Telefon Dolandırıcılığında Yeni Yöntemler

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.874
40.715
  • Telefonla dolandırıcılıkta, kredi kartını düzenli ödeme mükafatı, kampanyalı sigorta, hediye paketi kargosu, 'KOSGEB teşviki kazandınız', vergi borcunun silinmesi gibi isimler altında yeni yöntemler uygulanıyor.

    Kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtarak telefonla yapılan dolandırıcılıkta yeni yöntemler geliştirildi.

    780


    TÜSODER Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, telefon dolandırıcılarının temel sermayesinin, kişilerin iletişim bilgilerinin yanı sıra kredi kartını kullanmakta oldukları banka ve sigorta bilgilerinden oluştuğunu söyledi.

    "Kredi kartını düzenli ödeme mükafatı, kampanyalı sigorta, hediye paketi kargosu, 'KOSGEB teşviki kazandınız', vergi borcunun silinmesi, TV programlarına katılma şansı, kredi dosya masrafının iadesi gibi yeni yöntemlerle tüketiciler dolandırılmaya çalışılıyor.

    “Çağrı merkezinde görevlendirilecek kişiler özel bir eğitim sonrası iş başı yaptırılmakta ve konuşmalarıyla kurumsal çağrı merkezi izlenimi vermektedirler.

    "Tüketici, kendisini nereden aradığını belirten kişiye kendi bilgilerini, parasını vermeden önce birkaç kez düşünsün. Arandığı söylenen bankayı, televizyon kanalı programını ya da ilgili kamu kurumunu arayıp kendisine gelen mesajın doğruluğunu araştırsın.”

    Sigorta primi iadesi dolandırıcılığı
    Bu dolandırıcılık türlerinden bir tanesi de sigorta primi iadesi adı altında gerçekleşiyor. Sizi Sigorta Denetleme Kurulu’ndan aradıklarını söyleyen dolandırıcılar, kredi kartı şifrenizi almaya çalışıyorlar. Kredi kartı numaranızı bir şekilde ele geçirmiş olan dolandırıcılar, bu sayede güveninizi kazanıyorlar. Siz telefonda konuşmaya devam ederken, ilgili bankanın da cingılı fonda çalarak güvenirliklerini arttırıyorlar. (NV)
    http://bianet.org/bianet/toplum/171002-telefon-dolandiriciliginda-yeni-yontemler
 
X