Tekrar emzirirsem cogalirmi

turkanturkan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2015
9
4
86
34
kizlar meraba dogum yapali bugun tam iki ay oldu sezeyan oldum die bebegime anne sutu cok vermedim ilk zamanlar amelyat agrimdan dolayi emzirme yerine sagip verdim sutum cok yoktu die bide aptamil alip bineronla verdim sonra bineron daha kolay geldi o kadar soylemelerine ragmen dinlemeyip hala biberonla veriorm ama bi haftadir fark ettimki bebegim anne sutu sagip verdigim donemde daha kiloluydu yuzu solms simdi vicdan azabi cekiorm oyle icim yaniorki sutum hala gelio ama cok azalmis acaba tekrar baslasam vermeyw cogalirmi yine nolur yardimci olun

Yazmayı unutmuşum bol su için ve bol bol emzirin sütünüz artar inşallah.
Kızım 1 ay hastanede yattı doğumdan hemen sonra.Biraz zorda olsa alıştırdım tekrar emzirmeye.

hiç mi emzirmiyosunuz, anlamadım ben.

ama kilosunun normal olup olmadığını doktorunuza sorun.

biberona alışmış bebeği memeye biraz zor döndürürsünüz ama hiç değilse düzenli sağın göğsünüzü kendi sütünüzü biberonla verin. açken memeyi verin alırsa öyle alır ancak. almazsa da dediğim gibi biberona kendi sütünüzü koyup verirsiniz

kizlar meraba dogum yapali bugun tam iki ay oldu sezeyan oldum die bebegime anne sutu cok vermedim ilk zamanlar amelyat agrimdan dolayi emzirme yerine sagip verdim sutum cok yoktu die bide aptamil alip bineronla verdim sonra bineron daha kolay geldi o kadar soylemelerine ragmen dinlemeyip hala biberonla veriorm ama bi haftadir fark ettimki bebegim anne sutu sagip verdigim donemde daha kiloluydu yuzu solms simdi vicdan azabi cekiorm oyle icim yaniorki sutum hala gelio ama cok azalmis acaba tekrar baslasam vermeyw cogalirmi yine nolur yardimci olun
çoğalır amzirisen ama senin bıcırık seni alırmı orasını düşün sen oda alışmıştır rahata artık

sakın bırakmayın benim kızım 3-4 aylıkken istemiyordu iki dk emip bırakıyordu ama ben asla bırakmadım ve emzirdikçe artıyor beslenmenize ve sıvı alımınıza da dikkat edin tabi.

Sağmak yerine emzirsen elbette çoğalır. Süt artırıcı şeyler araştır, malt içeceği bol su,boza,yeşillikler,yeşil mercimek..
Ben de 2 aylıkken sütüm yetmediği için ek gıdaya başladım,biberona alışınca beni reddetti. Sonra da operasyon geçirdiği için benim üzüntüden sütüm kesildi. Şimdiki aklım olsaydı daha da uzun süre emzirebilirdim,sen de hata üstüne hata yapıyorsun

çevremde çok var, ilk ay mama verip sonradan mamayı kesip sadece anne sütüne dönen kişiler.
daha çok sarılıktan korktukları için bunu yapıyorlar ama bence daha çok yenisiniz, muhakkak işe yarar daha fazla emzirmek.

Sezeryan ile emzirmenin ne alakası olduğunu anlamadım.
alt tarafı çocuğu kucağınızda tutacaktınız.
Tabi şimdi üzmek istemem ama yanlış yapmışsınız.
Dönüş güçte olsa çabalarsanız olur.
Ayrıca kilosunu doktorunuz daha iyi bilir.
Normalse üzülüp olan sütü de yok etmeye gerek yok bence

Bol su icin , sut arttirici alin birsuru marka var
En onemlisi bebis acken mutlaka memeye tutun emsin

