tek korkum gerçeği öğrenince benden soğur ve vazgeçerse..ama bunu öğrenmeli..

cnm avukata sordum ve yaşımı küçültemeyeceğimi söyledi bana.kesin konuşmadı yanii..çok zor ihtimal olduğundan bahsettii.cnm asıl yaşımı ise söylersem inan bu benim içimde hep yara kalır..çünkü asıl yaşımı öğrenince eminimki küçümser ve soğur benden..büyüttüm demem tek seçeneceğim cnm..ama ne kadar inanır bilemiyorum..şimdiden içime acısı çöktü cnm

ben kolay bir prosedur diye biliyorum halbuki. ben bu konuyu internette de bir arat iyice oku derim. ama istemiyorsan tabi ki sen bilirsin.
soylemek istemedigin de belli, madem kesin senden soguyacagini dusunuyorsun.. ama icin rahat edecek mi yasin yuzunden seni kucumseyecek senden soguyacak biri ile birliktesin :50: evlilik halbuki herseyini acikca paylasabildigin biriyle olmali sence de oyle degil mi, sonucta esin senin en yakin arkadasin oluyor. ailen oluyor. herseyin oluyor yani... durustluk ve guven gerektirir, hatalarina eksiklerine ragmen esini hep sevmeyi ve yaninda durmayi gerektirir. o yuzden diyorum canim iyi dusun diye..
eger yasimi buyuttum diyeceksen de lutfen buna uygun cok guzel bir bahane hazirla, sebeplerini ne zaman oldugunu (!) vs herseyi ayrintilari ile dusun. aileni de bundan haberdar et ki bir gun ortaya cikmasin.. cooook zor yani bunu yapmak ama madem soylemeyi goze alamiyorsun malesef bunu yapman lazim.. :(

sana yaşını sorduğunda yalan söylediysen eğer iyi yapmamışsın, açık açık yaşını söylemelisin, bence senden 5 yaş fark için değil eğer yalan söylediysen yaşını yanlış söylediysen yalan söylediğin için soğuyabilir.. artık özür dilemek gönlünü almak sana kalmış.. hatalısın ve düzeltmelisin, böyle yaş değiştirme oyunları muhakkak bir gün ortaya çıkar..

Hayırlı geceler öncelikle,

Durumunuza üzüldüm. Fakat yaşınızı sevgiliniz sorduğu zaman doğruyu söylemediyseniz, şimdi söylediğinizde sizden soğumasına en büyük neden doğru konuşmadığınız için olabilir. Yaşın büyük sorun olacağını sanmam. Fiziki farklılığınız nedir bilmiyorum yani yan yana durunca sevgilinizle aranızda öyle yaş farkı belli oluyor mu?

ve ailesi sizi neden onaylamıyor?

Bence ona doğruyu söylemelisiniz. Bir yalan ne kadar saklanırsa saklansın bir gün ortaya çıkar bunu hayatın her alanında görebiliriz.

Aradaki yaş farkını bence çok kafanıza takmayın. Hz. Muhammed s.a.v Peygamberimiz Hz. Hatice ile evlendiğinde 25 yaşında idi. Hz. Hatice ise 40 yaşında 2 çocuklu dul bir hanım idi. Ve ikinci evliliğini 60 lı yaşlara yaklaşırken yaptı, 16 yaşında bir hanım ile evlendi. Demek istediğim Dinimizin Peygamberi Hz. Muhammet s.a.v Evlendiği zamanlardaki yaş tezatlığına bakın ! Aşk varsa yaş yoktur, gurur yoktur ve yalan yoktur. Aşk varsa doğruluk vardır dürüstlük vardır saygı vardır sevgi vardır anlayış ve güven vardır. En önemlisi huzur vardır. Bence siz sevgilinize gerçeği söyleyin. Eğer olgun düşüncede biriyse neden doğru söylemediğinizi sorar sizede uygun bir dil ve olgunlukla sebebini anlatırsınız. Eğer seviyorsa o'nu kaybetmemek için yalan söylediğinizi anlar olgunca yaklaşır. Eğer sevmiyorsa zaten çıkar gider. Benim naçizane fikrimdir :34:

