Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
3. defa bebeğimi kaybettim ve haftaya testler yapılacak , sebepleri araştırılacak . Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar varsa bana ve eşime nasıl testler yapılacağı hakkında bilgi verebilirler mi
şimdiden teşekkürler...
3. defa bebeğimi kaybettim ve haftaya testler yapılacak , sebepleri araştırılacak . Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar varsa bana ve eşime nasıl testler yapılacağı hakkında bilgi verebilirler mi
şimdiden teşekkürler...
şimdiden teşekkürler...
amin inşallah arkadaşım, darısı tez zamanda sana da nasip olsun.Merhaba,
33 haftalık bebeğini Allah sana bağışlasın :) ben ilk gebeliğimi 5.haftada düşük yaptım, kese oluşmuştu sadece. Şimdi tekrar düşünüyorum şubat başında normal yollardan düştü kese, şimdi de ilk adetmi oldum. Doktor benden regl 3.gününde çeşitli testler istedi bugün onları yaptırmaya gittim. Protrombin aktivite diye bir değer var o normalin üstünde bilgin var mı ne demek? gebeliğe engel mi? Bir de ben düşük sonrası ilk adetimi görüyorm hemen bebek çalışmalarına girsek sıkıntı olur mu sencce :)
Çok gemiş olsun,herkese tabi buradaki .Eğer vücudun kabul etmediği gibi şüphen varsa bununla ilgili (bağışıklık sistemiyle ilgili) kan testleri var onları yaptırabilirsin.Antikorlar,antikogülan gibi testler.Yaptırmakta fayda var.Slm kızlar. Ben de bu ay üçüncu dusugumu yaptımtestlerde pıhtılaşma çıktı ama igne kullandigim halde düştü
sizce acaba vücudum mu bebegi kabul etmiyor ne yapacağımı şaşırdım
Anladim canim ama hiç doktorlar bunlari yapalim demiyorlarÇok gemiş olsun,herkese tabi buradaki .Eğer vücudun kabul etmediği gibi şüphen varsa bununla ilgili (bağışıklık sistemiyle ilgili) kan testleri var onları yaptırabilirsin.Antikorlar,antikogülan gibi testler.Yaptırmakta fayda var.
Valla Canm bazen söylemek gerekiyor yani.Onlar düşünüyorsa madem baştan bütün tetkikleri isticekler biz söylemeden,sormadan.bu durumla alakalı bir sürü test var.İllaki soracaksın yani başka ne yapıcaz diye çnkü gerekiyor.Ben senelerdir uğraşıyorum ve bir çok şey yaşadım,bir çokta doktor gezdim.Şunu anladımki birazda kendi kendimizin doktoru olmamız gerekiyor.Çnkü bişeylerin atlanmamış olması şart Helede benim gibi bizim gibi olan hastalarda.Anladim canim ama hiç doktorlar bunlari yapalim demiyorlarben deyince de çok bilmisim gibi oluyor doktorlara ayip oluyor bu sefer :) suratlari falan düşüyor. kimisi de sen bu işin içine fazla girmişin sen düşünme bunları bunlar bizim işimiz diyo . Ama yine de şansımı deneyip söyliyim canin
Aynen canim bende geziyorum hala iyi bir doktor bulamadim hele biri yani nerdeyse bir yıllık doktorum son düşük yapışimda senin durumunda tıp yetersiz kaliyo benim yapacak birşeyim kalmadi dedi ciktiValla Canm bazen söylemek gerekiyor yani.Onlar düşünüyorsa madem baştan bütün tetkikleri isticekler biz söylemeden,sormadan.bu durumla alakalı bir sürü test var.İllaki soracaksın yani başka ne yapıcaz diye çnkü gerekiyor.Ben senelerdir uğraşıyorum ve bir çok şey yaşadım,bir çokta doktor gezdim.Şunu anladımki birazda kendi kendimizin doktoru olmamız gerekiyor.Çnkü bişeylerin atlanmamış olması şart Helede benim gibi bizim gibi olan hastalarda.
Bir sebep bulamadıklarında maalesef yapılacaklar sınırlı oluyor canım.Onları denedikten sonra yapacak birşey kalmıyor.Benim senelerdir gittiğim iyi bir doktor Prof ve o da artık bana birşey diyemiyor,tıkandık sende dedi banada.Kızıyoruz biz haklı olarak istiyoruzki bize bir şey desinler bir neden versinler ama tıpta biryere kadar oluyor.Onlarında yapacakları sınırlı bu bir gerçek , yapmaları gerekenleri yaptıktan sonra başka birşey kalmıyor yapacak.Ne artık bir şey diyebiliyorlar, ne de farklı birşey yapabiliyorlar.Rabbim yardımcımız olsun.Aynen canim bende geziyorum hala iyi bir doktor bulamadim hele biri yani nerdeyse bir yıllık doktorum son düşük yapışimda senin durumunda tıp yetersiz kaliyo benim yapacak birşeyim kalmadi dedi cikti![]()
Öyle tabi canım ama herşeyi yaptığını düşünmüyorum ya aşılama yaptı tuttu düştü, sonra kromozom analizi falan istedi. yaptırdık kromozomda birşey çıkmadı, kanda pıhtılaşma çıktı. Sonra yine aşılama yaptı o da tuttu iğne kullandığım halde düşünce sana yapılacak bişey kalmadı dedi. ne alarjiden bahsetti ne laparaskopiden bahsetti. öyle konuşması bizi mahvetti daha genciz sprem yumurta var, bana dese ki bi de başka bi doktora görünün dese bu kadar olmaz ama onun dediği ne aşılama ne tüp bebek sana birşey tutmaz dedi. yaptırsan da yine de düşer sizin iş Allaha kaldı artık dedi. Eşimle benim elim ayağım titredi bunları duymak o kadar canımı acıttı ki inan düşük yaptığımı bile unutturdu bana.Bir sebep bulamadıklarında maalesef yapılacaklar sınırlı oluyor canım.Onları denedikten sonra yapacak birşey kalmıyor.Benim senelerdir gittiğim iyi bir doktor Prof ve o da artık bana birşey diyemiyor,tıkandık sende dedi banada.Kızıyoruz biz haklı olarak istiyoruzki bize bir şey desinler bir neden versinler ama tıpta biryere kadar oluyor.Onlarında yapacakları sınırlı bu bir gerçek , yapmaları gerekenleri yaptıktan sonra başka birşey kalmıyor yapacak.Ne artık bir şey diyebiliyorlar, ne de farklı birşey yapabiliyorlar.Rabbim yardımcımız olsun.
