• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Telefon Sesinden korkmak ... sizce bu normalmi ??

toanyonenolza

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2015
35
13
38
25
Ben su 2-3 ay fark ettim de nezaman Telfeonun titregisini duysam yada kendine ait olan calma sesini duysam birden korkmaya baslayip ..agressiflesiyorum ?? Bu normalmi ?? Benim telimin sesine müzik kodum yoksa cok korkarim . Bide bikeresinde laptopda kullaklila film izliodum filmde adamin telefonu calmaya baslada adam acmadi o an kalbim hizli hizli atmaya basladi birden tirstim ve tuhaf bir sekilde "bagirmaya basladim sinirlenip" ..telefon sesi niye insani agresiflesdirir ki ??sadece ben mi böyleyim ?? özel bi neden de yok korkmam icin hep yokdu dedigim gibi 2.3 ay da basladi ?? doktora görüniyim en iyisi ..cünkü cidilesiyo mesela evdekilerin telefonlarina müzik koydudurdum o kadar nefret edip korkuyoerum ..... tuhaf ???o_Oo_Oo_O

Ben de oyleyim hatta daha fenasi. Evde telefonum hep sessizdedir aniden elimde tel varken calarsa asiri korkuyorum ya insanjn hep mi bosluguna denk gelir. Uyurken de hep sessizdedir alarm da mecbur kalmadkca kurmam. Gece biri ustumu ortse ciglik atar pisman ederim falan. Yani ben bunun hastalik olabilecegnj dusunmedjm hic o_O

Telefonda kötü bi habermi aldınız? Mesela ben 4 yıl önce cok ama cok Sevdiğim dedemi kaybetmiştim ve hastaneden saat sabah 5 gibi aramışlardı, hic unutmuyorum...:( uzun bir süre telefon sesi duymak istemedim, özellikle sabah saat 5-6 sularında calan alarm veya telefondan öyle irite oldum ki kac kez kalp krizi geçirecek gibi olduğumu bilirim kesin birine bisey oldu diye. Yeni yeni atlatıyorum, buna benzer bi durum olduysa bilinçaltınıza yerleşmiştir diye düşünüyorum

Bilincaltiyla alakali. Telefon calmis o arada seni korkutacak bir sey olmus beynine bu kodlanmis fobi olmus. Mesela ani bi telefonla kotu bi haber almis olabilirsin. Ya da senin hatirlaman gerekmez bebekken olmus olabilir. Bi deney vardi bebege pelus oyuncak uzatip o arada yuksek korkutucu ses veriyolar ve bebek cok korkuyo. buyuyor vs tum hayati boyu tuylu seylerden korkuyor. Uzman destegiyle cozebilirsin kendi kendine zor.

Son düzenleme:
benimde telefonum genelde sessizdedir, elimdeyken calarsa birden bi tuhaf olurum

bide ev telefonu caldiginda direk numaraya bakarim kim ariyor diye türkiye numarasiysa cok fena olurum, bu 3 yil önce teyzemi kaybettikten sonra daha da kötü bir hal aldi

ama genelde ev hatti calinca tirsarim, kötü haber gelecek, birine biseymi oldu diye

Ben de alarmdan korkuyorum mesela. Telefonumu kuruyorum, o birden ötüyor ya ne olursa olsun ne zaman olursa olsun kalbim küt küt atıyor. Ilk başta bende çok sorun ediyordum sonra anneme sordum "tek sende olan bir şey değil kızım bu" dedi. :-)
Demekki sizin de kafanız dalgın, ani ses duyunca irkiliyorsunuz. Dalgın değilseniz de çok odaklanıyorsunuzdur televizyona, bilgisayara, kitaba ya da ne yapıyorsanız günlük yaşamınızda. Sorun gibi gelmedi bana.

Ortamda gelisen etkilere karsi bilinçaltınıza attığınız tepkiler ile alakali bir durum. Terapiste gidip yenebilirsiniz.

Ben de sabah ve gece çalan telefondan endişe duyarim çünkü hep ölüm haberleri verilir o saatlerde.
Sabah telefon calar, kalbim gum gum atmaya başlıyor o telefon kapanip cenaze haberi degil rahat ol diyene kadar.

Hayatimizda farkinda olarak veya olmayarak yaşadığımız tepkimeler sonucu bu durum ortaya çıkıyor.
Halledilmeyecek bir sey degil ama Hoppa

Bende de var
Hem sacmasalak biri arar diye hem de alarm sesinden korkarim mesela
Ayrica ani seslerden ve yuksek sesli muzikten de korkarim galiba deliyim ;)

Bende beni her gün arayan birisi sayesinde bir ara böyleydim. Telefon çalınca kalbim yerinden fırlayacak gibi atmaya başlardı. Çok şükür aramalar bitti, çok sonra bende düzeldim. Şimdi arada sırada arar, numarayı görünce hafif bir çarpıntıyla durumu atlatırım.

Daha önce kötü birhaber aldıysan veya haber beklediysen oluyor sanırım. Bende de vardı bir dönem panik olurdum sanki kaldıramayacağım bir şeyler duyacağımj düşünürdüm. Anneannemin vefatını telefondan öğrenmiştim yıkılmıştım, donup kalmıştım bir anda. Zamanla geçiyor.

psikolojide koşullanma diye bişey var bence sizede bu olmuş telefonda korktuğunuz yada sizi üzen bi konuşmam mı yaptınız eskilerde? bu yüzden her telefon çaldığında bilinç altında kötü bişey olacak düşüncesioluşmuş olabilir

Kotu haberden korkuyorsun muhtemelen
Psikologa basvursana cok rahatsiz ediyorsa seni? Fobiler yeniliyor cok sukur

Küçüklükten gelen telefonla igili olumsuz anlarınız var mı. Ben de her türlü telefondan rahatsız olurum, çalışından yani, içim bi daralır. Ama anım var çocukluktan kalan ondan olduğunu biliyorum. sizin acaba ne?

bende öyleyim özellikle telefon alarımlarından nefret ediyorum bide titreşim oldumu kalbim çarpıyo korkudan :rolleyes:

Kafam almıyo o sesi bende sinirlenirim bazıları açmıyo telefon zır zır ötüyo o anda içimden söv söv bi hal oluyorum ya aç ya da ses kıs diyorum , korku yok ama bende

Telefonda kötü bi habermi aldınız? Mesela ben 4 yıl önce cok ama cok Sevdiğim dedemi kaybetmiştim ve hastaneden saat sabah 5 gibi aramışlardı, hic unutmuyorum...:KK43: uzun bir süre telefon sesi duymak istemedim, özellikle sabah saat 5-6 sularında calan alarm veya telefondan öyle irite oldum ki kac kez kalp krizi geçirecek gibi olduğumu bilirim kesin birine bisey oldu diye. Yeni yeni atlatıyorum, buna benzer bi durum olduysa bilinçaltınıza yerleşmiştir diye düşünüyorum
hayir öyle birsey olmadi .. allah rahmet eylesin bu arada .

bende öyleyim özellikle telefon alarımlarından nefret ediyorum bide titreşim oldumu kalbim çarpıyo korkudan :rolleyes:
yalniz degilim ozmn . bende cok korkuyorum bi de en kötüsü agressiflesiorum ilk zamankar olmaya basladiginda mesela telefonum caldi titremeye almisim fark ettmedim . telimde takilmis acilmadi telefonu yere firlattim sinirden .. akkusünü cikarsaymisim ya daha mantikli o an gözüm görmedi birseyi valla

Back
X