teknoloji marketindeki hakaret ve aşağılık hissi..

Marcenko

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2016
183
124
23
merhaba..
yaklaşık 5 ay önce oldu bu olay öncelikle.. öğrenciyim, çok fazla okunacak makale oluyor, dizüstü bilgisayarım çok ağır şöyle hafif bi iPad alayım dedim.. teknoloji marketlerine güvenmiyorum garanti konusunda sıkıntı çıkarıyorlar diye apple'ın internet sitesinden alacaktım ama almadan bi teknosa ya uğrayayım inceleyeyim öyle sipariş veririm diye düşündüm. stajdaydım zaten öğle arasında gittim.

zaten girdim tabletlere bakıyorum kimse ilgilenmedi, artık bakar mısınız diyince baktı bi görevli.. incelemek istiyorum dedim, senli benli laubali bi şekilde konuşarak "alacaksan kutuyu açarım bakarsın" dedi. air2 modeli aklımdaydı ama pro modelini de bi sorayım fiyatı nedir burada yok sanırım diyince "o pahalı" dedi. ben de sinirlendim orada fiyatından size ne pahalı ucuz ne demek diyince önce air 2 modelini sordun uzatma o pahalı dedi.. ben de daha da sinirlenince müdürünüzü çağırır mısınız dedim, adam da bekle bekle gelir diye söylendi.. benimle böyle konuşamazsınız dedim ama sakin olmaya çalışıyorum, adam "akıllı ol bana bağırma sen kimsin" diye bağırdı durdu güvenliği çağırın diye kendi aralarında konuştular, zaten içkili gibiydi... elim ayağım titreye titreye sizi şikayet edeceğim diye çıktım mağazadan arkamdan "sizin gibiler hep böyle kalın kafalı defol" diye bağırdı...

tabi gerekli yere şikayette bulundum uyarı aldığını söylediler ama ben etkisinden kurtulamadım sanırım...
ben hiçbir zaman giyimim kuşamımdan ötürü yargılanmadım, üniversite öğrencisiyim hocalarım çevrem her zaman zihnime, bilgi ve becerilerime göre değerlendirdi, beni BEN olduğum sevip sayarken bu tip insan müsveddesi bir tipin hadsizce orada müşteriyken beni böyle aşağılaması çok ağrıma gitti...

o "sizin gibiler" lafını söylerken giyimime imada bulundu farkındayım.. ve bu yüzden bu zamana kadar gururla taşıdığım, boynum her zaman dik ne modanın ne de başka bir şeyin etkileyemediği giyimim beni aşağılık bir haldeymişim gibi hissettiriyor.. o kadar eğitimimin, okuduğum kitapların, sevdiğim müziklerin bir kenara itilmiş sadece giyimim bazılarına göre "çağdışı" diye cahil, okumamış bilinçsiz olarak görülüyormuşum hissine kapılıyorum.. -bunu yazarken tartışma çıkarmak değil amacım..- bende fena etki yaptı bu olay, başta farkında değildim ama düşününce bu olaydan sonra bu eziklik aşağılık hissi başladı.. elimde değil, yardımınızı bekliyorum...

Ne vardı ki üzerinde? Bugüne kadar böyle bir olay duymadım ilginç geldi...
aslında doğrudan söylemek istememiştim tartışmalara yanlış anlaşılmalara yol açar diye.. belirtmek isterim ki o hüloğğğcu, bizim bacılarımızı aşağılıyorlar kesiminden değilim, nefret de ederim.. ben de dediğim gibi 19 yaşındayım ilk defa karşılaştım.. siyah feracem kot pantolonum sırt çantamla gitmiştim, ki bu halle üniversiteye de staj yaptığım devlet dairesinde de gayet rahattım.. o çalışanın nesine kötü gözüktüm bilemedim açıkçası..

sana tavsiyem vatan bilgisayara git orda iyi ilgileniyorlar. teknosadan bende memnun degilim dogru duzgun ilgilenmiyorlar. bir de sana tavsiyem.bu olayi sikayetvar com ilet mutlaka sana geri donus yapilacaktir.