ben kolay bir prosedur diye biliyorum halbuki. ben bu konuyu internette de bir arat iyice oku derim. ama istemiyorsan tabi ki sen bilirsin.
soylemek istemedigin de belli, madem kesin senden soguyacagini dusunuyorsun.. ama icin rahat edecek mi yasin yuzunden seni kucumseyecek senden soguyacak biri ile birliktesin :50: evlilik halbuki herseyini acikca paylasabildigin biriyle olmali sence de oyle degil mi, sonucta esin senin en yakin arkadasin oluyor. ailen oluyor. herseyin oluyor yani... durustluk ve guven gerektirir, hatalarina eksiklerine ragmen esini hep sevmeyi ve yaninda durmayi gerektirir. o yuzden diyorum canim iyi dusun diye..
eger yasimi buyuttum diyeceksen de lutfen buna uygun cok guzel bir bahane hazirla, sebeplerini ne zaman oldugunu (!) vs herseyi ayrintilari ile dusun. aileni de bundan haberdar et ki bir gun ortaya cikmasin.. cooook zor yani bunu yapmak ama madem soylemeyi goze alamiyorsun malesef bunu yapman lazim.. :(

cnm yaşım olduğumdan çok çok ufak duruyorum.çok minyonum zaten ama yaş küçültme olayı kesin sonuç vermiyor ve aylarca sürüyor diye öğrendim.aksi olsa bir an bile düşünmez başvururdum cnm..beni o kadar iyi anlıyorsunki cnm ALLAH razı olsun.doğru değil biliyorum ama onsuzluğuda asla göze alamıyorum.ben büyüttüm demekten başka çarem olmadığını düşünüyorum.aynen seninde belirttiğin gibi sebeplerini ve bahanesini manıklı olan tarafını bulamıyorum..5 6 yaş birden büyültülürmü bilemiyorum.yaa inanmaz dahada rencide olursam??ama gerçeği söylediğimde de bana bakış açısı değişecek cnm bundanda kesinlikle eminim...

Hayırlı geceler öncelikle,

Durumunuza üzüldüm. Fakat yaşınızı sevgiliniz sorduğu zaman doğruyu söylemediyseniz, şimdi söylediğinizde sizden soğumasına en büyük neden doğru konuşmadığınız için olabilir. Yaşın büyük sorun olacağını sanmam. Fiziki farklılığınız nedir bilmiyorum yani yan yana durunca sevgilinizle aranızda öyle yaş farkı belli oluyor mu?

ve ailesi sizi neden onaylamıyor?

Bence ona doğruyu söylemelisiniz. Bir yalan ne kadar saklanırsa saklansın bir gün ortaya çıkar bunu hayatın her alanında görebiliriz.

Aradaki yaş farkını bence çok kafanıza takmayın. Hz. Muhammed s.a.v Peygamberimiz Hz. Hatice ile evlendiğinde 25 yaşında idi. Hz. Hatice ise 40 yaşında 2 çocuklu dul bir hanım idi. Ve ikinci evliliğini 60 lı yaşlara yaklaşırken yaptı, 16 yaşında bir hanım ile evlendi. Demek istediğim Dinimizin Peygamberi Hz. Muhammet s.a.v Evlendiği zamanlardaki yaş tezatlığına bakın ! Aşk varsa yaş yoktur, gurur yoktur ve yalan yoktur. Aşk varsa doğruluk vardır dürüstlük vardır saygı vardır sevgi vardır anlayış ve güven vardır. En önemlisi huzur vardır. Bence siz sevgilinize gerçeği söyleyin. Eğer olgun düşüncede biriyse neden doğru söylemediğinizi sorar sizede uygun bir dil ve olgunlukla sebebini anlatırsınız. Eğer seviyorsa o'nu kaybetmemek için yalan söylediğinizi anlar olgunca yaklaşır. Eğer sevmiyorsa zaten çıkar gider. Benim naçizane fikrimdir :34:

ailesi kendi memleketlerinden kız bulmuş kendi bulduğuyla evlenmesini istemiyorlar ama benide hiç görmediler zaten..kendiside çok dndar haklısınız dinimizdede büyük eş makbuldür ama yaş konusunda takıntılı ise ve gerçeği öğrendiğinde benii ablası yaşında görürse bu benii mahveder ne yapacağımı bilemiyorum

