Tekrarlayan kurtaj sonrasi genetik ve kromozom testi yaptiranlar

Boncuk000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2015
3.237
3.074
35
Iki kez kurtaj oldum. Ikincisinden sonra dr genetik ve kromozom testi istedi .bi de daa onceki test sonuclarina bakip. Disarda salata fln yeme evde de sirkeye koy dedi . Testleriniz nasi sonuclandu nasi bi yol izledinz sonunda arkadaslar

Geçen hafta cuma günü kürtaj oldum bebeğimin kalbi durmuştu çünkü ilk gebeliğim olmasına rağmen sanırım yaş faktörünü de göz önüne alarak genetik ve kromozom testi istendi 25 ağustosta belli olacak sonuç ama ben bu arada pıhtılaşma testi de yaptırmak istiyorum ve hatta konuyla ilgili fikri olanlar başka hangi testlerin yaptırılması uygun olur belirtirlerse sevinirim.

Geçen hafta cuma günü kürtaj oldum bebeğimin kalbi durmuştu çünkü ilk gebeliğim olmasına rağmen sanırım yaş faktörünü de göz önüne alarak genetik ve kromozom testi istendi 25 ağustosta belli olacak sonuç ama ben bu arada pıhtılaşma testi de yaptırmak istiyorum ve hatta konuyla ilgili fikri olanlar başka hangi testlerin yaptırılması uygun olur belirtirlerse sevinirim.
Gecmis olsun cnm. Bn den de pihtilasma kromozom ve genetik testi istendi

Tesekkur ederim cnm. Aminnn insallaahh kavusuruz bebislerimize. Senin test sonuclari bellj oldu mu
Yok canım henüz belli olmadı 25 ağustos dedi doktor ben de sabırla bekliyorum,hoş zaten 3 ay korunmamız da gerekiyor ama yine de sonuçlara göre bir tedavi varsa onu uygulayıp öyle bebek sahibi olmak istiyorum.
Senin testlerin ne kadar mâl oldu ?
Eğer genetik testinden bir şey çıkmazsa pıhtılaşma testi de yaptırmak istiyorum ama gözümü korkuttular çok pahalı diye :KK43:

Yok canım henüz belli olmadı 25 ağustos dedi doktor ben de sabırla bekliyorum,hoş zaten 3 ay korunmamız da gerekiyor ama yine de sonuçlara göre bir tedavi varsa onu uygulayıp öyle bebek sahibi olmak istiyorum.
Senin testlerin ne kadar mâl oldu ?
Eğer genetik testinden bir şey çıkmazsa pıhtılaşma testi de yaptırmak istiyorum ama gözümü korkuttular çok pahalı diye :KK43:
Bn ozelde yaptirdim cnm esim in indirimden faydalandik genetik ve kromozom arti muayene fln 600 u bulmustur. Ama tam emin degilim . Pihtilasmayi bn ilk kurtajimdan sonra istemisti dr cnm. Ya saglik sonucta pahali olsa da sabir deyip yaptur cnm durumun varsa tabi. Pihtilasmayi da yaptir tabi ihmal etme. Bnm de dusuk duzeyde varmis pihtilasma heterezigot

Tabi mecburen yaptırıcaz sonuçta hem benim hem de Allah nasip ederse ileride doğacak bebeğimin sağlığı için feda olsun.
Pıhtılaşmam az çıktı dediniz doktor herhangi bir tedavi önerdi mi,bazıları günlük iğne ya da aspirin kullanıyormuş çünkü

Tabi mecburen yaptırıcaz sonuçta hem benim hem de Allah nasip ederse ileride doğacak bebeğimin sağlığı için feda olsun.
Pıhtılaşmam az çıktı dediniz doktor herhangi bir tedavi önerdi mi,bazıları günlük iğne ya da aspirin kullanıyormuş çünkü
Bn ilk bos gevelik gecirdim cnm ocakta sonra pihtilasma testine gore dr hazirandaki ikinci gebeligimde gunluk 0,4 mg lik clexane igne ve coraspin hap vermisti. Ama bebegimin kalp atislarini alamadilar 8. Haftada :KK43:

Bn ilk bos gevelik gecirdim cnm ocakta sonra pihtilasma testine gore dr hazirandaki ikinci gebeligimde gunluk 0,4 mg lik clexane igne ve coraspin hap vermisti. Ama bebegimin kalp atislarini alamadilar 8. Haftada :KK43:

