Telefonumu tamire verdiğim yer.. telefonumu satmış!

ohoo canım seninki de bişey mi.benim babamın telefonunu,arabasını kenara çektirip arayan bikaç polis çalmıştı,şikayet edince babam telefon 2 ay içinde geri döndü ve o polisler hakkında işlem başlatıldı.bi kıytırık telefoncuyla mı uğraşamicaklar.

git şikayet et kaybetcek bişeyin yok.elinde bişey olmasa bile senin hattının takılı olduğu telefonların imei listesi geçer eline,ordan bulursun

inanamıyorum ya dağdan mı inmiş bunlar bikaç kişiye daha böyle yaparlarsa yakında alırlar onların façasını aşağı merak etme istanbula yeni gelmişler galiba burda bağırıp çağırarak milleti sindireceklerini zannediyorlar. suç bende demişsin sende suç yok müşterinin telefonu satmış kaldı ki suç sende olsa bile müşteri her zaman haklıdır yerinde olsam elimden geleni ardıma koymazdım

Doğulu dıye belirtmen sacma olmus bana gore..Neyse konuna gelınce
Şuursuz insanlar heryerde var ıste, üşenmekle sende hata etmıssın 1 ay ne bırakılırmı?
Tabıkı bu karsı tarafı haklı cıkarmaz...
Polısle gıtmek ıyı fıkır...
Sen sıkayet etsen hattın sende sonucta sen telefonu tamıre verdın sadece.
faturasından felan bı ıslem oluyo mu hanı yer tespiti filan bilemiyorum ama..
Sıkayet etsen bıle kanıt ısterler sanırım

Son düzenleyen: Moderatör:
canım öncelikle geçmiş olsun.böyle insanlarla uğraşmak çok zor gidip kavga etmenin bir anlamı yok başına bela alma..faturanı bulamadıysan telefonu aldığın yerden rica et onlarda fatura defterlerinde veya bilgisayarda kayıtları vardır mutlaka biraz zor olacaktır ama rica minnet halledebilirsin belki..birde polise gidersen eğer ben daha önce telefoncuda bir süre çalışmıştım telefonları satmak isteyen kişilerden kimlik alıp fotokopisini çeker arkasına da imzalarını attırırdık hani biz telefonu satmaya kalktığımızda çalıntı felan çıkarsa telefonu satana ulaşabilelim diye..o telefonu sattıklarına dair senden kimlik felan almadıklarına göre telefon zaten çalınmış oluyor ispat edebilirsin.ama ımeı numarasını bulmaya çalış işin daha çok kolaylaşır..biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olabilmişimdir..

birde eğer kredi kartıyla felan aldıysan geçmiş hesap özetlerinden aldığın tarihi felan öğrenebilirsin aldığın yerde o tarihlere göre araştırır..o paranın hayrını görmesinler inşallah..kolaymı kazanıyoruz parayı..

Son düzenleme:
1 Senelik Telefon Garanti Kapsamında Hala..
Keşke Teknik Servise Yollasaydınız..
Aklınızda Bulunsun Böyle Dükkanlara Verince İçini Açıp Yeni Yazılım Yükleniyor..
Sonuç İtibariyle Garanti Kapsamı Dışına Çıkıyor..

Fatura Üzerinde IMEI Numarası Yazar..
Aldığınız Yere Gidin Faturanızla Kayıtlarınız Duruyordur Hala..
Bu Şekilde Yetkili Birimlere Yani Polise Başvurabilirsiniz..
Resmen Çalmışlar..
Hakkınızı Mutlaka Arayın..
Bugün Size Yarın Başkasına..

Çok Geçmiş Olsun..

