Tek Memeden Bebek Emzirme

duruperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2010
16
1
88
İstanbul
merhaba kızlar 6 aylık hamileyim ama aklımda hep doğum sonrası bebeğimi emzirebilecekmiyim diye bir soru var.sorunumu anlatayım belki sizlerden birilerinin başınada böyle bir olay gelmiştir.
yaklaşık 1 yıl önce sağ mememden mastit ameliyatı oldum ve meme ucu ameliyattan dolayı kayboldu.doktorlar bu memenden büyük ihtimalle bebeğini emziremeyeceksin dediler.tek memeden emzirme ile bebişimi doyura bilirmiyim kafamı sürekli bu meşgul ediyor cevaplarınızı bekliyorum.

Merhaba,
6.5 aylık bir kızım var tek memeyle emziriyorum sağ memenin ucu olmadığı için hiç almadı çok denedim ama olmadı tek memeyle emzirmek çok zor oluyor bütün süt tek memede toplandığı için arada bir ateşim yükseliyor masaj ve ateş düşürücüyle geçiriyorum.Gayet güzel doyuyuor maşallah hiçbir sorun yaşamadık kilo alımı güzel bebek için bir sorun yok ama tek meme vermek anne için çok zor göğüs hemen şişiyor hemen süt birikiyor elimde pompayla geziyorum devamlı sağmak zorundayım yoksa ateşleniyorum ve ağrı yapıyor.

cevabın için teşekkür ederim çok zor olacağını tahmin edebiliyorum işallah çocuğun sağlıklı bir şekilde büyür.

duruperi 10 aydır oğlumu tek memeden emziriyorum ve 6 ay sadece anne sütü verdim hiçde zor olmadı canını sıkmaya değmez, emzirmek çok güzel bir duygu, allah herkese yaşatsın, benim annemde 3 ümüzü tek memeden emzirmiş bende öyle olcam galiba, arkadaşlarımda var tek memeyle besleyen ama hiç zor olmuyor, dace süt tek memede olduğu için ilk aylar çok geriliyor ama popmpayla sağıp buzluğa atabilirsin.

selam arkadaşlar
en başta konuyu açan arkadaşımın derdi benmkine biraz benziyor.
benimde oğlum tıpkı iyituğba arkadaşımınki gbi sağ göğsümü hiç emmedi.onun ucu biraz ufaktı çok çalıştım ama almadı.4ay yeterli 7aya kadarda tek meme emdi.hiç sorun olmuodu.sadece dışarı çıkıp oğlumdan ayrı kaldıımda göğsüme süt biriikince büyüklük küçüklük farkı yaşıodum diğer göğsümle..
sonra sağ göğsümün sütü zamanla tamamen kesildi.oğlum34 aylık şimdi.göğsümü sıktıımda emmediği göğsümden canımı acıtmama rğmen süt falan gelmio
ama sol göğsümden sıktıımda 1damla yarısı kadar sıvı çıkıo.halada öle..
ben şuan 3aylık hamileyim.
göğüslerimde hamilelik belirtilerinden olan şişkinleşme hassaslaşma ve dolgunluk her ikisindede gerçekleşti
........bana oğlumun dfoğumundan sonra senn bida hamile kalsanda o göğsüne süt inmez süt kanalları tıkanmıştır falan diolardı,o zamanlar ikinci bebiş fikri uzak olduu için takmıodum
ama yumurta kapıya dayandı artık:))))
hiç bi bilginiz tanıdığınız varmı arkadaşlar bu şekilde tek göğüsle bebek emzirip ikinci bebeği olan ve durumunu bildiğiniz???
yada sizlerin (aynı durumdan muzdaripiz) ikinci bebeğiniz varmı yada bu bahsettikleriniz ikinci bebişlermi ??
cevaplarsanız sevinirim neolur yardım ediin

benimde 11 aylık kızım var.9. aya kadar iki göğsümde de epey bir süt vardı.sonra birden sol göğsümde süt çok azaldı.damla damla kaldı.sağ göğsüm iyi.ben de çok korkuyorum ikinci çocuğumda da ya sol göğsümde süt olmaz sa diye.sütüm okadar boldu ki nasıl oldu birden anlıyamadım.

