Tek kanalla(Tüple) gebe kalan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi buzin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
tek kanalı açık olan arkadaşlar tedavi sürecinizi paylaşırmısınız benimle

slm cnm.. başlık bana çok uygun olduğu için yazmadan duramadım.. mucizemi
en başından anlatmak istiyorum bi umut olmak için...
erken yaşta evlenip bir evlay sahibi oldum.. tam ikinciyi istediğim sırada çikolata kistlerim oldu.. laparoskopiyle 3.evreendometrisiz oldg..mu öğrendim.. bu arada korunmuyoruz tabii ama sonuç olarak dr bir tüpüm tamamen kapalı bende kapattım tüpü çünkü komple yapışık dedi.. diğeri ise yapışık ama tamamen değil dedi... 3 ay bekledik olmuyor başladık tüp bebeğe zorlu tedavi arkasından 2 negatif deneme.. bu arada kistler büyüdü. 2. amelyat için hazırlanırken hamile olduğumu öğrendim.. 4 aylık hamileyim.. dr.um bile şaşkın... mucizem kendiliğinden geldi yumurta rezervin dülşük rahim tüpler yumurtalıklar yapışık erken yaştamenapoza girebilirsin derken.... ben hamileyim.. inş. rabbim tüm isteyenlere naip eder...

im ku
gözlerim doldu valla ezan okuuyo inanma yasamıssın bilirsin sende çok içim acıyo evet ümit bak sen hiç beklemedigin bi anla olmus benim için de dua etolurmu inşallah benim de bi gün bebegim olurr allahım sag salim kucadına almayı nasip etsinn

inanki okadar istiyordum ki okadar mücasdele ettim psikolojim bozuldu.. 2 senemi aldı hala da algılayamıyorum şaka gibi... ben inanıyorum ve dualarımdasınız inş. rabbim yüüne güler tedavin neyi gerektiriyorsa yap allahtan iste bol bol dua et .... düşünmemeye çalış çok zor biliyorum.. ama rabbim duaları karşılıksız bırakmıyo.. müjdeli haberlerini bekliycem cnmm...

iyi dileklerin için çok saol ben amaliyat oldum benki okuduysan rahimde perde vardı onu aldılar tek kanalımı açtılar siprel taktı doktor amliyatta iki ay kaldıı bu ay basın da çıktı 6 ay bekle olmazsa gel asılama yapalım dedii bi tedavi uygulamadı bana benim bişiy yapmm gerek mii

ozmn çalışmalara devam et bence takiplerini yaptır.... gerisi allaha kalmış.....

Ay maaşallah ne güzel Rabbim sana bağışlasın inşallah... Benimde sağ kanalım tamamen kapalı solda da kısmi yapışıklık var. dr.um normal yolla olur ama zor dedi umarım normal yolla gelir bizimde mucizemiz.

ahh bende bekliyorumm mucizemii ama gelmicek sanırım ilk ayy adet oldumm benn çok morelim bozulduu benimm

ahh bende bekliyorumm mucizemii ama gelmicek sanırım ilk ayy adet oldumm benn çok morelim bozulduu benimm

dur bakalım canım hemen ilk aydan bozma moralini... Bu ay olmaz bi sonraki ay olur canım. Ben 10 yıllık evliyim 3 sene düşünmedik bak ben 7 yıldır bişekilde uğraşıyorum şu 5-6 aydır da normal yolla olur mu ki diye uğraşıyorum. Bazen insan umudunu kaybediyo ama bi taraftan da acaba diyo. Sen de hiç umudunu kesme canım inşallah bizimde bigün olacak Rabbim verecek.

yanlı hatırlamadıysam tüp bebek yaptırmısdınn neden olmadıı tüp bebekk benim de tek kanalım açık yaa olmazsa asılamaa tüp bebek beni bekliyoo ondan merak ediyorumm korkuyorumm benn zor bi sürec mii sen laparoskopi oldun muu tek kanalla 5 aydır olmuyo diosun
zamanı mı diil acabaa yoksaa olmuyo mu tek kanalla bilemedimm ben kafama takmıyım diorum ama olmuyo işdee

