Telefonumu kurcalarsa....

-Murphy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
11.766
19.879
37
2 haftadır görüştüğüm biri var. 31 yaşında bende 28 yaşımdayım. Dün evinde buluştuk o salonda oturuyordu bende makyajimi tazeliyordum dışarı çıkacağız diye. Telefonumda salondaydi . Sonuçta gibi saklı birşeyim olmadığı için evrede ordada hep orta yerde bırakırım. Sonra aşık bir sırayla yanıma geldi x şahıs kim diye şoka uğradım bişey diyemedim suçlu olduğumdan diil bu durumla karşılaştığım için . Hemen ayakkabisini giydi hadi seni eve birakayim dedi beni dinlermisin dedim dinlemedi bile yüzüme dahi bırakmadan eve bırakıp gitti. X şahıs 4 5 aydır arkadaş olarak konuştuğum biri sakalasip sohbet ettiğim ama normal bir arkadaş . Hatta bu insanla çıkmaya başlayınca kendisine söyledim ve eskisi gibi konuşmaya başladım ama gelde ona anlat . O gece biraz olsun anlattım ama hala kendi bildiğini okudu bende bişey demedim artık bugunde aksama doğru sadece bittimi yani dedim ,bitmedi tabikide dedi. Hala soğuk bana karşı kirginim diyor bende kirginim beni bu duruma düşürdüğü için ve telefonma benden iziinsiz baktığı için. Ama şimdi susuyorum yüzyüze gelince yüzüne vuracagim bunları.
Şuan nasıl konuşmam gerektiğini nasıl davranmak gerektiğini bilmiyorum. Bu soğukluğu ortadan kaldırmak istiyorum.

yani daha yenisiniz hoş eski olsanız dahi izinsiz bakmaması lazım telefona, yani ben evlendikten sonra bakmaya başladım telefona eşimin, o da bazı sebeplerden dolayı, görüştüğünüzde o kişiyle olan arkadaşlığınızı güzelce anlatın ve yaptığınında hoş olmadığını söyleyin

3 senedir evliyim. Ne ben eşimin telefonuna baktım ne de o benim telefonuma. Bence senin ona surat yapman gerekir. Ne hakla karıştırır telefonunu.
Bende ilk defa böyle bişeyle karşılaşıyorum 5 senelik ilişkim oldu bi kere bile bakmadı eski erkek arkadaşım belli ki güven problemi var eski de ne yasadiysa artık.

takıldığım tek nokta 2 haftadır tanıdığın birinin evinde ne işin var ki??
Kötü anlamda söylemiyorum lütfen yanlış anlamayın, sizin büyütülüş şekliniz farkıdır onunki farklıdır, onun ortamına göre normaldir size göre değildir. Ne durumda yada ne için gittiğini de bilemezsiniz. Ama konusu izinsiz karıştırılan telefon vs olan birisine senin o evde ne işin vardı demek hem kırıcı hemde alakasız oluyor.

Niye normal olmayan şeyleri normalmiş gibi gösteriyorsunuz anlamıyorum. Herkesin değer yargıları farklı olabilir.. Ama herkes kendi doğru bildiğini söylüyor. Telefonu karıştırışan arkadaşa ben de 2 hafta tanıdığın hatta tanımadıın birinin evine gidersen telefonunu da karıştırır belki senin üzeirne bile saldırırdı Allah korusun. Bunlar hayatın gerçekleri bunları yokmuş gibi konuşamayız.

Kötü anlamda söylemiyorum lütfen yanlış anlamayın, sizin büyütülüş şekliniz farkıdır onunki farklıdır, onun ortamına göre normaldir size göre değildir. Ne durumda yada ne için gittiğini de bilemezsiniz. Ama konusu izinsiz karıştırılan telefon vs olan birisine senin o evde ne işin vardı demek hem kırıcı hemde alakasız oluyor.
ben şunun ,bunun için gitti dedim mi konuyu çarpıtıyorsunuz.2 haftalık tanıdığı adam hırsız olabilirdi katil olabilirdi vs vs.Ben 2 haftalık tanıdığım adamın yanında telimi bırakmazdım.

büyütülüş şekli bilmem ne alakası yok. bu ülkede günde onlarca kadın öldürülebiliyor. 2 haftalık adamın evine gitmek gercekten deli cesareti olsa gerek

2 haftadır görüştüğüm biri var. 31 yaşında bende 28 yaşımdayım. Dün evinde buluştuk o salonda oturuyordu bende makyajimi tazeliyordum dışarı çıkacağız diye.
X şahıs 4 5 aydır arkadaş olarak konuştuğum biri sakalasip sohbet ettiğim ama normal bir arkadaş

İki haftada tanıdığınız adamın evine gitmenizle ilgili yorum rahatsız edici bulunmuş.