benimde 11 aylık kızım var.9. aya kadar iki göğsümde de epey bir süt vardı.sonra birden sol göğsümde süt çok azaldı.damla damla kaldı.sağ göğsüm iyi.ben de çok korkuyorum ikinci çocuğumda da ya sol göğsümde süt olmaz sa diye.sütüm okadar boldu ki nasıl oldu birden anlıyamadım.

meraketme arkadaşım ben rahatladım çok şükür.ikinci hamileliğim ve hiç süt gelmeyen göğsümden bile sıktıımda sıvı gelmeye başladı:))
bu demekki yeni gebelik yeniden başlangıç süt hormonları ve süt kanalları için:))

arkadaslar merhaba:) bendogumumdan 10 gün sonra gögsüm de süt bırıkmesınden dolayı gögsüm apse yaptı bır hafta boyunca pompa ile ıltıhap cektm.. şimdi oglum dogalı 53 gün oldu ama hala apselı gögsümden sadece bebeıgım 4yada 5 kez yutacagı kadar süt gelıyor .. saglam gögsümden sizin dedıgınınz öyle sütle dolup şişmiyor..mama vermek zorunda kalıyorum günde bır yada iki kez.. sizce gögsümden yenıden süt gelırmı ?? ve saglam olan gögsümdekı süt artarmı sütün artması için özel birseyler yapıyomusununz...

kızlar bu sorunu bende yaşıyorum.ama sorun bebeğimde değil bende fiziksel yani.bebeğin kavrayabiyeceği gibi dışarda değil meme ucu:43:
meme ucu çıkarıcı kullanıyorum bu seferde yeteri kadar süt gelmiyor diye bebeğim istemiyor ve birkaç gündür farkediyorum artık süt üretmiyor mecbur tek meme ile idare ediyoruz.bu sorunu yaşayıp çözebilen var mı tekrar nasıl süt üretebilir göğüs:26:

arkadaşlar annenin vucudunda iyi süt üretebilmesi için bence çok sağlıklı beslenmesi gerekiyor, benim sütüm çok fazlaydı çünük gebelikte ve doğum sonrasında kilo vereceğim aman zayıflayayım diye hiç diyet yapmadım böyle yapan anneleri gördükçe de sinir oldum, benim bebeğimin sağlığı hepsinden önemli diye düşünüyorum, bende de sütüm fazla olduğu için süt kırığı oldu, o yüzden bebeğim uyurken bile göğüslerim sızlıyordu emzirmediğmi zaman e cocuğu tokkende emziremiyorum doğal olarak , süt sağma makinasıyla sağıp göğüslerimi rahatlatıyordum,
ben hamileyken bolbol ceviz ve balık yedim eşim gıda mühendisi olduğu için ban agüzel bir program yapmıştı ve onada yoğun bir şekilde uymay a çalıştım sütümde problem olmadı, hatta arkadaşımın bebeğini bile emzirdim süt annesi oldum, izmire ziyarete gitmiştim cocuk ağlıyor durmuyor meğersem açmış:(

annenin tamamen beslenmesiyel alakalı bişey bayanlar,
kendinize ne kadar iyi bakarsanız sütünüz o kadar sağlıklı ve kaliteli olur,

tek gögüsle doyarmı diye de endişe duymayın, siz sağlıklı beslenin, sütünüz gayet sağlıklı olurdiye düşünüyorum

duruperi 10 aydır oğlumu tek memeden emziriyorum ve 6 ay sadece anne sütü verdim hiçde zor olmadı canını sıkmaya değmez, emzirmek çok güzel bir duygu, allah herkese yaşatsın, benim annemde 3 ümüzü tek memeden emzirmiş bende öyle olcam galiba, arkadaşlarımda var tek memeyle besleyen ama hiç zor olmuyor, dace süt tek memede olduğu için ilk aylar çok geriliyor ama popmpayla sağıp buzluğa atabilirsin.
Merhaba benimde 3 aylık bebeğim var sol göğsümden çok az süt geldi doğduğundan beri sağ göğsümü emiyor.kilo alımında sorun yok ama ilerde sütüm yeter mi ve göğsümün biri büyük biri küçük kaldı eski haline döner mi

Back
X