Bebis 2 aylık olmuş biberonun bol bol akıtmasına alışmış sizin sutunuzde şuan çok az ve onun çektikçe gelmesini beklemicektir ufaklik ve sinirlenip reddedecektir pek sanmıyorum ama deneyin yinede

biberona alışmış bebeği memeye biraz zor döndürürsünüz ama hiç değilse düzenli sağın göğsünüzü kendi sütünüzü biberonla verin. açken memeyi verin alırsa öyle alır ancak. almazsa da dediğim gibi biberona kendi sütünüzü koyup verirsiniz
bence yanlış yönlendirmeyin. benim oğlum 5 günlükken AB0 kan uyuşmazlığı sebebi ile uzayan sarılık yüzünden kilo alamadı mama desteğine başladı doktor ama beni de hiç bırakmadı.
8 aylık olana kadar hem mama hem meme devam etti. benim sütüm azaldığı kendisinin de dişleri çıktığı için canımı çok acıttığı bir gün can havli ile kızdıktan sonra bıraktı.
diyeceğim biberon ayrı anne kokusu/ memesi ayrı.
konu sahibi bariz cahillik etmiş meme vermemiş.
bence asıl tembel olan bebekler değil biberon rahatlığına alışan anneler..
konu sahibi uğraşırsan bebeğin memeye döner. belki yetmez mama ile devam eder ama seni ne kadar emerse kardır..

Ben de sezaryen oldum sütün mü yoktu anlamadım neden emzirmediğini, ilk ameliyathanede hemsireler tutup emdirdi hatta

bence yanlış yönlendirmeyin. benim oğlum 5 günlükken AB0 kan uyuşmazlığı sebebi ile uzayan sarılık yüzünden kilo alamadı mama desteğine başladı doktor ama beni de hiç bırakmadı.
8 aylık olana kadar hem mama hem meme devam etti. benim sütüm azaldığı kendisinin de dişleri çıktığı için canımı çok acıttığı bir gün can havli ile kızdıktan sonra bıraktı.
diyeceğim biberon ayrı anne kokusu/ memesi ayrı.
konu sahibi bariz cahillik etmiş meme vermemiş.
bence asıl tembel olan bebekler değil biberon rahatlığına alışan anneler..
konu sahibi uğraşırsan bebeğin memeye döner. belki yetmez mama ile devam eder ama seni ne kadar emerse kardır..
ben nerde yanlış yönlendirmişim onu çözemedim? bende meme ver diyorum zaten memeyi almazsa hiç değilse biberonla da olsa sütünü ver diyorum? siz bişeyleri yanlış anlamış olmalısınız sanırım yada ben yanlış anlatmış olmalıyım:KK64:

Sezaryen olunca meme verilmemesinin nasıl bir sebebi olabilir ki? Hamileyim sırf meraktan soruyorum.

Başka bir konuda yazdım.
Buraya da yapıştırıyorum :

"Kızlar, kardeşlerim, canlarım

Sütü ancak EMZİRMEK arttırır.

Ne tatlı, ne ekşi, ne su, ne başka bir şey.

MORAL ve BOL BOL EMZİRMEK!

Büyük harfle yazıyorum ki artık duymayan kalmasın.
Vallahi megafon alıp yollara düşeceğim.

Bebeğiniz ne zaman isterse, hatta istemese bile, siz istediğinizde, memeniz dolduğunda her fırsatta sürekli durmadan emzirin. Gak diyince meme guk diyince yine meme verin.

Benim sütüm Emzirme Kampı yaptıktan sonra çoğaldı.
Google da aratın ve uygulayın.
Ben uyguladım ve sonuç mükemmeldi...

Amatör blog yazıyorum.
Blogumda bu konuyu yazacağım.
Merak ederseniz inceleyin ve takipte kalın :

Süt yapacak diye koca karılara uyup da sütlaçları, keşkülleri lüp lüp lüpletmeyin.
O yediğiniz şekerler doğum kilolarınıza eklenir gider poponuza göbeğinize yapışır yağ olur.
Karışmam vallahi.

Ceren"

Son düzenleyen: Moderatör:
Sezaryen olunca meme verilmemesinin nasıl bir sebebi olabilir ki? Hamileyim sırf meraktan soruyorum.
Öyle bir şey yok kardeşim.
Sen bunları ciddiye alma.
Ben sezaryen oldum.
Bebeğim kaka yapmıştı ve yanıma 2 saat sonra geldi.
Buna rağmen ilk gördüğüm anda emzirmeye başladım.
Gayet de sütüm geldi.
Yetti de...

Sen takılma doğum şekline.
Sürekli bıkmadan emzir.

Back
X