Tek oğlum var miras paylaşımı

Oğlunuzu ana babasına saygılı değer veren en önemlisi iman dolu yetistirirseniz sizi kapının önüne koymak yerine son anınıza kadar yanınızda olup bakacaktır. Evden atar mi diye düşünmek yerine nasil daha iyi yetiştiririm diye düşünseniz daha güzel olur.

Çok hoşsunuz.Ne yapmışım ben evladıma anlayamadım.Merak etmeyin ben evladım için evini de alacak işini de kuracak kadar birikim yapıyorum zaten oturduğum yerden bahtı güzel olsun deyip evde oturmuyorum.Sizin evlatlarınız mükemmel olsun sizi başında taç etsin.
Evet yarın gidip çocuğu da sokağa atarım bu kafayla ben....çok merak ettim çallışıyormusunuz evladınız için maddi anlamda kendi adınıza bir birikip yapıyormusunuz.Yoksa sadece ben evladımı iyi yetiştiriyorum bahtı güzel olsun deyip çayınızı yudumlarken mi bu yorumu yapıyorsunuz.
Çocuktan mal kaçırmak hakkını elinden almak😀kimin malını kimden kaçırıyorum hanfendi mal benim alın terimle alınıyor hatırlatırım

Bakın bu cevapları verdiğiniz insanlar belki çalışıyordur belki iş bulamıyordur belki evhanımıdır bilemiyoruz. Size çalışmanızla ilgili bir satır dahi yazmadıkları halde siz hemen ben çalışıyorum siz çalışıyor musunuz diye yapıştırmışsınız mesela. Devamında yine kimse çalışan kadınlarla ilgili bir şey yazmadıpı halde sıcak yatağından çay içerek yazmak diye aklınızca eziklemişsiniz.
Ayrıca sadece sizin alın terinizle de bir mülk alınmaz. Ailenin komple çabalarıyla mülk alınır. O evde sizin ve eşinizin evet alın teri olabilir ama çalışmasaydınız da evde verdiğiniz emeklerle yine sizin alın teriniz olacaktı. O zaman da sizin evinizdi yani. Ayrıca evladınız da katkısı mutlaka olacak o eve onun da evi. Beni bu kısım da rahatsız etti, benim evim benim alınterim. E sonra bu çocuğun bu dvi benimsemesini bekleyeceğiz. Benim olan her şey eşimin ve oğlumundur da biz bir aileyiz. Alınteri önemli evet ama oğlumun da katkısı var emeği var ve onun da evidir.
Bu üsluptan ben sizi paragöz buldum, evladınıza da sadece parasal konularda ihtimam gösterdiğinizi düşündüm.
Konuya kimse sizden başka maddiyatçı yaklamadı zira.

Valla cok şaşırdım. Evlendikten sonra evimizi aldik,arsa vs aldık ama bunları alırken hic yarin oburgun cocugum hayırsız cıkarda esim vefat ederde bana hak vermez diye dusunmemistim. Cocugunuz daha 7 yasinda🙄
Benim biri 3 digeri nasipse karnımda ve daha almayi planladıklarımız var şaşırdım ve cok tuhaf buldum bu dusunceyi. Beni direk kapı dışarı eder ikisi birlesip o zaman 😁 saka gibi.