Çoküzüldüm canım Allah hayırlısıyla sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.
Benim de 7 haftalıktı ve kalp atışı alamadılar.
İşin aslı Rabbim ne zaman nasip ederse o zaman olacak.
Tıp evet çok önemli ama nicelerini görüyorum düşüyorlar,kaza geçiriyorlar,ilaçlar kullanıyorlar bebekleri sapasağlam doğuyor.
Alnımızda ne yazıyorsa onu yaşayacağız,inşallah hayırlısını görürüz

Çoküzüldüm canım Allah hayırlısıyla sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.
Benim de 7 haftalıktı ve kalp atışı alamadılar.
İşin aslı Rabbim ne zaman nasip ederse o zaman olacak.
Tıp evet çok önemli ama nicelerini görüyorum düşüyorlar,kaza geçiriyorlar,ilaçlar kullanıyorlar bebekleri sapasağlam doğuyor.
Alnımızda ne yazıyorsa onu yaşayacağız,inşallah hayırlısını görürüz
Aminn cnm insallah Rabbim bize de evlat kokusunu duymayi nasip etsin. Saglikla hayirlisiyla.
Sana da cok gecmis olsun cnm. Test sonuclarindan haberdar et. Bnm genetik belli olmus kromozomu beklioruz ikisini bir gorusmeye gitcz ins dr a. Eylul gibi ins.
Dediklerin cok dogru cnm. Biz belki gormesek de vardir bi hayir . Veren de O alan da O.
En kisa zamanda guzel haberler vermk ve almak dilegiyle :)

Cnm test sonuclarini ogrendin mi

Cnm test sonuclarini ogrendin mi
Evet tatlım bugün öğrendim.
Rapordan anladığım sayısal ve yapısal bir kromozom anomalisi bulunmamaktadır.
46,XX
Dr.ile eşim konuştu herhangi bir problem olmadığını ama aklımızda soru işareti kalmaması için kan testi de yaptırmamızın iyi olacağını söylemiş.
Bir de bu XX kız cinsiyeti oluyor sanırım dimi :KK43::KK43::KK43:

Evet tatlım bugün öğrendim.
Rapordan anladığım sayısal ve yapısal bir kromozom anomalisi bulunmamaktadır.
46,XX
Dr.ile eşim konuştu herhangi bir problem olmadığını ama aklımızda soru işareti kalmaması için kan testi de yaptırmamızın iyi olacağını söylemiş.
Bir de bu XX kız cinsiyeti oluyor sanırım dimi :KK43::KK43::KK43:
Evet cnm xx kiz xy erkek. Kan testi niye istemis doktor peki neye bakilck yani.
Bnm de sonuclar cikmis cnm ama dr um tatildeymis bnde koydum onume baktim biyokimya sonucunda vitamin d3 cok dusuk .olmasi gereken 30 civariymis bnmki 6 cikmis.
Genetik sonuclarina da baktim aynn dedigin gibi sayisal ve yapisal anomaliye rastlanmadi diyo. Bi de sonunda elde edilen metafaz yetersizligi nedeniyle tekrari onerilmektedir fln yaziyo . Sizinkinde de yaziyo mu boyle bise cnm

Yok canım ben de yazılanlar şu ;

Çalışılan kültür sayısı : 3
Değerlendirilen metafaz sayısı : 20
Bantlama tekniği : GTG

İncelenen kültür sayısı : 2
Yapılan analiz sayısı : 7
Bant çözünürlüğü : 300-400

Anladim cnm farkli ya ikimizinki. Icime suphe dustu simdi niye boyle ki.bnde boyle seyler yazmio. Yorumun ustunde de iste resimler var genlerin. Ama bise olsa sayisal ve gross yapisal kromozom anomalisine rastlanmamistir diye bise yazmazdi sanirim ya .Doktor da tatilde soramiyoruz da :KK43:

Cnm ya bn testin ustune bakmamisim hic simdi farkettim.
Bizde de yazan sunlar
Endikasyonu : habitual abortus
Yapilan kultur sayisi : 1
Incelenen metafaz sayisi : 20
Bantlama/ bant duzeyi : GTL / 400
Incelenen kultur sayisi : 1

X