Tekrar Kaynana sorunu !

Gamze_58

İlk göz ağrım Hoşgeldin<3
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2011
309
0
96
İstanbul
Daha önceden kaynanamdan dert yanmıştım ama bu kadar gamsız olacağı aklıma gelmezdi !

Bundan 5 gün önce 2 yumurtalığım da birinde 5 cm diğerinde 3 cm'lik kist olduğunu öğrendim.Bir kistim patlamış tabi ben bunu çok büyük bir kasık ağrısıyla öğrendim ağrıdan eve gelir gelmez kendimi yere atmışım bayılmışım eşim tabi panik annemler yakın olduğundan ( bu arada kaynanamlarda çok yakın ) hemen annemleri aramış hastaneye gittik filan böyle 2-3 gün sıkıntılı günler geçirdim neyse hastaneden geldik ertesi gün eşimin annesi babası geldi ben iki büklüm yerimden kalkamıyorum ağrıdan geldi başucuma oturdu geçmiş olsun dedi sustu oturdu.eşimin babası en son dedi bana bişey yedin mi diye kaynanamda durup ağız ucuyla yemediysen hazırlimde yiyin dedi.Ama Allah annemdende babamdanda eşimdende razı olsun eğer ki onlar olmasa halime aç köpekler gülerdi eminim.O günden sonra kaynanam ne aradı ne geldi ne başka bişey ölsem kalsam umrunda olmam insan bakar o halimide gördü ağrıdan kolumu oynatamıyodum bi kez olsun bi sıcak çorba getirseydi nolurdu bende onun bi kızı sayılmazmıyım sonuçta oğlunun eşiyim.Eşim aramış işte gelmedin etmedin filan diye oda rahatsız etmek istemedim demiş bende dedim bi beş dakkadan ne ona ne bana zarar gelirdi diye sizce haksızmıyım kızlar ? İnsan bi beş dakika uğramazmı ya bide 3 dakikalık uzağımda oturuyo bi alt sokağımda ya o kadar üzüldüm ve kızdım ki eşime uygun dille nasıl anlatıcam bu yaptıklarını ?

beklentiye girersen hayal kırıklığı yaşarsın...boşver bu işin elbet yaşlılığı da var o bunu bilmiyorsa bile sen biliyorsun...

bakmasın sevmesin sende onu takmazsın olur biter hatta ne kadar az görürsen o kadar başın ağrımaz amaaan boşver....

geçmiş olsun

öncelikle geçmiş olsun
bence hiç kafana takma boşver gelmesin
gelir sana bakar bide söylenir sonra işte efendim ben bunu yaptım şunu yaptım diye
inan bölesi daha zor

Canım hasta olduğun için ilgi bekledin tabii ki de oda annen sayılır haklısın. Ama fazla takma boşver uzak olsun uzak olsun tatlı olsun demiş atalarımız sen saygını göster gerisini boşver senin için rahattır üzülme.

geçmiş olsun diyeceğim; ama geçmiş ki ağrı yerine kaynanaya takmışsınız kafayı

Ya insan 2 dkka gelip uğrasa nolur uzak biyerde değil ki diyim parası yok gelemiyo edemiyo diye ama bi alt sokağımda ya 2 günde bir gelen kadın hasta olunca rahatsız etmemek için gelmemiş bak sen bende yedim.

geçmiş olsun. eşinize uygun bir dille anlatmayı düşünüyosunuz ama bence eşiniz zaten olayın farkında ki annesini arayıp uyarmış hatta sizinle de hep ilgilenmiş önemli olan eşin ilgisi değil mi hem? bence takmayın kafanıza. rahatınıza, iyileşmenize bakın siz.

Ya insan 2 dkka gelip uğrasa nolur uzak biyerde değil ki diyim parası yok gelemiyo edemiyo diye ama bi alt sokağımda ya 2 günde bir gelen kadın hasta olunca rahatsız etmemek için gelmemiş bak sen bende yedim.

Öncelikle geçmiş olsun, kist ağrısı berbat birşey.
İnşallah tedavin iyi geçer ve bir daha aynı sorunlarla karşılaşmazsın.

Kayınvalide konusuna gelince, malesef ki herkesin müzdarip olduğu konular aynı.
Hakikaten gelmiyorsa gelmesin, boşver... Sonuçta senin eşinin sana olan davranışları, kayınvalidenin sana olan davranışlarından çok daha önemli.
Bir bakıma böyle bir durumda onun bu şekilde davranışı senin için iyi olmuş, sende ona göre arana daha da mesafe koyarsın. Eşin bunu sorguladığında da olanları anlatır, kendi davanda haklı olduğunu söylersin.
Bence eşine bunu şimdi anlatma gibi bir girişime girme, sonuçta olan olmuş yaşanmış.
Bir erkeğe "senin annen şöyle yaptı, böyle yaptı, bak görüyor musun" gibi söylemlerde bulununca erkek ister istemez irite oluyor.
Kendi annelerimizden pay biçmek gerek, şahsen benim annem ne kadar ters, huysuz biri olsa (ki çok şükür öyle değil) ben toz kondurmam kendisine :) Onunda kendi annesi işte...
Babamın bir lafı vardı, kulakları çınlasın, "hiç kimse ağaç kavuğundan çıkmadı ya, herkesin bir anası babası var"...
Bazen bu açıdan da bakmak gerekli...

Fakat sözlerim yanlış anlaşılmasın, tabii ki kendine yapılan bir haksızlığa karşı asla susma, kendini savun ve gerekli yerlerde zaten kendin gereken cevapları vereceksindir.
Ama bu kadar ince detaylara takılıp kalırsan, eşini de kendini de gereksiz bir mutsuzluğa edersin. Eşinin huzursuzluğu sende huzur bırakmayabilir.

