Tek isteğim anne olma düşüncesine ara veriyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sevgili sahibi olmakla evliliğin sorumlulukları aynı mı sizce?
Sevgiliyken geziyorsun tozuyorsun, ergenlikte yaşanan ilişkiler zaten bir nevi kendinizi bulma çabalarıdır. Nasıl birini istiyorsunuz tercihleriniz neler keşfediyorsunuz. Deneyim kazanıyorsunuz. Gelecekte mantıklı seçimler yapıyorsunuz.
Evlenince anası babası görümce elti ev işi bir ton sorumluluk çıkıyor.
Gerçekten 19 yaşında biri 2 yıldır doktor doktor çocuk tedavisi için geziyor. Normal mi bu yani?
Hadi her şeyi geçtim kim nasıl istiyorsa öyle harcasın hayatını ama başkaları için normalleştirmesin en azından.

Konuyu niye cinselliğe çektiniz orayı anlamlandıramadığım için yorum yapmıyorum.
Ben çocuk sahibi olma konusunda bir yorum yapmadım dikkatinizi çekerim benim tepkim farklı birşeyeydi. Reşit birinin evlenip evlenmesine kimse karışamaz zaten bunun için açmamış konuyu ama konu yine de sapmış.
Bdv de şunla ilişki yaşadım yok şöyle hamile miyim değil miyim diye yığınla konu var onlara bile bu denli karışılmazken burda niye linç var ben bunu anlamıyorum,aslında anlıyorum da niye olduğunu neyse..
Bana göre ve inandığımız dine göre tecrübe yaşamak için bir sürü sevgiliyle gezme tozma diye birşey yok günümüz dünyası ise bunlardan epeyce uzaklaştı yabancılaştı ve toplumca bu yaşayışların ceremesini çekiyoruz. bunları anlatmaya gerek de yok neyse uzatmayacağım benim fikrim ,benim hayatım. Onun hayatı, kimse linç etmesin

Beni seven adam zatenn bekliyordu

ailevi sıkıntılar olabilir anne baba ayrı olabilir anne cezaevine girmiş olabilir baba çalışmıyo olabilir kimsenin hayatını bilmeden yargılamamak lazım benim de annemle babamla ayrı yaşamasaydım böyle sorunluluklarım olmazdı
Aynen bunlar oldu diye sende daha ergenlikten çıkmadan evliliği kaçış yolu bulmuşsun helal olsun sana 👏🏻👏🏻👏🏻

Hmm..o zaman şöyle anlıyorum; libidon çok yüksekti..ama dini sebepler bunu bastırmana izin vermiyordu, sen de o yüzden 17 yaşında karşına ilk çıkan bebeyle evlendin.
Teyzem de çok erken yaşta evlenip "başka erkeklerle yatıp kalkmadım en azından helalimle gittim kocama" diyenlere aynen bu cevabı veriyordu. Ve bence çok da doğru yapıyordu.

Teyzem de çok erken yaşta evlenip "başka erkeklerle yatıp kalkmadım en azından helalimle gittim kocama" diyenlere aynen bu cevabı veriyordu. Ve bence çok da doğru yapıyordu.

E yani, 17 yaşında kocaya gitmenin başka açıklaması yok çünkü. Kontrol altına alınamayan ama din engeline takılan seksüel dürtüler. :)

Kızın olursa senin gibi 17’sinde koca derdine düşmez umarım..
Oğlun olursa bu düşünce tarzıyla büyüyüp 16-17 yaşındaki tazecik kızları kendine kadın olarak almayı düşünüp tavırlara girmez umarım..
Çocuğun olmasın diyemem haddime değil ama en azından sen olgunlaşana kadar çocuğun olmaz umarım. Allah geciktiriyorsa güzelleştiriyordur, biyografindeki yazı gibi.
Bir de benim 17 yaşındaki bir kızın gerçekten gezip tozması ya da ders çalışması kendini geliştirmesi yeni tarifler denemesi kendini hayata hazırlaması gerekirken biriyle yatma hayali benim midemi bulandırıyor. Çünkü o daha lise 3’e giden küçük bir kız. Siz hayata hazırlıksız atılmışsınız.

Kendine ne güzelde örnekler almışsın 15yaşında hamile kalan kızlar kendinden 30yaş bütük insanlarla ilişkisi olanlar falan. Nasıl bi düşünce tarzı bu ya yok eğitim almışsın şu olcakmışın bu olcakmışsın 19yaşındasın 19 ne ara yaptın bunları bırak allah aşkına hadi bu dediklerine biz inandık diyelim kendine yalan söyleme bari. Kendi kurduğun toz pembe dünyana kendini inandırmışsın allah sonu hayır etsin.
Ben üniversiteye gittiğimi idda etmiyorum liseyi yiyecek ve içecek bölümünü bitirdiğimi belirttim geçen seneden beride mesleki eğitim merkezinde güzellik ve bakım saç türban tasarım ile ilgili eğitim aldıığımı belirttim şimdi de üniversiteye hazırlanıyorum yalan mı söylüyorum yazdıklarımı iyi okuyun 😂

E yani, 17 yaşında kocaya gitmenin başka açıklaması yok çünkü. Kontrol altına alınamayan ama din engeline takılan seksüel dürtüler. :)
Laflarınıza dikkat edin terbiyesizleşmeye gerek yok değil mi ?