evlilik ylunda ilerleyen bir beraberliğim olduğundan ve sevgilimin benden 5 yaş kadar küçük olduğundan ama onun bunu bilmediğinden bahsetmiştim..sizler ise bana cesaretini toplayıp söyle demiştiniz ama henüz söylemiş değilim.çünkü onunla o kadar mutluyumki bu rüyadan uyanmak istemiyorum.gözlerimi dünyaya tekrar onun sevgisiyle açtım.şimdi ondan büyük olduğumu hemde 5 yaş kadar bunu öğrenince bu sevgi bu mutluluk avuçlarımdan kayıp gidecek..biliyorum bunu öğrenmeli bunun konusu hiç geçmiyor geçtiği an ne olacaksa olsun deyip bahsedeceğim önemli bişey değilmiş gibi ama durduk yerde konuyu açamaıyorum.ailesi zaten beni gelin olarak onaylamıyor.istemiyor.ama yinede ailesine karşı çıkıyor.peki ya bu gerçeği öğrenince?????düşünmek bile istemiyorum.gerçeği öğrenince evde kalmış kız gibi gözünde küçülmekten korkuyorum.öğrenmesinin ardından benden tamamen soğuyacağından korkuyorum.yada şakaylada olsa sen benim ablamsın diye takılması bile çok yıkar beni kızlar:((( abisi bile benden 4 yaş küçük..geceleri uyuyamıyorum ağlıyorum dayanamıyorum bu duruma..ne olur yardımcı olun kızlar çok çıkmazdayım çok

bu gerçekten sandığınızdan büyük bir sorun değil, benim kuzenim abim sayılır, kendisinden 4 yaş büyük bir kızı sevdi evlendiler. kız öğretmen oldu abim halen üniversitede okuyordu ama hem çalıştı hem okudu evini geçindirdi. Çok mutlular şuanda...
korkmayın sizi seviyorsa sorun etmeyecektir.

bu gerçekten sandığınızdan büyük bir sorun değil, benim kuzenim abim sayılır, kendisinden 4 yaş büyük bir kızı sevdi evlendiler. kız öğretmen oldu abim halen üniversitede okuyordu ama hem çalıştı hem okudu evini geçindirdi. Çok mutlular şuanda...
korkmayın sizi seviyorsa sorun etmeyecektir.

cnm o 24 ben 29 kulağa ne kadar kaba geliyor:((evde kalmış ablam yaşındasın derse yada düşünürse ben öleyim daha iyi

ailesi kendi memleketlerinden kız bulmuş kendi bulduğuyla evlenmesini istemiyorlar ama benide hiç görmediler zaten..kendiside çok dndar haklısınız dinimizdede büyük eş makbuldür ama yaş konusunda takıntılı ise ve gerçeği öğrendiğinde benii ablası yaşında görürse bu benii mahveder ne yapacağımı bilemiyorum

Telaşlı olman gayet doğal. Ama öyle göreceğini düşünmüyorum. Sonuçta gerçekten seviyorsa arkasını dönmez ve seni anlamaya çalışır. Anladığında olay biter zaten mutlu mesut devam edersiniz. Ailesi de seni tanımadan kabul etmemelerini çok yanlış buluyorum. "Yüzü güzel olana 40 gün de doyulur, huyu güzel olana 40 yıl doyulmaz" senin hakkında bir fikir sahibi değiller. Bence sevgiline konuyu açmalısın. Devam ederseniz ki şayet bence edersiniz (GERÇEKTEN SEVİYORSA) Ailesi ile tanışın inşallah hakkınızda hayırlısı olur. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.

dip not: Geçenlerde kaynım evlendi. Kaynım 27 yaşında eşi 30 (benim eşimle yaşıt) ve ben dahil kaynım dahil bunu resmi nikah işlemlerinde öğrendik hiçte tepki vermedik zaten yan yana geldiklerinde öle yaşda belli olmuyor. sonuçta anlaşabilmek önemli. sıkma canını. umarım herşey güzel olur.

Son düzenleme:
bence çok yanlış düşünüyosun eğer seni seviyosa zaten yaşını dert etmez biran önce söylemezsen asıl o zaman kötü olur ki ztn geç bile kalmışsın söylemekte hem niye ablası gibi görsün yaşın büyük olablr ama önemli olan yaş fln değil bunların hepsi formalite hem ayrıca eğerki yaşının büyük olduğunu bilseydi seni sevmiycekmiydi yani? kalbine nasıl söz geçirir inssan aşk yaşmı tanır?