Allahım Yarabbim daha neler duyacağız?İnsanlarda hiç ar namus kalmamış.Keşke garanti kapsamındaymış teknik servisine verseydiniz ama olan olmuş.Arkadaşlar fikir vermişler umarım yardımcı olur size.Ben de bundan 7 yıl önce cep telefonum bozulmuştu tabi o zaman bu kadar lüks telefon yoktu nokia markalı telefonum vardı ben de salak gibi bilmediğim bir tamirciye verdim ama teknik servise verme imkanım yoktu üniversitedeydim o şehirde vermek zorunda kalmıştım tamire.

Tamire verdiğim dükkan telefonun içinden parça çalmış biz bunu yapamadık falan dediler başka bir tamirciye götürdüğümde onlar demişti bu telefondan parça çalınmış diye şok olmuştum hiç aklıma gelmez böyle birşey yapacakları.Ya biz çok safız ya da ortalık namussuz insan dolu.Sizin konunuzu okuyunca bu olay geldi aklıma.Umarım en kısa zamanda telefonunuza kavuşursunuz.

inşallah halolur bu satmadılarsa bile kesin parçalamışlardır çünkü bitek konuşurken ses gidip geliyodu sapasağlam telefondu ve içinde 1000 i geçkin fotoğrafım vardı :( böyle insanlara gerçekten güven olmuyo bide bana elini kaldırması ettiği küfürler iyilikle konuşmamıza rağmen bayılcaktım orda telefonumu vermeseler bile aynısını versinler bari ugün anneme gösterdikleri telefon eski kamerasız bi tlfnmuş bunu verelim bide 30 tl lik kontr verelim demişler gelmeyn artık belamısınız demişler yok artık o telefon demişler nasıl bişey bu ya :/ böylelikle nefret ediyorum işte dağdan gelenlerden bütün izmiri sardılar malessefki belki şimdi yadırgayan olucak ama öyle daha öncede eski bi telefonumu norml insanlara tamire vermiştim kvk fln değildi 4-5 ay sonra alabilmiştim hiçbişey olmamıştı telefonuma

isin pesini birakmayin, bence bir yere sikayet edin gidin hakkinizi arayin...
yanlarina kar mi kalicak ya satip parasini bir guzel cebe indirmis kurnazlar :35:

inşallah halolur bu satmadılarsa bile kesin parçalamışlardır çünkü bitek konuşurken ses gidip geliyodu sapasağlam telefondu ve içinde 1000 i geçkin fotoğrafım vardı :( böyle insanlara gerçekten güven olmuyo bide bana elini kaldırması ettiği küfürler iyilikle konuşmamıza rağmen bayılcaktım orda telefonumu vermeseler bile aynısını versinler bari ugün anneme gösterdikleri telefon eski kamerasız bi tlfnmuş bunu verelim bide 30 tl lik kontr verelim demişler gelmeyn artık belamısınız demişler yok artık o telefon demişler nasıl bişey bu ya :/ böylelikle nefret ediyorum işte dağdan gelenlerden bütün izmiri sardılar malessefki belki şimdi yadırgayan olucak ama öyle daha öncede eski bi telefonumu norml insanlara tamire vermiştim kvk fln değildi 4-5 ay sonra alabilmiştim hiçbişey olmamıştı telefonuma

fotograf ta mi vardi??????
o fotograflarla beraber nasil guvenip telefonu tamire verdin canim ya sapigi var manyagi var niye fotolari baska bir alete kaydetmedin :20:

Benim kuzenimin de başına gelmişti böyle bi olay
Yeni aldıği telefonu bozulunca teyzemden çekinip
teknik servise göndermek yerine rastgele bi yere vermiş
aradan 2 ay geçti telefonu almaya gittiğinde dükkan sahipleri olay çıkarmış
kuzenime hakaret etmişler ama çok yanlış kişiye çatmışlar tabi :1:
hemen tüketici mahkemesine başvurduk
aynı zamanda da polise gittik dükkandaki kamera kayıtları incelendi
hem telefonunun bedelini aldı hem de o kendini bilmez yaratıklar ceza aldı
2 ay hapis cezası aldılar daha önceden de bi sürü olayları varmış zaten
böyle olayların üstüne gitmek lazım
korkuyla besleniyorlar çünkü
hakkınızı arayın mutlaka
ama bi de ilahi adalet var ki o da iç soğutuo
hapisten çıktıktan sonra eniştem bunları bi güzel tenhada kıstırmıştı
kuzenimi nasıl da korkutmuş yaratıklar aynı korkuyu onlar da yaşadı :66:

