- 24 Eylül 2012
- 5.000
- 5.462
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Biliyorum daha şimdiden bunları mı düşünüyorsunuz diyeceksiniz ama :)
Tek çocuğum var.7 yaşında oğlum. Çalışıyorum eşimle maaşlarımız eşit düzeyde. Bir ev almayı planlıyoruz ve evin tapusunu eşimin üzerine yapmak zorundayız çünkü konut kredisini eşim çekecek ve krediyi kim çekerse ev tapusu onun üzerine olmak zorunda banka eve ipotek yaptığı için. Krediyi birlikte ödeyeceğiz eşimle aramızda senin paran benim param durumu hiç olmadı zaten.Ancak allah gecinden versin ama olur da eşimin benden önce vefat etmesi durumunda Oğlumun bu evdeki miras hakkı 3/4 benim ise 1/4 olacak kanunen.Yani oğlum istediği zaman bana anne bu evin büyük bölümü benim çık bu evden diyebilecek ilerde.
Hiç böyle birşey aklımda yoktu ama bir yakınımızın başına geldi tek çocuklu bir aileydi eşi vefat edince oğlan 2 ay geçmeden eşinin de dolduruşu ile annesini bu ev benim diyerek evden çıkarttı ve evi sattı bir güzel karı koca parasını yediler.Anne kiraya çıkmak zorunda kaldı emekli maaşı ile sürünüyor .Şimdi ben ne yapayım her anne oğlum böyle birşey yapmaz der ama ya yaparsa bunca yıllık emeğimizin böyle heba olması da çok üzücü olur.Tapuyu eşim ve benim üzerime ortak tapu olarak çıkarılmasının yolu var mı dır acaba?
allah gecinden versin , öyle bir durumda eşinize miras düşmez çocuklarınıza kalır.Aynı şey benim başımda, tek çocuğum. Annem de çalışıyor babamda çalışıyorken babam vefat etti. Babamın üzerine olan evin 4 de 3 ü benim. Hiç bir zaman dillendirmedim şu an annem oturuyor ev annemin. Ama ben ölürsem evde eşim ve çocuklarım mirasçı olacak o zaman ne olur bilemiyorum.
Çok türlü gördüm ama bu değişik. Sayenizde böyle bir şeyin de yaşanabileceğini okudum. İnşallah olmaz. Rabbim sıralı ölüm versin.Aynı şey benim başımda, tek çocuğum. Annem de çalışıyor babamda çalışıyorken babam vefat etti. Babamın üzerine olan evin 4 de 3 ü benim. Hiç bir zaman dillendirmedim şu an annem oturuyor ev annemin. Ama ben ölürsem evde eşim ve çocuklarım mirasçı olacak o zaman ne olur bilemiyorum.
Biliyorum daha şimdiden bunları mı düşünüyorsunuz diyeceksiniz ama :)
Tek çocuğum var.7 yaşında oğlum. Çalışıyorum eşimle maaşlarımız eşit düzeyde. Bir ev almayı planlıyoruz ve evin tapusunu eşimin üzerine yapmak zorundayız çünkü konut kredisini eşim çekecek ve krediyi kim çekerse ev tapusu onun üzerine olmak zorunda banka eve ipotek yaptığı için. Krediyi birlikte ödeyeceğiz eşimle aramızda senin paran benim param durumu hiç olmadı zaten.Ancak allah gecinden versin ama olur da eşimin benden önce vefat etmesi durumunda Oğlumun bu evdeki miras hakkı 3/4 benim ise 1/4 olacak kanunen.Yani oğlum istediği zaman bana anne bu evin büyük bölümü benim çık bu evden diyebilecek ilerde.
Hiç böyle birşey aklımda yoktu ama bir yakınımızın başına geldi tek çocuklu bir aileydi eşi vefat edince oğlan 2 ay geçmeden eşinin de dolduruşu ile annesini bu ev benim diyerek evden çıkarttı ve evi sattı bir güzel karı koca parasını yediler.Anne kiraya çıkmak zorunda kaldı emekli maaşı ile sürünüyor .Şimdi ben ne yapayım her anne oğlum böyle birşey yapmaz der ama ya yaparsa bunca yıllık emeğimizin böyle heba olması da çok üzücü olur.Tapuyu eşim ve benim üzerime ortak tapu olarak çıkarılmasının yolu var mı dır acaba?
Allah gecinden versin. Bildiğim kadarıyla size kalan mirasta eşinizin hakkı yok. haklarınız çocuklariniza gececek. Sanırım bir yerden duymuştum "vefat edene kadar kullanma hakkı" diye noterden ve ya tapudan yapılıyor. Bunu araştırıp evin kullanım hakkını vefat edene kadar annenize resmi olarak verebilirsiniz. Bu durumda kimse zorla çıkartamaz
Allah gecinden versin. Bildiğim kadarıyla size kalan mirasta eşinizin hakkı yok. haklarınız çocuklariniza gececek. Sanırım bir yerden duymuştum "vefat edene kadar kullanma hakkı" diye noterden ve ya tapudan yapılıyor. Bunu araştırıp evin kullanım hakkını vefat edene kadar annenize resmi olarak verebilirsiniz. Bu durumda kimse zorla çıkartamaz
Evlilikte alınan ev. Kanun sonradan değiştiyse bilemem, babam 1996 senesinde vefat etti tapu 4 de 3 benim adıma. 4 de 1 annem. Ama maaş konusunda öyle en çok eş alıyor.O ev i babanız evlenmeden önce mi aldı yoksa annenizle evlilik birliği icin de mi aldı. Eğer evlilik birliği icin de aldıysa ve babanız vefat ettiyse, o evin yarisi annenizin. Diğer yüz de 50 nin 4 e 3 sizin, 4 e 1 annenizin. Yani annenizin hissesi sizden daha çok. Tapu babanızda diye, evlilik birliği icin de edinilen mal tamamen babanızın olmuyir.