Ayy sorun ettiğin şeye bak oturup kalsa evinde hiç kalkmasa dahamı iyi boşver üstüne düşkün olsa senin başın ağrıyacak o her hastalandığındada onun yanında olmanı isteyecek sorun edilcek bir konu değil eşin var annen var ona muhtaç değilsin bu kadar acndırma kendini

Başımda olmasını bende istemem zaten ama insan böyle zamanda bekliyo istiyoki gelsin beş dkka dursun başında büyük olarak ama nerde 2 günde bir akşam o kadar saat haber vermeden oturmaya gelirdi ben kötü olunca gelemedi tabi hizmet edemicez ya ona rahatsız etmek istemiyo kendincede bi kalıp uydurmuş ya sonrada gelinler şöyle böyle diyolar sen bi büyüklüğünü göster ya bi kere ya

Kafana takma eşinede hiçbirşey söyleme daha kötü olur ve zaten farkındadırda sende bundan sonra ona göre davran daha iyi yüzünü görmüş oldun...

geçmiş olsun canım üzülme boşver nerden bakarsan bak kaynana kaynanadır..ben içiçeyim bide ahh ahh senin en azından evin ayrı.ben ayıramıyorum da sen de onu görmezden gel,kafana takma yani sağlığın daha önemli

böyle durumlarda insan olan bi kap yemek getirir,ama boşver bence.ben sana benimkini anlatayım hangisi daha iyi karar ver.benim kayınvalidemde tam tersidir.evde birinin başı ağrısa koşar gelir.(allah razı olsun buna diyeceğim bişey yok.)ben çok hastayım mesela yatıyorum hemen gelir,otururda oturur akşam olur.ben yemek yapayım der.herşeyin yerini normal olarak sorar,ben yatamam tabii,ben onla yemek yapmaya girişirim.sofra hazırla,sofra topla.bu arada nasıl olsa yemek yapıldı diye kaynım,kayınbabam herkes gelir.onlar gittiğinde daha beter olurum.bide eşimin veya çocukların hasta olduğunu sen düşün.gene sabahtan gelirler(çok merak ediyomuş)öğle yemeği,akşam yemeği ben onlara hizmet etmekten evdeki hastaya bakamam.gelirken birgün daha bir çorba yapıp getirdiğini görmedim.illa benim evimde yapacak.

senin şuan zoruna gitmiş ama suan sus, zaten eşinle konusmussun bu konuyu,sanada hal vermiştir eminim.. sürekli söylemene gerek yok...
ama yarın bir gün bir yerden konu açılırsa, kadın senden bişey beklerse kusura bakmayın, ben düşkünken hastayken bir sıcak tas çorba getirmediniz, benden bişey beklemeyin dersin.hemde yüzüne karşı çatır çatır söylersin..
suanda sen çok haklısın, ama yeri geldiginde konusursun, iyikide getirmemiş, sana koz vermiş işte

valla yataga düşünce de vicdani duygularımız ağır basar kanımca..biz onların yaptığını beceremeyiz gibi geliyor bana

Düşmez kalkmaz bır Allah demişler ,
yarın bırgün oda hasta olur kapısını acmazsın olur bıter
herkes dusuncelı degıl maalesef canım hele soz konusu gelınse bazı kaynanalar bılerek yapıyorlar bence

Katılıyorum. Geçmiş olsun. Ama zaten eşiniz her şeyin farkında bunu ifade de etmiş, daha fazla üstüne düşülcek bir durum değil.
Katılmadğım tek şey, diğer arkadaşların yazdığı gibi, o hasta olduğunda siz aynı şekilde davranın. Hayır kesinlikle yanlış.Hataya hata ile karşılık verirseniz zaten ondan bir farkınız kalmaz ki..
Yarın öbür gün kayınvalideniz hasta olduğunda, sizde ona aşırı ilgi gösterirsiniz o da hatasının farkına varır, utanır.

Son düzenleme:
gamze sen zaten kaynananı sevmiyorsun,gelsinde sinirlerini mi zıplatsın boşver
ohh annende yakınmış,gelip ilgileniyor daha ne

gerçi sürekli gelip gitseydi bu defa da sürekli geldi rahat vermedi hasta halimle diyecektin

Son düzenleme:
Sana ve senin nezdinde hayatini, sagligini, huzurunu degmeyecek sorunlar yüzünden SIKINTIYA sokan tüm arkadaslara yazmak istiyorum...Hayatinizin merkezinde ne olursa ona göre yasarsiniz..
Cikarin artik sizi huzursuz, mutsuz eden insanlari hayatinizin merkezinden...Yabanci insanlar ne kadar yyer kapliyorsa onlarda o kadar yer kaplasin beyninizde, düsüncelerinizde..
Neden onlardan birseyler bekliyorsunuz?
Neden ne yaptiklari, ne dedikleri sizi alakadar ediyor?
Sizin icin varliklari yada yokluklari ayni olmasi gereken insanlar neden hayatinizda bu kadar yer isgal ediyo?
Eslerimizin ailesine, sadece esimizin ailesi olduklari icin gerekli saygiyi gösterir, ne dediklerini ne yaptiklarini umursamassak ancak o zaman mutlu oluruz...
Saglik sorununuz var, sancilar cekyorsunuz ama kalkmis kayinvalideniz beklentilerinize cevap vermedi diye dert ediyorunuz..Gecin, asin artik sunlari yahu...
Kendi annemden bile büyük beklentilerim olamaz, siz anlasamadiginiz, sorunlu bir diyalogunuz olan kayinvalideden bekleti icindesiniz..

Son düzenleme:
Gamzeciğim canım sen iyileşmişsin senin canın sıkılmış kafanı takacak birşeyler arıyorsun sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…