Tellerim cikti ama mutsuzum

ayy gayet güzel bende yeni tel tedavisine basladım benim dişleri görsen haline sukredersin agzım acık hayatta resim cektiremiyorum

Bence gayet güzel.
3 yıl tel taktırıp çıkardıktan sonra kayma oldu bende.
O daha da kötü emin ol.

İnat ettim bıktım diye devam etmedim tedaviye ama.
Gerçekten o tellerle yediğimin, içtiğimin bir tadı yoktu :(

Bugun tellerim cikti 2.5 yildir takiyorum. Ama hic memnun degilim dislerim kocaman ve cok cirkin geliyor bana. Agzima sigmiyor gibi hissediyorum
Bir de on iki disimden bir tanesi daha geride hafifce. Doktorum bir disin daha kalin oldugu icin oyle duruyor yapabilecegim hicbir sey yok dedi sinirlerim bozuldu ya.
Aslinda en iyi ortodontistlerden bi tanesine gidiyorum ama ne demek bisey yapamam ya
3 yilin sonucu mu bu yani of delircem kizlar
Eki Görüntüle 1817502
Eki Görüntüle 1817503
Bakin sagdaki daha ilerde sanki
Gayet düzgün görünüyor sende diş takıntı olmuş. Bende koca disliyim. Hiçte kötü durmuyor. Diş macunu reklamında bilem oynarsın. Bende 1 senedir diyet yapıyorum. Hala kendimi 42 benden görüyorum aynada. Halbuki magazada38 istiyorum size büyük olur deniliyor hop34 beden giyiyorum oluyor. Takıntı bunlar hep.

Bugun tellerim cikti 2.5 yildir takiyorum. Ama hic memnun degilim dislerim kocaman ve cok cirkin geliyor bana. Agzima sigmiyor gibi hissediyorum
Bir de on iki disimden bir tanesi daha geride hafifce. Doktorum bir disin daha kalin oldugu icin oyle duruyor yapabilecegim hicbir sey yok dedi sinirlerim bozuldu ya.
Aslinda en iyi ortodontistlerden bi tanesine gidiyorum ama ne demek bisey yapamam ya
Eki Görüntüle 1817502
Eki Görüntüle 1817503
Eki Görüntüle 1817502
Eki Görüntüle 1817503
Ön
Eki Görüntüle 1817502
Eki Görüntüle 1817503
dişlerin arasını azıcık kesmiş olsaydı yerleşirdi..yer yok çünkü..kimdi ortodontistin??

Gayet de hos duruyor dislerin, Allah yoklugunu vermesin bence
Ne de guzel gulmussun masallah, birak kafayi takmayi mutlu olmaya bak:nazar:

Ben de uc sene dis teli taktim, cikarttigimda dislerim bana da kocaman geliyordu.
Tel oldugu zaman braketler alani daraltiyor kucuk gosteriyor cunku
Ben de agzimi kapatamiyorum kapattigim halde dislerim hala bi koseden gozukuyor saniyordum :)
Zamanla goz alisiyor simdi oyle bir sey hissetmiyorum
Sonucta tel takmadan once dislerimin boyutu nasilsa suan hala oyle
Tel disi buyutmuyor ki

Ortodontisin yapacahi bir sey yok sanirim. Çünkü benim de ayni bir tanesi. Biraz daha kalin ama ben seviyorum onu farkli durdugu icin. Size de gayet hos durmus rahat olun ;)

Sağdaki köpek dişin daha yukarıda bariz, ben de tel takıyorum bu arada belki o yüzden daha dikkatliyim. Tedavi sürecinde bu durumu neden söylemedin ki?

Valla baktım baktım hiç kötü bi diş yapısı görmedim.Görmüyorum yani bence siz kafanıza bu durumu taktığınız için her ayrıntıyı görüyorsunuz.Bana kalırsa dişleriniz gayet güzel şuanda.

Sen takık olduğun için sana öyle geliyor. Kötü durmuyor normal hatta.