Klavye kahramanlara tekrar seslenmek istiyorum.Çoğunuz oturduğunuz yerden çayınızı yudumlayıp kocanızdan gelecek para ile ben en mikemmel çocuğu yetiştiriyorum benim çocuğum en vicdanlı ay benim çocuğum melek böyle birşey aklıma bile gelmez bahtı güzel olsun çık çık ne vicdansızsınız tarzı türk filmi tarzında konuşmalar ile nereye varmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum.Ben çocuğum için ben zaten iyi yetiştiriyorum deyip lafla köşeme çekilmiyorum dediğiniz gibi.Bu devirde paranız yoksa malesef o çocuk bir yere kadar yetişiyor.Gözünüzde nasıl canlandı bilmiyorum ama oğlumun karşısına geçip hımm sen hayırsız olursun beni sokağa atarsın demiyorum heralde.Yakınımın başına gelen bir olay sonrası acabalar oluştu kafamda.Kaldı ki bir çok benzer olay yaşanmış yorumlarda gördüğünüz gibi.Anne baba vardır bir olu vezir olur bir oğlu katil halbuki aynı anne baba yetiştirmiştir ikisini de.Dediğim gibi aranızdaki klavye kahramanlarının çoğunun sıcak yatağından kalmaya üşendiği bir saatte hava daha aydınlanmadan yollara düşüyorum oğlum için geleceği için yoksa eşimin geliri ile çok rahat geçinirim ben çalışmama gerek te yok.Bunca emeğin içinde ikeri de sadece insiyatifi bana ait bir evimin olmasını istemek suçmu.Rabbim kötü düşündüğümü düşünenlerin bir gün başına evlatlarından yana birşey getirmesin de burda yazdıklarınızı hatırlatmasın.
Ayrıca pardon ev hanımı olunca veya oturduğu yerden yazinca ne oluyor? Evet suan size meyve salatami yerken keyif yaparken yazıyorum. Üniversite mezunuyum, ev hanımıyım. Herseyimde var oglumuz icin. Siz neden bi anda ev hanımlarına laf söyleme çabası icine girdiniz ki? Size mi soracak millet ne yapacagini?

Paragözsünüz tabii.. Hayatımda ilk defa duyuyorum bir annenin 7 yaşındaki oğlu için böyle şüphelere sahip olup mal mülk derdine düştüğünü. Ya paragözsünüz ya da ruh sağlığınız iyi değil böyle yaşanmaz yalnız.

Tek çalışan da siz değilsiniz bu arada, sabahın karanlığında ben de çıkıyorum dışarı. Bu kadar niye abarttınız ki?
Paragöz bir annenin çocuğu ile ilgili hiçbir gelecek birikimi de olmaz heralde.Ülkemizde malesef eğitim para ile artık daha da kötüye gidiyor.Okuyan çocuk heryerde okur fikri artık sadece birkaç üstün zekalı çocuk için geçerli malesef.Devlet okulunda da okutsanız ek kitap tı kursuydu derken herşey cebinizdeki parayla dönüyor.Benim için çocuğuma yapabileceklerimden okul hayatı en ön planda olduğu için yapabileceğim en iyi birikimi yapmaya çalışıyorum üniversite si için de.Yoksa ben de gider bu birikimle tapusu üstüme bir ev daha alırım paragözüm ya.Ya da aman daha 7 yaşında üniversiteye çok var ne birikimi harca gitsin mi demeliydim.Ülkemizin bir sorunu da bu çocuklarımız için kendimiz için kısa vadeli planlar yapmamız.Ne kadar çalışmanızı abartmışsınız demişsiniz de paranın da hiç de kolay kazanılmadığını anlatmak istemiştim sadece evet ben zor şartlarda özel sektörde çalışıyorum ve kazandığımın bu para ile kendi adıma bir gelecek garantisi istemem niye suç oluyor anlayamıyorum.

Paragöz bir annenin çocuğu ile ilgili hiçbir gelecek birikimi de olmaz heralde.Ülkemizde malesef eğitim para ile artık daha da kötüye gidiyor.Okuyan çocuk heryerde okur fikri artık sadece birkaç üstün zekalı çocuk için geçerli malesef.Devlet okulunda da okutsanız ek kitap tı kursuydu derken herşey cebinizdeki parayla dönüyor.Benim için çocuğuma yapabileceklerimden okul hayatı en ön planda olduğu için yapabileceğim en iyi birikimi yapmaya çalışıyorum üniversite si için de.Yoksa ben de gider bu birikimle tapusu üstüme bir ev daha alırım paragözüm ya.Ya da aman daha 7 yaşında üniversiteye çok var ne birikimi harca gitsin mi demeliydim.Ülkemizin bir sorunu da bu çocuklarımız için kendimiz için kısa vadeli planlar yapmamız.Ne kadar çalışmanızı abartmışsınız demişsiniz de paranın da hiç de kolay kazanılmadığını anlatmak istemiştim sadece evet ben zor şartlarda özel sektörde çalışıyorum ve kazandığımın bu para ile kendi adıma bir gelecek garantisi istemem niye suç oluyor anlayamıyorum.

Hala tek bahsettiğiniz şey para farkında mısınız? Hepimiz çocuklarımız için çalışıyoruz. Çabalıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz çünkü bu bizim görevimiz. Çocuklar kendi kendilerine gelmiyorlar dünyaya, biz getiriyoruz o yüzden bakmakla yükümlüyüz.

