• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tek embriyo transfer yasasına hayır diyenler

hakımızda hayırlısı arkadaşlar dua edelım . ben tek embiyonun daha saglıklı oldugunu duydum. 3 embıyo koyunca bırı dusunce dıyerlerını de goturuyomuş.herseyın hayırlısı arkadaşlar.ben de bahcelıevler medıcana da suha beyde 14 nısan da transferım oldu pazartesı kan tahlılıne gıcıcem.ekibe ve doktoruma guvenıyorum.hersey cok guzel idi.

hakımızda hayırlısı arkadaşlar dua edelım . ben tek embiyonun daha saglıklı oldugunu duydum. 3 embıyo koyunca bırı dusunce dıyerlerını de goturuyomuş.herseyın hayırlısı arkadaşlar.ben de bahcelıevler medıcana da suha beyde 14 nısan da transferım oldu pazartesı kan tahlılıne gıcıcem.ekibe ve doktoruma guvenıyorum.hersey cok guzel idi.

hayırlısı olsun canım,yalnız biri düşünce diğerleri de gidecek diye bişey yok.3 e kadar konulan embriyo şansı artırır fakat 3 ten fazla konulan embriyo şansı etkilemez.Bence ideali 2 embriyo konulması idi.Umarım güzel haberler alırsın...

Bence tek embriyo yerine en az 2 embriyo ile sınırlandırmaları daha iyi olacaktı. O kadar iğne ilaç kullanıyoruz. Maddi manevi yıpranıyoruz sonucunun pozitif olmasını istiyoruz tabiki. Mesela lucrin ben de kiste sebep oldu. Tekrar iğne kullanacağım artı doğum kontrol hapı. Bu ilaçlar zaten bizi etkiliyor. EN AZINDAN 2 OLMALIYDI BENCE.

ecemnur haklısın canım.o kadar ilaç,çabadan sonra insan biraz daha umutlu olmak istiyor.ben aşılama için 2 ay puregon kullandım da hala kendime gelemedim.tüp bebekteki ilaçları düşünmek bile istemiyorum.allah kolaylık versin.inşallah tez zamanda bizler de anne oluruz.

berkal arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum onun görüşlerinin akasındaki arkadaşlarada katılıyorum ben 4 buçuk senelik evliyım ve dükkan dahi kira gerisini siz düşünün:((

:nazar:bana tek embriyo transfer olmuştu ama doktor kesenin içinde 2 bebek var dedi mucize sanırım tek yumurta ikizi olabilir dedi kalp atışı şuan birinin yok ama bi hafta sonra net görülürmüş tek embriyo bölündüğünde bir hafta geç gelişirmiş inşallah oda gelişir çok istiyodum zaten yeni yasaya inat ikizlerim olur inşallahhhhh:nazar:

:nazar:bana tek embriyo transfer olmuştu ama doktor kesenin içinde 2 bebek var dedi mucize sanırım tek yumurta ikizi olabilir dedi kalp atışı şuan birinin yok ama bi hafta sonra net görülürmüş tek embriyo bölündüğünde bir hafta geç gelişirmiş inşallah oda gelişir çok istiyodum zaten yeni yasaya inat ikizlerim olur inşallahhhhh:nazar:

:)))allah gönlüne göre versin canım.

Bir şey sormak istiyorum arkadaşlar,devlet hasanesinde ssk la tüp bebek maliyetini aşağı yukarı fiyatını bilen vamı?özeller 5'i buluyor 1 de devleti merak ettim?

Arkadaslar simdi tup bebek merkezinden geliyoruz. Haziranin 6 sina kadar 3 embryo koyabiliriz dediler bize. Kulaktan duymadik kendimiz duyduk. Sasirdik kaldik ne yapalim bilemiyoruz esim gecen ay varikosel ameliyat oldu beklesek mi beklemesek mi? Sozde cok buyuk tepki oldugu icin haziran 6 ya kadar devler musade etmis . Varmi arkadaslar boyle birsey sizlerde merkezleri arayip ogrenebilirmisiniz?

Ben bu ay görüştüğümde yasayla sınırlı olduğu söylendi, 35 altı 1, 35 üstü 2, ısrarla sordum hem de.

