• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık tekrar eden düşük

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

symgkcb

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2025
32
14
3
29
herkese merhabalar bu senenin başında kimyasal gebelik yaşadım kese gözüktükten sonra kendi kendine düşük gerçekleşti geçen hafta yine hamile olduğumu öğrendim perşembe ve cumartesi beta baktırdım ilki 744 ikinci 750 yani çok çok az bir yükseliş ve sat 4 kasım şuan yine karın ağrım vs var pazartesi yine betaya bakacağım ama sanırım buda düşükle sonlanacak sormak istediğim aslında bu tekrarlayan 2 düşük nedenini öğrenmek için hangi bölüme ilk başta hangi doktora gidip nasıl bir yol izlemem lazım yardımcı olur musun

Öncelikle iyi bir riskli gebelik uzmanı bulman gerekiyor. Düşük gerçekleştiği zaman dusukten ve senden örnek alınarak genetik tıp a gönderilmesi gerekiyor. Genetik tıp bildiğim kadarıyla sadece araştırma hastanelerinde oluyor. Yapılacak teste göre ücretleri değişiyor ben hem embriyo genetik testi, hem de kan pıhtılaşma için gecen sene 2700 ödemiştim bunların sonucu çıkana kadar da tüm kan sayimlarin ,hormonlarını endokrine baktirman lazım. Ve tekrarlayan dusukler sonrası asla plansız hamile kalma doktorunLa iletişim de olarak , gerekli olan takviye ve ilaçları kullanarak gebe kal. Bu arada eğer embriyoda bir kalıtsal bozukluk çıkarsa hem senden hem de eşinden genetik testi isteniyor bir bozukluk var mı diye eğer embriyolar sağlıksız , dna si bozuk olarak oluşuyorsa da doğal yolla değil tüp bebek şeklinde hamile kalmanız tavsiye ediliyor

Back