Tek oğlum var miras paylaşımı

Kredi kimin üstüneyse ev onun üstüne olacak diye bir durum yok ..Ortak tapu yapabiliyorsunuz.

Dededen babasına kalma ev olursa çoğu çocuğun olur diğer türlü evlendikten sonra edinilen maların yarısı eşe ait olduğu için çoğu senin olur satmaya kalksa bile oturma hakkı var sen çıkmadan satamaz intifa hakkı önceden eş den alınması gerekir mi gerekmez mi orasını tam bilmiyorum

Şaka mısınız?

Her ne kadar saçma bulduysam da dert edindiniz madem söyleyeyim, kredi bitince tapuyu ortak tapuya çevirin, bütün haklarınızı alın.

17 yaşında “bu evde benim de hakkım da var alooo ne ayaksınız” demez heralde. Yoksa der mi? :KK53:

Ben hiç garipsemedim neler oluyor neler duyuyoruz... zaten konu sahibi de gördüğü olaydan etkilenerek bu korkuyu yaşamış... bence bu dünyada garantici olmak gerekiyor... tabiki kimin önce öleceği belli değil ama sağlam adımlar atmak en iyisi

7 yaşında çocuk melek daha o gerçekten melek
3 evladım var evim var hayatımda bir defa bile aklıma gelmedi bu fikriniz
Evvela ben yavrularımı sevgiyle merhamet duygusunu bolca aşılayarak yetiştiriyorum yani ne olur yanlış anlamayın evladınıza bakıp “ bu büyüyecek beni sokağa atacak” nasıl düşündünüz bunu vallahi billahi şoktayım
Bu fikir sizdeyken ona kalpten sevgi şefkat merhamet vermeniz olası mı bu da tartışılır çünkü bir nevi düşman da demeyim de ne deyim bilemedim potansiyel vicdansız evlat gözüyle bakıyor olmalısınız
Ay çok karıştım gerçekten beni dumur ettiniz
Ne diyeyim rabbim sizi utandırsın

Bu konuyu açacak kadar boş musunuz,
Yada nasıl hayatlar yaşıyorsunuz anlamadım.
7?
Yani düşünüyorum da, 7 yaşındaki evladına bakıp, insan nasıl böyle bir şey düşünür?
Falancanın oğlu da annesi evi satmasına izin vermediği için kadını zehirleyip öldürmüş.
Ne yapacaksınız şimdi?

Bence çok mantıklı. Krediyi eşiniz çekse dahi tapu ortak olabiliyor. Bizim evimiz ortak tapu ve kredi eşimin üstüne bu bankayı bağlayan bir durum değil çünkü evin üstünde ipotek var. Krediyi odemezsek dilediği gibi satabilir banka evi.
Neler görüp duyuyoruz etraftan eminim onlar da çocuklarının öyle olmasını istememişlerdir ama hayat bu belli olmaz.

Ben bu miras isini anlamadim
Benim bildiğim es vefatinda siz cocuktan daha yuksek pay aliyorsunuz , cok merak ettim bi kontrol edicem

Baktim şimdi dogruymus yazdiginiz , tapuya aile konutu serhi koydurun , sizin izniniz olmadan kkmse satamaz evi o zaman

Şimdiden bunu düşündüğünüz için kendinizden utanın

İlerde çocuğum böyle bişey yaparda evsiz kalırim diye düşünmek yerine
Oğlumu nasil ahlaklı,merhametli iyi bi evlat olarak yetiştirebilirim diye çabalayın
Gerçi çocugunuzun böyle bencil bi anne başinda varken
bu saydıklarım çok zor
yazık cok yazik

Aynı şey benim başımda, tek çocuğum. Annem de çalışıyor babamda çalışıyorken babam vefat etti. Babamın üzerine olan evin 4 de 3 ü benim. Hiç bir zaman dillendirmedim şu an annem oturuyor ev annemin. Ama ben ölürsem evde eşim ve çocuklarım mirasçı olacak o zaman ne olur bilemiyorum.

Back
X