Teknoloji ve Kendimizi İfade Etmek Yardımcı mı, Engel mi?

LUNAYA

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2025
27
31
3
18
Son zamanlarda ChatGPT falan çok konuşuluyor, “Hep ctrl c + ctrl v yapıyorsunuz” diyenler var. Haklılar mı, haksızlar mı bilemiyorum ama ben şöyle düşünüyorum: Teknoloji, bizim yerimize düşünmek için değil, düşüncelerimizi daha iyi anlatmamıza yardımcı olmak için var.

Tabii bazen kolayına kaçıp sadece kopyala yapıştır yapmak mümkün ama önemli olan fikrin bizden çıkması. Bence mesele, teknolojiyi nasıl kullandığımızda. Eğer sadece tembellik yapıyorsak sorun var ama onu destek olarak kullanırsak, işimiz kolaylaşıyor ve daha güzel şeyler ortaya çıkarıyoruz.

Siz ne dersiniz? Sizce bu araçlar bizi geriye mi götürüyor yoksa geliştirmemize mi yardım ediyor?

Teknolojiyi kullanım şekline ve amaca bağlı olarak değişir bu cevap . Kimisi kendini geliştirmek için bir araç olarak kullanır. Kimisi de tamamen teknolojiye bağlı yaşar. Bu durum hayal ve düşünme gücünü zamanla azaltabilir.

Teknolojiyi kullanım şekline ve amaca bağlı olarak değişir bu cevap . Kimisi kendini geliştirmek için bir araç olarak kullanır. Kimisi de tamamen teknolojiye bağlı yaşar. Bu durum hayal ve düşünme gücünü zamanla azaltabilir.
Aynen, teknoloji nasıl kullanılırsa onun etkisi olur. Doğru kullanınca destek, fazlası ise zarar verir. Dengede kalmak önemli.

Konuyu sadece GPT üzerinden değerlendirmeyin, uygulamalar size birşeyler vaat ederek sizin bilgilerinizi satın alıyorlar.
Mesela instagramda önünüze düşen reklamlar sizi ya da ruh halinizi bir şekilde yönlendiriyor.
GPT 'den yardım aldığınızı düşünürken fikirlerinizi ve düşünme şeklinizi yönlendirmesi gibi.

Back
X