sana tavsiyem vatan bilgisayara git orda iyi ilgileniyorlar. teknosadan bende memnun degilim dogru duzgun ilgilenmiyorlar. bir de sana tavsiyem.bu olayi sikayetvar com ilet mutlaka sana geri donus yapilacaktir.
zaten sonrasında, daha doğrusu ağlama seansından sonra :D şikayet var'a yazdım, uyardıklarını söylediler.. sonrasında da apple'ın online sitesinden aldım tableti kimse de defol çık git demedi siteden :D..

aslında doğrudan söylemek istememiştim tartışmalara yanlış anlaşılmalara yol açar diye.. belirtmek isterim ki o hüloğğğcu, bizim bacılarımızı aşağılıyorlar kesiminden değilim, nefret de ederim.. ben de dediğim gibi 19 yaşındayım ilk defa karşılaştım.. siyah feracem kot pantolonum sırt çantamla gitmiştim, ki bu halle üniversiteye de staj yaptığım devlet dairesinde de gayet rahattım.. o çalışanın nesine kötü gözüktüm bilemedim açıkçası..
senin ne giydigin onlari ilgilendirmez sen orda sadece musterisin. sana en iyi sekilde bilgi vermek zorundaydi.

Kıyafetinde bir acayiplik yokmuş. Kapalılara kimse garip bakmıyor artık. Kara çarşaf da yokmuş üzerinde. Bence sorun giyimde değil çalışanın cinsliği...

zaten sonrasında, daha doğrusu ağlama seansından sonra :KK70: şikayet var'a yazdım, uyardıklarını söylediler.. sonrasında da apple'ın online sitesinden aldım tableti kimse de defol çık git demedi siteden :KK70:..
tahminin geri donus yapilacaktir. telefonun kayitlimi orda

tahminin geri donus yapilacaktir. telefonun kayitlimi orda
olay yeni değil temmuz da oldu.. iki defa aradılar uyardıklarını söylediler çalışanı özür dilediler ama işte ben etkisinden kurtulamadım ne yazık ki.. ki kendimi de gayet bilinçli umursamaz sanırdım bi de :(

Hiç giyiminizi belirtmenize gerek yok, ister ultra minili, ister tesettürlü giyim tarzında olun, siz müşterisiniz ve sizi bilgilendirmek onun vazifesidir. Sizinle öyle laubali konuşamaz, yaftalama hiç yapamaz. Gerekli yerlere şikayetinizi yaptıysanız sorun yok. Herkes birbirini ötekileştirmeye bayılıyor, sizin yaşadığınız durumun tersi de geçerli mini etekli diye "o.." damgası da vuramaz mesela. Yanına bırakmayın, muhakkak şikayetinizi yapın mağazaya. Uyarı yaptık derler yapmamış da olabilirler ayrı mevzu ben olsam hakaret davasına kadar açardım çalışanın ismini alıp. Sinirlendim.

var boyle cinsler her kesimden ama bunun kafası yerinde degilmis pek heralde gelen musteriye ne hakla boyle davranabiliyor ustelik uyduruk bir magazada degil teknosa yani heralde ise ihtiyacı yok atıverselermis

Kıyafetinde bir acayiplik yokmuş. Kapalılara kimse garip bakmıyor artık. Kara çarşaf da yokmuş üzerinde. Bence sorun giyimde değil çalışanın cinsliği...

Zaten ona şaşırdım ya artık toplum olarak birbirimizin farklılıklarını kim ne derse desin hangi siyasetçi saçmalarsa saçmalasın tolere etmeye, hoşgörülü bakmaya başladık.. ve orada müşteriden başka hiçbir şey de değilim bunu anlayamadı sanırım çalışan, ve dediğiniz gibi çok cins biriydi.. beni süzdükçe süzüp üzerimdekilere başıyla işaret edince onun için sorun giyimde düşündüm başta.. Off keşke böyle insanlar olmasa :)

Keske dava etseydiniz ya keske alsaydn bi güzel parasını da esek herif kendine bi gelseydi. Ülke de o kadar işsiz varken bu kadar saman kafalısını nasıl buluyorlar şaşıyorum.