Bu sizin için olağan olabilir ama güvenlik vs diğer ihtimaller bir yana söz konusu yoruma şu açıdan baksak...

Erkekler ne kadar modern olurlarsa olsunlar geneli eski kafalıdır.

Belki o da bunu garip buldu ve "iki haftada epey ilerledik acaba herkese karşı böyle mi" diye düşündü.

Zaten öyle olmasa telefonunuzla ne işi var?

"İki haftada evime geldi bir de telefonunda şakalaşıp görüştüğü adamlar var" diye düşündü muhtemelen.

Sizin özelinizi kurcalaması kabul edilemez ama olayın geldiği nokta onun açısından böyle görünüyor.

Bana da burada garip gelen sizin ona "bırak açıklayayım" tavrınız.

Hem özelinizi karıştırıyor hem de tavır yapıyor.

Kadın olsun erkek olsun ya hiç kurcalamayacak ya da sineye çekmeyecek gördüğünü "bitmedi tabii ki de" demesi onun dengesizliği.

Bitmeyecekse ne bulmayı bekledi de karıştırdı, bitecekse neyin tribini yapıyor, saçma.

Bu ülkede bir erkek bir kadına 2 haftadır tanısa da, 30 yıl evli olsa da kötü şeyler yapabilir. Konuyu es geçip, sadece "o evde ne işin vardı" yorumu tam bir gereksiz polemik yaftası. Bir erkeğin evine gidebilmek için geçmesi gereken azami süre ne kadar? Kaç hafta/ay/yıl sonra tehlike bitiyor?

Bu forumdaki pek çok kişi, gelecekte kızlarımızın dert yanacağı kaynanalar, net.

Terbiyesizlik.. gerçekten çok büyük bi terbiyesizlik etmiş. Bence bunun hesabini sormaniz gerekiyor sizin özel eşyanıza nasil bakabilir o şekilde.

Şimdi 2 haftalık tanıdığınız birinin evine gitmenizin değerlerle ya da inançlarla bir ilgisini kuramıyorum. Objektif düşününce
güvenmemeniz gerekiyor. Çok yeni tanışmışsınız, ne yapacağı belli olmaz. Evine giderek hata yapmışsınız. Güveninizi de boşa çıkarmış zaten telefonunuzu kurcalayarak. Açıklama yapmanıza da gerek yoktu bence ama olan olmuş. Tek hatalı taraf siz değilsiniz yani. Tüm hatayı yüklenmeyin.

Bırak bu adamı bi de açıklama yapmaya çalışmışsın senin özeline ne karışır ki. Kendine güveni yok büyük ihtimal üzerinizde baskı kurmaya çalışacak o bırakmadan sen bırak.

Bak şimdi canım herhangi bir suçlama karşısında, suçlu olan insan savunmaya geçer. Suçsuz insan ise saldırıya geçer. Sen konuştuğun kişnin normal bir arkadaş olduğunu belirtmişsin, yani ortada çevirdiğin bir iş olmadığına göre bu durumda senin savunmaya değil saldırıya geçmen gerekiyor ama sen tersi biçimde savunma yapıp kendini inandırmaya çalışıyorsun.

Adam kıskanç biri belliki, eğer şimdi ödün verirsen türlü türlü şekillerde sana baskı yapmaya başlayacak ve her tartışmanın sonunda seni ya terk etmekle tehdit edecek ya terk edecek, bir süre sonra ise geri dönecek ama bu durumda bu ilişkiden bir hayır gelmeyecek. Bu yüzden önlemini şimdi al, dediğim gibi saldırıya geç. Bu kişinin normal bir arkadaşın olduğunu, onun yaptığının son derece çirkin olduğunu ve bu şekilde çirkin bir tavırla karşılaşmaktan hoşlanmadığını, kaldıramayacağını söyleyip terk et. Aksi halde sana kontrolünü kaybettirecek bu arkadaş.

Ha adam olursa ne ala yoksa çekmeye değmez.

"Bence"...

Asla ve asla kabul edemem özelime El uzatanı. Eşim benim telefonum çalsa ve bir bak desem bile bakmaz o senin özelin der.

X