ablam da nişanlısından 4 yaş Büyük. üstelik ablam evlenip ayrıldı, eniştemiz Bekar, ilk evliliği olacak.. keşke Baştan dürüst olsaydın. ama söyle tutma içinde.. sevgi Böyle Bi nedenden Bitmez.. ama yalan söyleyip uzun süre gizlemene çok kızabilir.. =(

benim kayinvalidem kayinpederimden 4 yas buyuktu..onlar evlendiklerinde biri 28 biri 24 yasinda idi..3 tanede ogullari oldu,,,sonra kayinpederim 3 sene once allah rahmet eylesin oldu ben kendisini hic tanimadim...yani hicbirsey yasa bakmiyor..nasip neyse onu yasarsin...sen yastan yakiniyorsun bizim esimle mezheplerimiz bir degildi...3 sene surundurdu beni kendi ailem...annem tatlilikla soyledi agladi kizdi yuzume bakmadi neler neler..ama ne oldu tanidiktan sonra 2 sene icinde nisanlandik evlendik simdi cocugum oluyor...he birgunde esimle mezhep kavgasida yapmadik..birbirini seven iki insan bunlari arasinda sorun etmez..kaldiki tepki verecegini dusunuyorsun mutlulugun icin susmak zorundasin yasimi buyuk yazdirmislar de gec..he yalanlar uzerine kurulu bir hayatmi yasanir diyeceksin eger cok seviyorsam kaybetmekte istemiyorsam ben yapardim..

benim babam hala esimin hangi mezhepten oldugun bilmez gerekte yok belki bugun ogrense kizarmi bilmem cunku esim ii bir insan umursamayacagini dusunuyorum...he simdi aileme karsi yalanlarlami geziyorum oldu..babamda karsi ciksaydi onlara gore biri ile evlenseydim aklimda hep esim kalsaydi mutsuz olsaydim dahami guzel olurdu...

masallah en guzelini yapmisim gene olsun gene yaparim...herkesten once ne yapmak istedigine kendin karar ver biz sana elli akil veriris kafanda bi anda karisir..ben bu konulari hep kendim muhasebesini yaptim kendi basima astim..

benim kayinvalidem kayinpederimden 4 yas buyuktu..onlar evlendiklerinde biri 28 biri 24 yasinda idi..3 tanede ogullari oldu,,,sonra kayinpederim 3 sene once allah rahmet eylesin oldu ben kendisini hic tanimadim...yani hicbirsey yasa bakmiyor..nasip neyse onu yasarsin...sen yastan yakiniyorsun bizim esimle mezheplerimiz bir degildi...3 sene surundurdu beni kendi ailem...annem tatlilikla soyledi agladi kizdi yuzume bakmadi neler neler..ama ne oldu tanidiktan sonra 2 sene icinde nisanlandik evlendik simdi cocugum oluyor...he birgunde esimle mezhep kavgasida yapmadik..birbirini seven iki insan bunlari arasinda sorun etmez..kaldiki tepki verecegini dusunuyorsun mutlulugun icin susmak zorundasin yasimi buyuk yazdirmislar de gec..he yalanlar uzerine kurulu bir hayatmi yasanir diyeceksin eger cok seviyorsam kaybetmekte istemiyorsam ben yapardim..

benim babam hala esimin hangi mezhepten oldugun bilmez gerekte yok belki bugun ogrense kizarmi bilmem cunku esim ii bir insan umursamayacagini dusunuyorum...he simdi aileme karsi yalanlarlami geziyorum oldu..babamda karsi ciksaydi onlara gore biri ile evlenseydim aklimda hep esim kalsaydi mutsuz olsaydim dahami guzel olurdu...

masallah en guzelini yapmisim gene olsun gene yaparim...herkesten once ne yapmak istedigine kendin karar ver biz sana elli akil veriris kafanda bi anda karisir..ben bu konulari hep kendim muhasebesini yaptim kendi basima astim..

cnm yaşımı büyük yazdırmışlar desem inanırmı??annem büyütmüş desem hangisi daha mantıklı..bilmiyorum içim rahat değil ama onu tanıyorum gerçek olan yaşımı kabul edersem benden uzaklaşır cnm..bunu göze alamıyorum..aramızdaki tek engel..nasıl mazeret bulayım ne diyeyim bilmiyorum

cnm yaşımı büyük yazdırmışlar desem inanırmı??annem büyütmüş desem hangisi daha mantıklı..bilmiyorum içim rahat değil ama onu tanıyorum gerçek olan yaşımı kabul edersem benden uzaklaşır cnm..bunu göze alamıyorum..aramızdaki tek engel..nasıl mazeret bulayım ne diyeyim bilmiyorum

valla sevgilini sen taniyorsun hangisi sana daha mantikli geliyorsa onu soyle benim yegenim 15 yasinda onun bile kimligi 4 yas buyuk yazilmis..babasi olacak kazma yuzunden seninkine niye inanmasin..sonra annele tanistirdiginda annen soylersin boyle bisey dedim diye seni satacak degil..annende onaylarsa bitti inandi bile..demiyorumki ii bisey yaptigin ama bazen mutluluk icin bazi seyler gizlenir...kimse masum degil bu konuda emin ol nice evlenmis kadinlarin hayatinda eslerinden sakladiklari binlerce anilari var..esilerininde onlardan sakladigi kimse yuzde yuz saflikla evlenmiyor..kendini bu konuda moralin bozupta herkes masum ben bunu nasil yaparim diye dusunme...insan oglu 5 yasinda profesyonel yalan soyluyor..kimse ben soylemem demesin bunada ben inanmam..allah bizi o mekanizma ile yaratmis..

