• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek meme sarkması.. kafayı yiyeceğim

whitesneaker

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2017
823
1.239
113
32
Selamlar,
Lütfen konum taşınmasın çünkü cidden bi dert benim için.
1-2 ay önce göğüslerimden birinde sarkma farkettim. Henüz doğum yapmadım, 90 beden göğüslere sahibim zaten bi miktar sarkıktı ama simetrikti. Şimdi gözle direkt farkedilen bir fark var.

Özel sağlık sigortam olmadığı ve o dönem işten izin almam çok mümkün olmadığı için erteledim. Bu ara gitmeyi planlıyorum. Fakat bugün meme kanseri farkındalık eğitimi aldık ve asimetri bir belirti olabilir dendi. İyice taktım kafama. Elime gelen farkettiğim bir şey yok diye üstünde durmamıştım ama şimdi endişelenmeye başladım.

Tek meme sarkması yaşayan var mı ? Lütfen bize sorma doktora git demeyin zaten haftaya için randevu ayarlayacağım. Zaten kozmetik açıdan hiç memnun değilken bir de böyle bi şey duymuş olmak çoook endişelendirdi

Selamlar,
Lütfen konum taşınmasın çünkü cidden bi dert benim için.
1-2 ay önce göğüslerimden birinde sarkma farkettim. Henüz doğum yapmadım, 90 beden göğüslere sahibim zaten bi miktar sarkıktı ama simetrikti. Şimdi gözle direkt farkedilen bir fark var.

Özel sağlık sigortam olmadığı ve o dönem işten izin almam çok mümkün olmadığı için erteledim. Bu ara gitmeyi planlıyorum. Fakat bugün meme kanseri farkındalık eğitimi aldık ve asimetri bir belirti olabilir dendi. İyice taktım kafama. Elime gelen farkettiğim bir şey yok diye üstünde durmamıştım ama şimdi endişelenmeye başladım.

Tek meme sarkması yaşayan var mı ? Lütfen bize sorma doktora git demeyin zaten haftaya için randevu ayarlayacağım. Zaten kozmetik açıdan hiç memnun değilken bir de böyle bi şey duymuş olmak çoook endişelendirdi
Belirti dinlersen başı ağrıyan vücudunda aniden ben çıkan da kanser hiç sanmıyorum kendinizi tedirgin etmeyin

Belirti dinlersen başı ağrıyan vücudunda aniden ben çıkan da kanser hiç sanmıyorum kendinizi tedirgin etmeyin
Zaten görsel olarak aşırı rahatsız edici. Bir de bunu duymak çook etkiledi. Randevu buldum gideceğim ama sabahtan beri sadece bunu düşünüyorum

Her kadında gözle görülür olmayabilir, memeler genellikle eşit değildir. Zaten büyük bedensiniz, zamanla sarkma olması normal. İlla doğurmak ya da emzirmek şart değil. Mesela 2 ay önce doğurdum ve iki göğüs ucumun şekil olarak birbirinden farklı olduğunu yeni öğrendim. Hamilelik öncesi de bir memem daha dikti diğerine göre. Ancak bunu ben çok dikkatli bakınca farkediyordum. Şu an emzirme döneminde diğer memem sarkmaya başladı, dik olan hala dik. Sonuçta yağ dokusu. Kas yok içinde, yumuşak bir yapı.

Geçmiş olsun 🙏 elbette bir rahatsızlığımız veya bir hastalık belirtisi olduğunda kanser ihtimalini görmezden gelmemeliyiz ama henüz bir tanı konulmamışken de bu ihtimal üzerinde durup hayatı kendimize zindan da etmemeliyiz.

Memede sarkmanın en büyük nedenleri 90 beden ve üzeri meme hacmine sahip olma, ani ve aşırı kilo kaybı veya aşırı kilo.

Hiç kilo sorununuz oldu mu bilmiyorum, aniden hızlı kilo verme gibi bir döneminiz olduysa ya da birden kilo aldıysanız kilo alıp vermelerde cilt de gevşiyor, büyük hacimli memelerde kilo alıp vermeler ve cildin gevşemesi sarkmaya neden olabiliyor.
Yaş ilerledikçe genetik faktörlere de bağlı tabii büyük memeler yerçekiminin de etkisiyle sarkıyor.

Back
X