pazar günleri o da vayyy halinee vayyy.