Tek eşlilik imkansız mı?

ipektuncer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
2.968
31
116
İstanbul
Az önce tv'de Prof.Yaşar Nuri Öztürk'ün katıldığı bir programa göz attım..
Kendisinden pek hoşlanmam, o ayrı..
Dini bir konu açtım gibi yorumlamaz umarım yetkililer, ben sadece bir erkeğin bakış açısını irdeliyorum. Ve bir erkek kadın-erkek ilişkilerinde arkasına dini bile alabiliyor, yeterki gönlü olsun.
Sunucu aşk meşk konularında sorular soruyor. Verdiği cevaplar enteresan..

"Ben evlenmem ama hayatımda kadın olur. Resmi nikaha inanmam, dinen de şart değil resmi nikah. Resmi nikah, evliliği ilan etmek, duyurmak demektir. Dinimize göre ancak çocuk yapılacaksa resmi nikah gerekir, çocukların soyu karışmasın diye. Ben bu yaştan sonra çocuk yapmayacağıma göre, resmi nikah yapmam. Zaten evlilik aşkı zedeler, beraber yaşamak zina değildir, gayet de normaldir, güzeldir. Hiçbir erkek tek eşli değildir, olamaz. Resmen tek eşli kalır ama tek kadınlı kalamaz. Çok çok nadiren tek kadınla yaşar, ama çok enderdir. Normalde her erkek çok kadınlıdır, resmen tek eşli kalsa ne olur, kalmasa ne olur."

Sunucu da "peki kadın hakları ne olacak hocam? Beraber yaşayınca kadının hiç hakkı olmuyor ama. Hem Atatürk'ün getirdiğ ibişey bu resmi nikah"..

Cevabı "ne ilgisi var canım, sığınmayın Atatürk falan.."

Yani nabza göre şerbet..
Dini kafasına göre yorumlaması falan bu platformun konusu değil elbette.
Ben o kişiyi sadece "bir erkek" olarak değerlendiriyorum ve "tek kadınla kalmak imkansızdır" diyerek aldatmayı mübahlaştırıyor.
Ayrıca "çocuk yapmayacaksanız nikaha gerek yok" diyor ve bu durumda birçok kadının istismar edilmesinin yolu açılıyor.

Din adamı sıfatı ile mi katıldı programa, ne sıfatla katıldı on uda anlamadımya neyse artık..

Siz ne düşünüyorsunuz, canımı sıktı benim bu konu..

bildiğim kadarıyla kendisi de eşini aldatmıştı,
sanırım bunu meşrulaştırmaya çalışmış.
ben de hiç anlamam bu lafı,erkek tek kadınla olamazmış...
"çok kadın hiç kadındır" demiş teoman üstad bile

.

yasar nuri bir ilahiyatci, bir dina adami degildir

o medyanin kullandigi, insanlarin vicdanlarini dini acidan rahatlatmak icin kullandiklari bir kisi

söylediklerinin din ile yakindan uzaktan alakasi yoktur

din ile alakali birsey bilmek istiyorsaniz Diyanet var ordan ögrenebilirsiniz

söyledikleri tamamen sacmaliktir, neden erkekler tek esli kalamasin

gayette kalabiliyorlar

Din adamı sıfatı ile mi katıldı programa, ne sıfatla katıldı on uda anlamadımya neyse artık..

Siz ne düşünüyorsunuz, canımı sıktı benim bu konu..

bencede can sıkıcı hatta sinir bozucu... Özelliklede din adamı(!!) sıfatıyla bilinen bi insan olarak bu şekilde konuşması daha da vahim. Bu insan bi şekilde sözleriyle, yaptıklarıyla belli bir kesimi etkileyebiliyor."Çocuk olmayacaksa nikaha gerek yok" gibi bir açıklama, duyduğunu sorgusuz kabul eden bir insan için ne anlama gelir?? Kendisi bir din adamı bunun vebalinin farkındadır sanırım.

bu adam tam bir medya maymunu

televizyonlara çıkıp saçma sapan konuşmaktan başka bildiği bir şey yok

geçenlerdede bi kadın çıktı ya böle sibel üresin diye çok eşlilik adına saçma sapan şeyler söylüyolar anlayamaıyorum bunlarııı

haklısın ama televizyonun halkımız üzerindeki etkisini düşününce aradaki farkı görmeyecek çok insan var.