Hayatta başımıza neler geleceği belli olmaz. Dediğiniz şey çıkabilir çocuğunuzla ilgili bunu bilemeyiz. Ama eşiniz de her türlü pisliği yapabilir nasıl güveniyorsunuz? Hadi hepsini geçtim belki ağır olacak ama çocuğunuzun büyüdüğünü göremeden ölmeyeceğinizin garantisi var mı? Kendinizi garantiye almaya çalışmanız daha şimdiden bana enteresan geldi. Psikolog değilim ama bence normal değil bu düşünce.

Ayrıca pardon ev hanımı olunca veya oturduğu yerden yazinca ne oluyor? Evet suan size meyve salatami yerken keyif yaparken yazıyorum. Üniversite mezunuyum, ev hanımıyım. Herseyimde var oglumuz icin. Siz neden bi anda ev hanımlarına laf söyleme çabası icine girdiniz ki? Size mi soracak millet ne yapacagini?
Ne güzel herşeyiniz var mış oğlunuz için.Benim herşeyim yok ama oğlumun geleceği için eğitimi için o yüzden çalışıp onun için birikim yapmak zorundayım.Ben ev hanımları diye nerede genelleme yaptım anlayamadım.Sizin gibi herşeyi olan annelere değil çocuk bereketiyle gelir diye dua edip karnını zor doyurduğu halde bir çocuk daha yapan bayanlara seslendim sadece

Bakın bu cevapları verdiğiniz insanlar belki çalışıyordur belki iş bulamıyordur belki evhanımıdır bilemiyoruz. Size çalışmanızla ilgili bir satır dahi yazmadıkları halde siz hemen ben çalışıyorum siz çalışıyor musunuz diye yapıştırmışsınız mesela. Devamında yine kimse çalışan kadınlarla ilgili bir şey yazmadıpı halde sıcak yatağından çay içerek yazmak diye aklınızca eziklemişsiniz.
Ayrıca sadece sizin alın terinizle de bir mülk alınmaz. Ailenin komple çabalarıyla mülk alınır. O evde sizin ve eşinizin evet alın teri olabilir ama çalışmasaydınız da evde verdiğiniz emeklerle yine sizin alın teriniz olacaktı. O zaman da sizin evinizdi yani. Ayrıca evladınız da katkısı mutlaka olacak o eve onun da evi. Beni bu kısım da rahatsız etti, benim evim benim alınterim. E sonra bu çocuğun bu dvi benimsemesini bekleyeceğiz. Benim olan her şey eşimin ve oğlumundur da biz bir aileyiz. Alınteri önemli evet ama oğlumun da katkısı var emeği var ve onun da evidir.
Bu üsluptan ben sizi paragöz buldum, evladınıza da sadece parasal konularda ihtimam gösterdiğinizi düşündüm.
Konuya kimse sizden başka maddiyatçı yaklamadı zira.
Sizden başka maddiyatçı yaklaşmadı diyorsunuzda yukarıdaki cümlelerim paragözsün paragöz anne hiç aklıma böyle birşey gelmezdi diyen yorumlara karşı yazılmış cevaplardı bir daha okuyun isterseniz yapılan yorumları.Benim de aklıma böyle birşey gelmezdi ama önüzmüzde ev almak gibi bir gündemimiz var şuan ve yakın zamanda yakınımın başına gelen bu kötü olay var.Buna istinaden akıl karışıklığıyla sorulan bir soru ve çözüm talebiydi zaten.

Oğlunuzu ana babasına saygılı değer veren en önemlisi iman dolu yetistirirseniz sizi kapının önüne koymak yerine son anınıza kadar yanınızda olup bakacaktır. Evden atar mi diye düşünmek yerine nasil daha iyi yetiştiririm diye düşünseniz daha güzel olur.
Hangi anne baba sizin dediğiniz şekilde yetiştirmediğini düşünür ki.Oğlu cumhurbaşkanı olan anneye sorun bir de gidin hapishanedeki katilin hırsızın annesine dorun ikisi de çocuğunu sizin dediğiniz gibi yetiştirdiğini söyleyecektir.