allah korusun sadece yasini sorun ediyorsun ya sevgiline anlatamadigin derin sorunlarin olsaydi gecmisinde vicdanini sizlatacak seyler bu sekilde evlenmek isteseydin tacize istismara ugrasaydin..insan derdinin hafiflligine bile sukretmeli..kafana takma kimseyide ben dahil dinleme ne istiyorsan onu yap sonrada unut gisin olanlari hayatini yasa...

cnm sizlerin yorumu cesaret veriyor bana..bir an cesaretimi toplayıp bir söylesem ah bir söyleyebilse..tek korkum beni küçümsemesi..yaş farkı az değil çünkü.pekii eğer bir bahaneyle büyüttüm deyipte daha sonrasında bana tavırlı ve soğuk olursa..kendini geri çeker yada imalı konuşursa..tüm bunları yaşamaktan korkuyorum..

cnm sizlerin yorumu cesaret veriyor bana..bir an cesaretimi toplayıp bir söylesem ah bir söyleyebilse..tek korkum beni küçümsemesi..yaş farkı az değil çünkü.pekii eğer bir bahaneyle büyüttüm deyipte daha sonrasında bana tavırlı ve soğuk olursa..kendini geri çeker yada imalı konuşursa..tüm bunları yaşamaktan korkuyorum..

Sizin için ailesine karşı çıkıyormuş zaten ben zannetmiyorum gerçeği öğrenince problem çıkartacağını kişilikli bir erkek bunu mesele etmemeli bence en kısa zamanda bunu konuşun umarım hiçbir problem olmaz ve olmayacakta inşallah içinizi rahat tutun:49:

peki ya cnm öğrenince mesela yaşımı büyüttüm diyeceğim imalı konuşursa soğuk davranırsa abla yada evde kalmış muhabbeti yaparsa ne yapayım

peki ya cnm öğrenince mesela yaşımı büyüttüm diyeceğim imalı konuşursa soğuk davranırsa abla yada evde kalmış muhabbeti yaparsa ne yapayım

canım az çok huyunu ve karakterini biliyorsundur abla muhabbetine gireceğini hiç mi hiç zannetmiyorum sonuçta seninle bir geçmişi var kendini kasmadan rahat bir şekilde ifade et eğer senin için problem olacaksa bu saygı duyarım gibi yumuşak ifadeler kullan

Yalan üzerine iliski olmaz.Benim arkadasim tam 8 yas kücük birisiyle evlendi.Cocugun ailesi istemedi tabi ama cocukta benim arkadasimdi aslinda.Ailesine karsi gelerek evlendi.Hic unutmuyorum arkadasima acildiginda ona sunlari söylemisti hic unutmuyorum.Sen cok farklisin digerlerinden.konusman,avirlarin.Okadar kendine özgünsün ki demisti.Sizinle beraber olduguna göre demek ki farklisiniz,Ama bu is bozulacaksa da sirf bu yüzden demek ki gercek sevgi degilmis dersiniz.Ama ben bir sorun olmaz diye düsünüyorum.Cünkü zaten sizinle o.

Yalan üzerine bir ilişki kurmayın derim. Zira acısını siz çekersiniz. Siz daha çok küçük düşmekten korkuyorsunuz. Sızlanmalarınız abla ve evde kalmışlık konusu üzerine. Öğrenince nasıl tepki vereceğini bilmiyorsunuz . Denemeler yapın bakalım ne düşünüyor bu konuda.
Hangi tarafın ağır bastığına karar verin ona göre hareket edin.
Abla veya evde kalmışlık mı sizi üzer yoksa ondan ayrılmak mı? Ha kafaca olgun biridir yaşı hiç önemsemiyor da olabilir. Zaten aşk bitiyor sabredin. en geç 4 yıl ondan sonrası alışkanlık, harcanılan zaman ve emek.

Back
X