Dengesiz Bu Adam Ne Söylediğini Bilmiyor..
Ramazandı Oruçtu, Hepimizde Olduğu Gibi Bu Sıcaklarda Onunda Beynine Oksijen Gitmemiştir..

dini hükümlerin doğmatik olduğunun farkında değil sanırım.. tamam zamanın şartlarına göre daha yumuşatıcı daha aydınlatıcı sözlerle ılımlı bir şekilde açıklanabilir birtakım konular ama sınırları aşmak kimsenin haddine değil.. misal günde 5 vakit namaz 1500 yılı aşkın süredir şaşmadan devam ediyor kim diyebilir bunu günümüz şartları zor çalışma falan filan yoğunluk had safhada gel bunu 4 vakit yapalım hem ibadetimizi yapalım hem nefsimi ödüllendirilem.. bence bundan farksız konulara çok burnunu sokuyor.. prf. ünvanını neyi baz alarak vermişler bu adama tartışılır (!)

bu aldatma denen illet hem ahlaki hem dini hem de yasal (aldatılan kişiye birçok hak var) olarak tasvip edilmeyen bir durumdur.. bugün ne yapsam da gündem yarataacak günlerce konuşalacak ve popülerliğimin daha da tavan yapması için dini kullanarak adımı yaldızlı harflerle yazdırayım düşüncesinde bu adam.. birçok sohbetini bende dinlemiştim ama aydın bir dinci imajı sergileme derdinde diye saçmalama da tavan yapıyor

konu bulamadığından saçmalayan bir tv programı kadar mide bulandırıcı birşey yok.
"evililik aşkı zedeliyor" ben bunu zaten hiçbir zaman anlamadım.
Insan kendisini birine ait hissetmeden, ortak birşeyleri paylaşmadan aşk sevgi ne kadar ilerleyebilir.
Bir zaman sonra geleceğini göremeyen ilişkiler zaten bitmeye mahkumdur.
Ben ne yaşarsam yaşarım çocuk olursa evlenirim. Bu ne rahatlık acaba?
Dini bile saçma sapan zevklerine yönlendirmeye çalışıyorlar! Yazık!

Sorunun cevabına gelince;
evet, tek eşilik mümkündür.

Hanımlar,
konuyu dini açıdan ele almayınız, bahse konu medyaca tanınan kişiyi hedef alarak yazmayınız, konu başlığına uygun yorumlar yazınız:
Tek eşlilik imkansız mı?

Yasr Nuri Öztürk elestirmeyi birakin bence..Konu basligini tartisin ..Elestirdiginiz kisi Kur'an'ın Yorum Katılmamış İlk Türkçe Çevrisi'ni yapan bilim adamıdir..1993-2003 yılları arasında 126 baskı yapan bu çeviri, 'Türkiye Cumhuriyeti Tarihinin En Çok Baskı Yapan Kitabı' sayılmaktadır. bakin tekrar ediyorum Yasar Nuri öztürk bilim adamidir..Ayrica KK da bu tip konular hemde isim vererek tartismak yasaktir..

Bir bayan olarak bana sadece bir erkeğin dokunmasını, sahip olmasını siterim.
Eğer erkek olsaydım birçok kişiyle bişiyler yaşamış bayana dokunmak istemezdim.
Açık ve net.

cevaplar
1) hayır imkansız değildir. aksini iddia edenler sadece kendilerini aklamak için başkalarına çamur atanlardır.
2)YNÖ normal şartlarda dinimizi kolaylaştıran, herkese sevdirmeye çalışan bir kişi iken, sanırım artık çoğunluğun RADİKAL bulmasından dolayı (ne de olsa türkiye'nin gittiği çizgi belli) şimdi rotasını, daha ağır bir dine çevirmekte bulmuştur. bu da onun nabza göre şerbet verdiğinin göstergesidir.
3) prof. title'ını muhakkak ki yaptığı araştırmalar, tezler, çalışmalar sonucunda almış bir bilim adamının TV'den bu şekilde konuşmalar yapması kabul edilemez.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…