Kiyafetinle ilgili olduğunu nerden çıkardın peki? Yani öyle bir anlatmissin ki sanki ülkede senin gibi giyinen herkes asagilaniyor, ezikleniyor. Giyimine yönelik hiçbir imada dahi bulunmamış. Gerekli şikayeti yapmışsın. Yani kusura bakma ama bu gereksiz hassasiyet ve mağduriyet artık itici duruyor. :KK43:

Hiç giyiminizi belirtmenize gerek yok, ister ultra minili, ister tesettürlü giyim tarzında olun, siz müşterisiniz ve sizi bilgilendirmek onun vazifesidir. Sizinle öyle laubali konuşamaz, yaftalama hiç yapamaz. Gerekli yerlere şikayetinizi yaptıysanız sorun yok. Herkes birbirini ötekileştirmeye bayılıyor, sizin yaşadığınız durumun tersi de geçerli mini etekli diye "o.." damgası da vuramaz mesela. Yanına bırakmayın, muhakkak şikayetinizi yapın mağazaya. Uyarı yaptık derler yapmamış da olabilirler ayrı mevzu ben olsam hakaret davasına kadar açardım çalışanın ismini alıp. Sinirlendim.
Aynen.. Biz toplum olarak bazı şeyleri aştık ama sığ dar kafalılar insanları fikirle değilde giyimle yargılamayı seçiyorlar ne yazık ki. Kendine yabancılaşan, başkasını yabancılaştırıp ötekileştiriyor.. Ama işte kendimi bu tip insanları umursamıyorum sanırken kaç aydır bilinçaltımda taktığımı farkettim.. Hem üzülüyorum hem takıyorum aynada mutlu değilim..

bence kapalılık açıklıkla ilgisi yok bende küçük gösteriyorum geçen bende aynı mağazalardan birine gittim telefon bakmaya soruyorum o pahalı onu alamazsın yok bu olmaz işte o model yeni çıktı sizi aşar falan dedi dedim benim paramın olmadığını nerden biliyorsunuz yok işte boşa bakmayın diye demiştim falan diyor bana adam sana ne yani param var belki belki de yok almasamda bakmak hakkım değil mi bende şikayette bulundum almadım telefon falanda çok sinir oldum :kahve:

Kiyafetinle ilgili olduğunu nerden çıkardın peki? Yani öyle bir anlatmissin ki sanki ülkede senin gibi giyinen herkes asagilaniyor, ezikleniyor. Giyimine yönelik hiçbir imada dahi bulunmamış. Gerekli şikayeti yapmışsın. Yani kusura bakma ama bu gereksiz hassasiyet ve mağduriyet artık itici duruyor. :KK43:
Başta zaten söylemedim giyimimi. Yukarıdaki bir arkadaş sorunca söyledim ve okuduysanız gereksiz mağduriyetçi tiplerden nefret ettiğimi onlardan olmadığımı söyledim.. Kıyafetle ilgili olduğunu da bir mesajda belirttim, adam kafasıyla işaret ediyordu saçma sapan süzüp iğrenir gibi bakıyordu.. Ben bu adama rağmen toplumun belli bazı şeyleri aştığının farkındayım.. Ülkede herkes aşağılanmıyor elbette, lütfen başka noktalara çekmeyelim olur mu :işsiz:

sorun giyim kuşamında değil,
2 ay kadar önceydi teknosaya girdim sarj aleti almaya,
reyona girdim bulamadım biraz da acelem vardı, görevli çocuğa s4 sarj aleti var mı dedim, var dedi, alabilir miyim dedim, alabilirsin (!) şarj aletleri şurda dedi,
bulamadım ondan sizden istiyorum dedim, biraz ararsan bulursun (!) dedi.
kızımın servisine yetişmek için uzatmadım çıktım mağazadan, genel müdürlüklerini arayıp şikayet ettim, şikayetvar a da yazdım, hiçbir şey olmadı o çocuk hala orda çalışıyor.
not: 34 yaşındayım, çocuk değilim, başım açık, üzerimde de normalde giydiğimden daha özenli hatta pahalı giysiler vardı, yani ye kürküm ye olayı değil bu, basbaya çalışan kalitesizliği...

Back
X