Ben de varım canım.
Benim rahmimde şekil bozukluğu var.Rahmimin sol tarafı yok.Bunu hsg filmi sonucumda öğrendim.ondan önce 1 yıl boyunca doktor(lar)a gidip gelmeme rağmen ne derdimin ne olduğunu öğrenebildim ne de hamile kalabildim.Şimdi ise 4 haftalık hamileyim :) (hem de doğal yolla)
Diyeceğim ; tek tüp falan bahanemiz sadece.Rabbim ne zaman isterse o zaman oluyor.Umudunu asla yitirme.Benim hem tek tüp sorunum vardı hem hipotiroidim hem de hiperprolaktinim. Ama Allah ol deyince oluyor işte.Sakın ama sakın umutsuzluğa kapılma.İyi düşünelim ki iyisi olsun.:)

Son düzenleme:

allahım tamamına erdirir insallah çok sevindimm insallah bende böyle güsel bi haber veririm bilmiyorum neden hep olmucak diye düşünür oldumm su ara ümidimi yitirdim sanırım

pekii ne tedavi gördünn neden olmamış şimdiye kadar anlatırmısın banaa lütfenn

evet canım 6 kez tüp bebek yaptırdım. Benim 5 i tuttu. 1 ikiz gebelik (25 haftalık erken doğum), 3 kimyasal,1 de 6 haftalık düşüğüm oldu. Ben laparaskopi olmadım hiç bi dr. gerek görmedi hatta ben bir dr.a sorduğumda gerek olmadığını kaş yapalım derken göz çıkaracağımızı yumurtalığımı da kaybetme riski olduğunu söyledi. Benim dr.um normal yolla hamile kalabilirsin ama zor demişti bana. Normal bi kadın ortalama 4-5 ayda hamile kalıyosa benimki 1 seneyi bulabilirmiş. Bizde 5-6 aydır normal yolu deniyoruz. Bu ay adetim bi tuhaf oldu. Çok az lekelenme olarak geçti ağrısız sancısız ama 6 gün sürdü bu lekelenme. Anneme göre hamileyim üstüne görüyorum ama bana göre değilim çünkü hiç bi belirti yok... Yarın dr. randevum var bakalım ne diyecek. Umarım kist ya da enfeksiyon yoktur. Biraz uzattım ama kusura bakma canım

Ay maaşallah canım ne güzel Rabbim ol dedikten sonra her türlü oluyo. İnşallah bizde burdan bigün yazarız böyle normal yolla geldi mucizemiz diye...

İnan neden sorusunun cevabını ben de bilmiyorum hala.İlk doktora gittiğimde( 2011 mart)
gebelik öncesi muayene amaçlı gitmiştim.Doktor 2 adet kistin var dedi.Ama gebeliğine engel değil doğum kontrol hapı kullan erir dedi.Ben çocuk istediğim için kullanmadım.2 ay sonra başka doktra gttm.o da eritmek için gebeliğe engel olmayan başka bir ilaç yazdı.3 ay kullndm.tekrar gittim.ne kstler erimiş ne gebelik var.o zmn hormonlrına bakalm dedi.hormon testi sonucumda hipotiroidim çıktı.prolaktinim de yüksekti(ikisi de gebeliğe engel) prolaktin için sadece 15 gün ilaç kullandım tiroid ilacım ömür boyu.Neyse bende hala bebiş yok tabi.bi dahaki gidişimde renkli ultrason istedi sonra mr sonra spermiogram en son da hsg istedi(tabi tüm bunları yaptır sonucunu al doktora göster falan derkn 1 yıl geçti).her gittiğimde gebe neden kalamıyorum diyorum cevap alamıyorum tüm tetkiklerden sonra söyliceklermiş!!
hsg sonucumda da rahmimin yarım olduğunu öğrendim.doktor laparoskopi yaptır dedi.ben de zeynep kamile gittim laparoskopi için.laparoskopiye gerek yok bu şekilde aşılama yapalım dedi. oraya gittiğim gün adetim 4 gün geçmişti.kan testi yaptı doktor ve gebesin dedi.aşılamaya falan gerek kalmadı çok şükür.hsg çektirdiğim ay gebe kalmışım yani.
ayyy çok uzatmışım yaaa inşallh okurken yorulmadınız :)