Arkadaslar simdi tup bebek merkezinden geliyoruz. Haziranin 6 sina kadar 3 embryo koyabiliriz dediler bize. Kulaktan duymadik kendimiz duyduk. Sasirdik kaldik ne yapalim bilemiyoruz esim gecen ay varikosel ameliyat oldu beklesek mi beklemesek mi? Sozde cok buyuk tepki oldugu icin haziran 6 ya kadar devler musade etmis . Varmi arkadaslar boyle birsey sizlerde merkezleri arayip ogrenebilirmisiniz?

hangi merkez bunu söyledia acaba?

ılk defa böyle birşey duyuyorm. Merkezler eğer 35 yaş altına 2 ve daha fazla embriyo transfer edilirse 6 aya kadar yeni hasta kabul edemeyecekler. Tabi bunu nasıl anlayabilirler çoğul gebelikler meydana geldiğinde gelmezse sorun yok. Merkezler 2 atıp 1 attık diyebilirler. Risk sonuçta. KEŞKE ÖYLE BıRŞEY OLSA DA 2 EMBRıYO TRANSFER EDıLSE.

arkadaşım senin yaşın kaç ki bide bu hastane hangisi oldugunu yazsanda bizde bilsek ona göre çevap verirdik şu ana kadar tek sen söyledin böyle birşey olsa burdaki arkadaşların yarısı bilir birsürü yerleri dolaştım şu ana kadar burda kimse bahsetmemiş en kısa zamanda çevap verirsen bizde bilğileniriz

Bunu yazmaktaki amacım sadece ikiz bebek sahibi olmak değil ama neden faydalanamayayayım ki teknolojıden ve Allahın bana sundugu fırsattan,ayrıca sunu da eklemeliyim embriyo sayısı 3 e kadar arttıkça şansı sayı oranında arttırmaktadır,bu konuda senden uzman oldugum bir gerçek çünkü hemşireyim ve eşim de doktor.Senden cok daha fazla bilgi sahibi oldugum kesin.O yazıyı yazmaktaki amacım yasanın saçmasapan bir yasa oldugu,tekrar deneme şansı olmayan fakir insanları ve son deneme şansı olacak olan insanları çaresiz bıraktığı içindi,tekrar söylüyorum embriyo sayısı oranında gebelik şansı 3 embriyoya kadar artıyor,3 ten fazlası etkilemiyor hatta etkileşime girebiliyor.Neyse birbirimizle atışmak uerine bence yasanın saçmalığını kabul etsek daha iyi olur,bu sorun ikiz gebelik sorunu değil çocuk sahibi olma şansımızın azaltılması sorunudur ve buna kimsenin hakkı yoktur Allah bu hakkı taknoloji sayesinde insanlara vermişken bir düşüncesizin bunu engellemeye hakkı yoktur.

sana hak veriyorum gercekten berkal.suan tupbebek icin para biriktiriyorum ama tek embriyo yasasi benim sinirlerimi iyice gerdi.suan bu konuyu arastiriyordum nette kendimi burda buldum.hala yasa gecerlimi yaa :(((((((

bu yasayı çıkaranlar aldıkları ahlardan sonra nelerle karşılacaklar bakalım..

ben de karşıyım 3-4 embriyo konulup da sonrasında 3. 4. bebeklerin hayatlarının sonlandırılmasına. ama 2 embriyo kuralı olsaydı, 2si de tutsaydı kimseye sorun olmazdı. normal yolla ikiz gebe kalan yok sanki.. bana da haziran ayında tek embriyo transfer edildi ve maalesef kimyasal gebelikle sonlandı rüyam.. iki tane koyulsaydı belki biri devam ediyor olacaktı.. psikolojim bozuldu, depresyona girdim ve uzun süre kendime gelemedim bunun hesabını hangisi verecek bana!!

2 tane dondurulmuşum var, doktoruma yalvarıyorum ikisini de koy diye ama evet demeyeceğini biliyorum, yasayı her ne kadar onaylamasa da uymak zorunda eli kolu bağlı ve ben tekrar denemeye korkuyorum yine aynı şeyler olursa diye.. ya yazılacak o kadar çok şey var ki ama tutuyorum kendimi diyorum ki Allahlarından bulsunlar, bu kadar ah var üzerlerinde, korksunlar!!

bende senin gibi aynı durumdayım ekimde ilk denememi yaptım malesef kimyasal gebelikle sonuçlandı şimdi ise 2 dondurulmuşum var doktoruma yalvarıyorum ama fayda etmiyo :( gerçi şimdilik pek cesaretimde yok ya.. yasayı çıkaranların umurundamı bizim çektiklerimiz onlar ceplerine girenle ilgilenirler ancak.allah kimseyi onların eline düşürmesin hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah...

Back
X