İnan bana seni çok iyi anlıyorum.Doktorların yaklaşımı o kadar önemliki.İnsan çok etkiliyor ve bazılarını bunu anlamıyor maalesef.Zaten mahfolmuşsun birde böyle şeyler olunca yıkılıyorsun resmen.Yaşadıklarımıza,üzüntümüze şahit olduğu halde Nasıl öyle konuşabiliyorlar anlamıyorum gerçekten.Bir kaç tanesiyle bende öyle bir durum yaşadım ve bir daha bırak o doktora gitmeyi o hastaneye adımımı atmadım.Öyle tabi canım ama herşeyi yaptığını düşünmüyorum ya aşılama yaptı tuttu düştü, sonra kromozom analizi falan istedi. yaptırdık kromozomda birşey çıkmadı, kanda pıhtılaşma çıktı. Sonra yine aşılama yaptı o da tuttu iğne kullandığım halde düşünce sana yapılacak bişey kalmadı dedi. ne alarjiden bahsetti ne laparaskopiden bahsetti. öyle konuşması bizi mahvetti daha genciz sprem yumurta var, bana dese ki bi de başka bi doktora görünün dese bu kadar olmaz ama onun dediği ne aşılama ne tüp bebek sana birşey tutmaz dedi. yaptırsan da yine de düşer sizin iş Allaha kaldı artık dedi. Eşimle benim elim ayağım titredi bunları duymak o kadar canımı acıttı ki inan düşük yaptığımı bile unutturdu bana.
Şimdi eğitim araştırmada docent doktora gidiyorum. laparaskopi yapalım bi bakalım, tamam tıp yetersiz kalabilir ama daha yapılacaklar var falan dedi. en azından içimizi rahatlattı ve birşeylerin yapılabileceğini öğrendik.
Herkes o ilk doktorun dediklerini unut diyorlar ama ben hala unutamıyorum onun yüzü hala aklımda, tamam dedikleri doğru olabilir ama böyle demesi bizi yıkması ne kadar doğru bilmiyorum.
Bu arada sen herşeyi yaptırdın mı canım seninde mi düşükler oldu
Benim 7 düştüğüm varÖyle tabi canım ama herşeyi yaptığını düşünmüyorum ya aşılama yaptı tuttu düştü, sonra kromozom analizi falan istedi. yaptırdık kromozomda birşey çıkmadı, kanda pıhtılaşma çıktı. Sonra yine aşılama yaptı o da tuttu iğne kullandığım halde düşünce sana yapılacak bişey kalmadı dedi. ne alarjiden bahsetti ne laparaskopiden bahsetti. öyle konuşması bizi mahvetti daha genciz sprem yumurta var, bana dese ki bi de başka bi doktora görünün dese bu kadar olmaz ama onun dediği ne aşılama ne tüp bebek sana birşey tutmaz dedi. yaptırsan da yine de düşer sizin iş Allaha kaldı artık dedi. Eşimle benim elim ayağım titredi bunları duymak o kadar canımı acıttı ki inan düşük yaptığımı bile unutturdu bana.
Şimdi eğitim araştırmada docent doktora gidiyorum. laparaskopi yapalım bi bakalım, tamam tıp yetersiz kalabilir ama daha yapılacaklar var falan dedi. en azından içimizi rahatlattı ve birşeylerin yapılabileceğini öğrendik.
Herkes o ilk doktorun dediklerini unut diyorlar ama ben hala unutamıyorum onun yüzü hala aklımda, tamam dedikleri doğru olabilir ama böyle demesi bizi yıkması ne kadar doğru bilmiyorum.
Bu arada sen herşeyi yaptırdın mı canım seninde mi düşükler oldu
Laparoskopi falan da yaptirdin mi canim yani bi neden diyemiyorlar miBenim 7 düştüğüm var5 kez kürtaj geçirdim.Gereken tüm tetkikleri yaptırdık,Tüm ihtimalleri düşünürek bişey atlanmasın diye hep araştırdık,bir çok şeyide denedik,bir sürü test yaptırdık ama maalesef hala net bir neden yok
![]()
Laporoskopi değilde Histereskopi yapıldı Bir problem çıkmadı .Kromozom testlerimizde temiz çıktı yaptırmıştıkLaparoskopi falan da yaptirdin mi canim yani bi neden diyemiyorlar miufff o kadar zor ki yasadiklarimiz Rabbim yardimcimiz olsun kromozomda mi bozukluk var acaba canim