M minnos81
Ne anlatıyosun bacım sen
Boş yapma ya git bi tedavi ol

Ozman senin mantiğinla şöylemi düşünelim yani
Anasını babasını kesen çocuklarda var günümuzde

Bizde bu pskolojiylemi yaşıyalım
7 yaşindaki cocugum büyüdüğünde beni keser atar
Ben ona bakmıyım yurda veriyim

Şimdiki düşüncenizde aynı böyle bişey
Vallahi siz gidip tedavi olun ya

Allah sizin gibi anneyi bildiği gibi yapsın
Çocugundan mal kaçırma planları yapıyosun resmen

Konu sahibi; bana manasız gelmedi söyledikleriniz, elbette olabilitesi var ancak ben sizin durumda böyle bir şey olmayacağını düşünüyorum. Bahsettiğiniz durum size miras olan veya evlenmeden edinilmiş mallar içindir. Şu an alacağınız evin yarısı sizin. Eşiniz ölse kalan yarının da 1/4ü sizin ve o yarının 3/4 ü çocuğun diye biliyorum ben. Ancak evlenmeden önce eşinizin evi olsaydı veya ona ailesinden kalsayfı eşiniz ölünce 1/4ü sizin 3/4 ü çocuğun olacaktı.
Ben böyle biliyorum.

Konu sahibi; bana manasız gelmedi söyledikleriniz, elbette olabilitesi var ancak ben sizin durumda böyle bir şey olmayacağını düşünüyorum. Bahsettiğiniz durum size miras olan veya evlenmeden edinilmiş mallar içindir. Şu an alacağınız evin yarısı sizin. Eşiniz ölse kalan yarının da 1/4ü sizin ve o yarının 3/4 ü çocuğun diye biliyorum ben. Ancak evlenmeden önce eşinizin evi olsaydı veya ona ailesinden kalsayfı eşiniz ölünce 1/4ü sizin 3/4 ü çocuğun olacaktı.
Ben böyle biliyorum.
Aynen doğru

Ouw, oğluna kadar, esin bir zaman sonra seni
Kapinin önüne koyarsa evde ne hakkın olucak onu düşün. Ev onun üzerineymis ya

Bu dedikleriniz belki 20 yıl sonra ihtimal dahili olabilecek şeyler. Bunu şimdi düşünmenin anlamı ne

Öyle bi evladım olduktan sonra evsiz kalmak en son canımı sıkacak şey olur herhalde. Çok çok istisnai örnekler üzerinden paronayaklik yapmanız çok yersiz. Bı de açıkçası hayırsız evlat olayına çok da inanmıyorum. Dışarıdan mazlum, melek gibi görünen o kisiler belli ki anne baba olarak pek göründükleri gibi değiller. Sağlam bir anne baba ilişkisi kurulduktan sonra böyle şeylerin yaşanacağını hic sanmıyorum.

Siz kendinizin yaşayacağınıza nereden kanaat getirdiniz, gerçekten meraktan soruyorum. Deşmek için değil.
Bütün olumsuzlukları düşünmüşsünüz ama sizin erken öleceğiniz bir senaryo yok. Şunun için soruyorum, acaba çocuğunuzla ilgili içinizde bir endişe mi var? Bir şey mi gözlemlediniz?

Ben bir yere kadar çok saçma buldum konuyu ama bir yandan da acaba bir şey mi oldu da oğlunuzdan şüphelendiniz?

Bizim bir tanıdığın kızı da benzetmek gibi olmasın 7 yaşında ama çok bilmiş, öyle böyle değil. Nereden öğrendiyse sürekli annesine laf sokuyor, ilerisi için güven telkin etmeyen sözler sarfediyor. Acaba dedim öyle bir şey mi sizinki de?

M minnos81
Ne anlatıyosun bacım sen
Boş yapma ya git bi tedavi ol

Ozman senin mantiğinla şöylemi düşünelim yani
Anasını babasını kesen çocuklarda var günümuzde

Bizde bu pskolojiylemi yaşıyalım
7 yaşindaki cocugum büyüdüğünde beni keser atar
Ben ona bakmıyım yurda veriyim

Şimdiki düşüncenizde aynı böyle bişey
Vallahi siz gidip tedavi olun ya

Allah sizin gibi anneyi bildiği gibi yapsın
Çocugundan mal kaçırma planları yapıyosun resmen
Rabbim sizi de bildiğiniz gibi yaşatsın da evlatlarınız hep yüzünüzü güldürsün ne deyim.Boş yapma falan nasıl bir konuşma tarzı bu.Ben de sizin bu tarz konuşmalarla yetiştireceğiniz çocuğa üzüldüm açıkçası.