Ülkemizde maalesef kız çocuğu yok sayılıyor.12 yaşında regl mi oldun artık yetişkinsin ve çocukluk bitiyor.Maalesef böyle zihniyetler var ve konu sahibesi de böyle düşünüyor.Burda konu sahibesine destekleyenlere sormak lazım eğer oğlunuz olsa ve size ben 17 yaşında evlenmek istiyorum dese kabul edermiydiniz. Muhtemelen oğlunuz 30 yaşından önce evlenmesini bile abes bulurdunuz.Bu coğrafyada kız çocuğu bir an önce evlenip gitsin, erkek çocuğu ise 30 yaşına kadar bekar olmanın özgürlüğünü yaşayabilir.
Ben böyle düşünmüyorum ayrıca hiç bir mesajım da iyi ki erken evlenmişim de demedim tabiki 23 24 yaşlarında üniversitem bittikten sonra evlenmek hayalimdi daha güzel olurdu kaçarak evlendim ailem hakkında onca laf söyleyenlere bu cümlem 17 yaşında eşimle sevgilyken çok zor bir dönemden geçiyordum ailevi olarak ama çok zordu ve kendime bunu kurtuluş yolu olarak gördüm çocuksun diyorsunuz ya işte o zaman en büyük çocukluğu yaptım herşey toz pembe değil lütfem artık yargılamayınn erken yaşta evliliğin savunulcak tarafı yok ama benim konum 17 yaşındayım evlenmem şuan da doğru olur mu değil artık evlenmişim düzenim oturmuş 2 yıl olucak az kaldı bitti gitti geçmişe dönemiyoruz boşanıp da okul okumam için bi sebepte yok boşanmadan da okuyabilirim sonuçta ne sözlü ne fiziksel şiddet aldatma bağırma vs yok ortada ne yapmamı istiyorsunuz söyleyin yapayım o zaman

Laflarınıza dikkat edin terbiyesizleşmeye gerek yok değil mi ?

Terbiyesizlik bunun neresinde tam olarak?
Evliliğin %70 i cinselliktir denir.Ne amaçla evlendin hemen? Kendimce erken evlilik sebeplerini yorumluyorum, bir psikoloğa gitseniz başka cümlelerle muhtemel benzer şeyleri söyleyecek.Bunlar terbiyesizlik değil insan doğasıdır 17 yaşında yaşamaya başladığınız gibi.

Hayat bukadar yolundaysa konun amacı ne?
Ev alma boşver biran önce çocuk yapmı densin nedir?
Eğer ki iyi okusaydınız anlardını sadece böyle bir düşüncem olduuğunu ve burda paylaşmak istediğimi yazdım sizin demenizle ben çocuk yapcak halim yok veya yapmıycak halim yada siz dediniz diye av alıcak veya almıycak halim yok sadece duygularımı paylaşmak istedimm

19 yasindasin. Iki senedir bebek istiyoruz dedigine gore 17 yasinda evlendin. Diyeceklerim bu kadar.

İyi yapmışsın evlenmişsin. Benden sana abla tavsiyesi çocuk için acele etme.
geç evlenirsin evde kaldın derler, erken evlenirsin acelen ne derler. Herkes aynı yaşta evlenecek diye bir kural mı var. Okumamış diyenler burda okuyanları görüyoruz ya iş bulamıyor ya da evlenecek eş. Bırakın herkes hayatını istediği gibi yaşasın. Yanınızda olsa döveceksiniz. Etmediğiniz hakaret kalmamış. Fazla mı okudunuz n’aptınız.
Bu arada belirteyim 31 yaşımda evlendim, önlisans programlama mezunuyum. Beni tanımadan linçlemeyin😄

Buradaki hanım 15 yaşında evlenmemiş dikkatinizi çekerim! O şekilde olsa benim de yazımım farklı olurdu. 17-18 de evlenen birine çocuk gelin denilemez üstelik herkesin olgunluğu aynı yaşta kazanması gibi birşey söz konusu değil. Çocuğum bu yaşlarda evlenmek isterse ve onun o yaşta olgunluğu kazanmış olduğunu görürsem karışmam zaten reşit karışamam da kimse karışamaz. Ayrıca evlenmekle okuyup okumamak bunlar farklı ikisi de bir arada pek ala yapılabilir benim yazdıklarımla savunduklarımla sizin ithamlarınız aynı değil konuyu saptırmayın
16 yaşında evlendi 15 ile 16 çok fark etti cidden😏.. Sizin yazdklarınız ile benim söylediklerim tam olarak aynı. Çünkü savunduğunuz şey cinsellik yaşasalar ses etmezler mantığı altndaki saçma sapan bir düşünceydi... Ne alakası var ? O yaşta birisi cinsellik yaşasa ona da aynı şekilde tepki gösteririm ama 25 yaşndaki bir kadının bunu yaşaması beni ilgilendirmez.. Ben çocuklardan bahsediyorum. Çünkü anayasamıza göre 18 yaşın altı çocuktur (.)

İyi yapmışsın evlenmişsin. Benden sana abla tavsiyesi çocuk için acele etme.
geç evlenirsin evde kaldın derler, erken evlenirsin acelen ne derler. Herkes aynı yaşta evlenecek diye bir kural mı var. Okumamış diyenler burda okuyanları görüyoruz ya iş bulamıyor ya da evlenecek eş. Bırakın herkes hayatını istediği gibi yaşasın. Yanınızda olsa döveceksiniz. Etmediğiniz hakaret kalmamış. Fazla mı okudunuz n’aptınız.
Bu arada belirteyim 31 yaşımda evlendim, önlisans programlama mezunuyum. Beni tanımadan linçlemeyin😄
Yanların da olsam abla tek kelime edemezler vallahi edemezler çünkü bizim insanımız böylee saanal da duyarlı insanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X