yok sıkılmadımm neden sıkılayımm
benim gittigim doktor bana hsg randevusu verdigindee demiştiki bak senden önce çıkan hastamın çocugu olmuyodu hsg cekilince oldu demiştii ben çok sevinmiştim senin kinde tıkanıklık varmıs hsg ile açılmıs ve sen hamile kalmıssınn benimkiler hsg ile açılmadıı laparoskopi ile açıldıı gerci okudunn yazdıklarımı basda sanırım
allahım kucagına almayı nasip eder insallahh canımm

insallah güsell haberlerle gelirsin allahım saglık versinn
ya seni okuyunca diyorum kii demekki zamanı diill allahım daha nasip etmemişş bak sende üzülmee
bende asılama yapsınlar nie bekletiyolar olmadı tüp bebek yapsınlar diorumm ama zamanı diil se ne yaparsan yapp olmuyo demekkii
ahhhh keske elimizden bişiy gelsee o kadar çok üzülüyorum kii benii anlıyorsun eminimm tek kanalla nasıl olacak ya kanal tekrar kınandı isee nasıl anlıcazz allahım sifa versin nerde varsa en kısa zaman da bizlere de nasip etsin hayırlı saglıklı sihatli evlatt aminnnn

Amiinn canım Rabbim seninkini de sağlıkla,sıhhatle kucağına almak nasip etsin. Dr.a gittim bende canım üstüne görme olabilir dedi. Bende durumumu anlattım hiç belli olmaz dedi. Muayene de belli olur dedi. Ben gebelik olmadığına % 99 emindim ama kist ya da enfeksiyondan korkuyodum baktı kist yok dedi çok şükür, gebelik bulgusu da yok dedi. Belki küçüktür bi kan alalım dedi, ayrıca prolaktin de istedi ve tahmin ettiğim gibi gebelik negatif çıktı prolaktinimde normalmiş. Rahim ve yumurtalıllar temiz prolaktinde normal bi sorun yok bu ayki adetin böyle geçmiş dedi. ay ne sevindim anlatamam :) Dediğin gibi canım demekki daha zamanı değil Rabbim daha çok bekletmeden versin inşallah.

tahlilerin temiz çıktıgına çok sevindimm bi sorunun yok artık demekkii aman olmasın allahım saglık versinn
benim doktor geldemedii bana hiç 6 ay sonra olmassa gel asılama dedii ahh beklemek çok zor ama elden gelen de yok
canımm napalımm insallah birgünn bizde yasarız anneligii allahım nasip eder insallah

Ay canım ben seni bestalw ile karıştırdım Belki de Allah söyletti İnşallah aşılamaya da gerek kalmadan bu 6 ay içinde hamile kalırsın canım...

Ay canım ben seni bestalw ile karıştırdım Belki de Allah söyletti İnşallah aşılamaya da gerek kalmadan bu 6 ay içinde hamile kalırsın canım...

önemli diil canımm
aminn canım insallahhh sende hamile kalısrınn

bir ay iki ay derken
5 ay oldu laparoskopi olalııı ama ben hamile kalamadımm((((
tek kanalla olmuyo sanırımmm artık eylülü bekliyorum asılama için aslında gitmek hiç istemiyorum
ama eşimi düşünüyorum olmadı mı olmuyo demekkii aşılama tutacak mı bakalımm hersey nasip nasibimde
yoksa elden de hiç bişiy gelmiyor işdeee aff afff ALLAHIMM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…