Mal kaçırmak yurda vermek siz hangi ruh haliyle yaşıyorsunuz anlamadım .Benim oğlumun geleceği için ondan kaçırmadığım ona şimdiden bir ev alacak kadar bir birikimim var zaten.Ama eğitimi 100 tane evden daha önemli benim için.Çok merak ettim sizin evladınızın eğitimi geleceği için boş yapmayıp mal kaçırmadan yaptığınız bir birikim var mı.

Siz kendinizin yaşayacağınıza nereden kanaat getirdiniz, gerçekten meraktan soruyorum. Deşmek için değil.
Bütün olumsuzlukları düşünmüşsünüz ama sizin erken öleceğiniz bir senaryo yok. Şunun için soruyorum, acaba çocuğunuzla ilgili içinizde bir endişe mi var? Bir şey mi gözlemlediniz?

Ben bir yere kadar çok saçma buldum konuyu ama bir yandan da acaba bir şey mi oldu da oğlunuzdan şüphelendiniz?

Bizim bir tanıdığın kızı da benzetmek gibi olmasın 7 yaşında ama çok bilmiş, öyle böyle değil. Nereden öğrendiyse sürekli annesine laf sokuyor, ilerisi için güven telkin etmeyen sözler sarfediyor. Acaba dedim öyle bir şey mi sizinki de?
7 yaşında oğlum dediğim gibi gözlemlediğim bir olumsuzluk yok tam tersine sevgi dolu vicdanlı ve çok merhametli bir çocuktur oğlum.Sadece gündemimizde bir ev alma konusu var ve yakın zamanda yakınımın yaşadığı üzücü bir durum var bu yüzden aklıma takıldı.Elbette ben de önce ölebilirim ölümün sırası yok .Ayrıca krediyi ben çekip evi direk kendi üzerime de alabilirim bu sefer aynı şey eşimin de yaşaması üzücü our benim için.

Biliyorum daha şimdiden bunları mı düşünüyorsunuz diyeceksiniz ama :)
Tek çocuğum var.7 yaşında oğlum. Çalışıyorum eşimle maaşlarımız eşit düzeyde. Bir ev almayı planlıyoruz ve evin tapusunu eşimin üzerine yapmak zorundayız çünkü konut kredisini eşim çekecek ve krediyi kim çekerse ev tapusu onun üzerine olmak zorunda banka eve ipotek yaptığı için. Krediyi birlikte ödeyeceğiz eşimle aramızda senin paran benim param durumu hiç olmadı zaten.Ancak allah gecinden versin ama olur da eşimin benden önce vefat etmesi durumunda Oğlumun bu evdeki miras hakkı 3/4 benim ise 1/4 olacak kanunen.Yani oğlum istediği zaman bana anne bu evin büyük bölümü benim çık bu evden diyebilecek ilerde.
Hiç böyle birşey aklımda yoktu ama bir yakınımızın başına geldi tek çocuklu bir aileydi eşi vefat edince oğlan 2 ay geçmeden eşinin de dolduruşu ile annesini bu ev benim diyerek evden çıkarttı ve evi sattı bir güzel karı koca parasını yediler.Anne kiraya çıkmak zorunda kaldı emekli maaşı ile sürünüyor .Şimdi ben ne yapayım her anne oğlum böyle birşey yapmaz der ama ya yaparsa bunca yıllık emeğimizin böyle heba olması da çok üzücü olur.Tapuyu eşim ve benim üzerime ortak tapu olarak çıkarılmasının yolu var mı dır acaba?

Bende bir anneyim böyle bir şeyi nasıl akıl edebildiniz şaştım kaldım :skandal:

Boşuna üzülmüşsün o evin şu an boşansanız zaten yarısı senin. Esin ölürse yarısının 3/4ü oğluna kalır. Üzülme. Ayrıca böyle şeyleri ben de düşünürüm yalnız ya da garip değilsin. Eşi ve çocuğu hakkında büyük konuşan yanılır diye benzeri bir söz var. Yapmaz demiyceksin yani. Haklısın ama yersiz bi kaygı

Back
X