:53::53::53:4-5 ay tamir için mantıklı bir süremi..3-5 gün bilemedin 1 hafta..

faturasını bulamıyorsan eğer sanırım kutusunda barkod ve seri numaraları yazıo oradan birşeyle yapılabılınır.çünkü kutudaki ve telefondaki seri numaralar aynı şikayet edersen birkaç günde bulunur sinyallerle sende telefonuna kavuşursun.işi hızlandırmak içinde savcılığa gıdebılırsin suç duyurusunda bulunmak için.muhtemelen satmışlardır telefonunu

faturasını bulamıyorsan eğer sanırım kutusunda barkod ve seri numaraları yazıo oradan birşeyle yapılabılınır.çünkü kutudaki ve telefondaki seri numaralar aynı şikayet edersen birkaç günde bulunur sinyallerle sende telefonuna kavuşursun.işi hızlandırmak içinde savcılığa gıdebılırsin suç duyurusunda bulunmak için.muhtemelen satmışlardır telefonunu

Öncelikle geçmiş olsun.
Telefonunuzu bir Abone Merkezi'nden (vodafone, turkcell vb) aldı iseniz
a) telefonun kutusunun üstünde IMEI numarası (ardı ardına birleşik sayılar) yazar
b) telefonunuzun kutusunu attı iseniz faturanızla gene telefonunuzu aldığınız yere gidin, onların sisteminden IMEI numarası gene çıkar.
c) garantili bir telefonu (hele ki sizin dediğiniz gibi telefon çok büyük problem çıkarıyor ise) nedenyetkili servise götürmediniz? bu hepimizin yaptığı çok büyük bir hata.
d) bu da ufak bir bilgi: yetkili servisler bile teslimat faturası verdiğinde orada 30-60-90 gün )servisine göre değişir) içinde alınmayan cihazlardan sorumlu değiliz yazar.

bende telefonumu tamire verdigimde, hafiza kartini içinde unutmustum.. telefonum geri geldiginde ne tamir edilmisti, nede hafiza karti artik içindeydi... sordugumda yoktu ki zaten demislerdi ayy nasil sinir olmustummm :47::47::47:

ben küçük yerlerden kntr bile attrmyorum çünkü yanls noya atıyolar iade de yok.kaldı ki pahalı bi telin tamiri..size bi kağt vermeleri gerekrdi.pesini bırakmayn ve gelişmeleri bzle paylasn lütfen

'ya gidip niye almadın o kadar beklettin orda telefonu', 'öyle yerlere telefon verilir mi?!' v.s yorumlar çok gereksiz arkadaşlar olan olmuş.... :25:
bu konuda bilgim yok dolayısı ile verebileceğim tavsiye de yok :26:
ama gerçekten çok üzüldüm canım :25: umarım alırsın telefonunu ...
gelişmelerden haberdar et lütfen ...

alan kişinin bundan haberi olmadığı için artık geri alamazlar ondan..yani o sahibi şuanda..siz telefonu verirken nasıl imza falan istemezsiniz bıraktığınıza dair bir belge??siz hatalısınız en başta..sizin telefonu ilk aldığınızda bir belgeniz varmı sizde??polise ihbar edin..o zaman çalınmış gözüyede bakılabilir..bulunur telefon ve geri alabilirsiniz belki..o kişiyede parası geri verilir..ama belki..yanie şikayetinizi yapın..gidipte telofoncuyla artık muhatap olmayın..şiddet uyguladığınıda şahidinizle anlatın..bırakmayın yani peşini..altı üstü tel deyip..bugünden giin teli aratın..

Back
X