Ya hepinize cook tesekkur ederim ben biraz takintiliyim da, her sey mukemmel olsun istiyorum. İcimi rahatlattiniz sagolun. Dogru buna sukur . Daha kotu olmasinda. Gozlerim alismadigi icin oyle geliyor sanirim :)

Bence gayet güzel.
3 yıl tel taktırıp çıkardıktan sonra kayma oldu bende.
O daha da kötü emin ol.

İnat ettim bıktım diye devam etmedim tedaviye ama.
Gerçekten o tellerle yediğimin, içtiğimin bir tadı yoktu :KK43:
Kaydı mı :(
Plakalarınızı ne kadar kullandınız?

Eki Görüntüle 1817502
Eki Görüntüle 1817503
tel olunca dişler küçük görünür. ve uzun bir aradan sonra telsiz hali hep garip gelir.
dişlerin gayet güzel duruyor. büyüklüğü de normal. ve senin dişlerinin ebatları tellenince büyümez veya küçülmez. telden ne bekliyordun anlamadım. ağzın da dudak yapında minicik olmadığına göre bu ebatlar gene normal.
zamanla baktıkça gözün alışır.
sana tek katıldığım nokta ön dişinin biri önde gibi ama sorun edilecek bir şey değil.
damak açma yapıldı mı sende ? eger yapıldıysa ve damaklıgı az takmış olabilir mnisin ?
razmik beye mi gittin ? ( İstanbul )

tel olunca dişler küçük görünür. ve uzun bir aradan sonra telsiz hali hep garip gelir.
dişlerin gayet güzel duruyor. büyüklüğü de normal. ve senin dişlerinin ebatları tellenince büyümez veya küçülmez. telden ne bekliyordun anlamadım. ağzın da dudak yapında minicik olmadığına göre bu ebatlar gene normal.
zamanla baktıkça gözün alışır.
sana tek katıldığım nokta ön dişinin biri önde gibi ama sorun edilecek bir şey değil.
damak açma yapıldı mı sende ? eger yapıldıysa ve damaklıgı az takmış olabilir mnisin ?
razmik beye mi gittin ? ( İstanbul )
Öyle şey olurmu??3 yıl takılan tel çıktıktan sonra dişlerin inci gibi yerleşmesi gerekir..daha sonra koruyucu aparey takılmazsa bozulmaya başlar..yazık ki bozulacak yer yok belli..damaklığı az takmışsa hekim genişlemeden tedaviye devam etmemeli, büyük görünmesi normal evet ama köpek dişin biri aşağı tam inmemiş bile..

Öyle şey olurmu??3 yıl takılan tel çıktıktan sonra dişlerin inci gibi yerleşmesi gerekir..daha sonra koruyucu aparey takılmazsa bozulmaya başlar..yazık ki bozulacak yer yok belli..damaklığı az takmışsa hekim genişlemeden tedaviye devam etmemeli, büyük görünmesi normal evet ama köpek dişin biri aşağı tam inmemiş bile..
yazdığına sonuna kadar katılıyorıum. ama işin bir de şu kısmı var :
damağı az takmışsa agız içi az genişlemiştir. doktor ne yapsıın buna ? zorla tak tak dese ki diyorlar da çocuklar hep çıkartıyor. böylece doktr.i inci gibi dizilim yapamıyor...doktr. da babasının oglu değil oda kendi kazancına zamanına bakıyor...

yazdığına sonuna kadar katılıyorıum. ama işin bir de şu kısmı var :
damağı az takmışsa agız içi az genişlemiştir. doktor ne yapsıın buna ? zorla tak tak dese ki diyorlar da çocuklar hep çıkartıyor. böylece doktr.i inci gibi dizilim yapamıyor...doktr. da babasının oglu değil oda kendi kazancına zamanına bakıyor...
Haklısın..genişletmeye dikkat edilmediyse ortodontistin adı lekeleniyo,şimdi ben bu ortodontistle çalışmazdım bu dişi gördükten sonra,hikayeyi tam bilmek bi de hekimi dinlemek lazım yargılamadan önce....

Ondeki cikintili duruyor biraz bunun disinda buyuk degiller. O one cikan dis 2.5 senede duzelmediyse yapcak bisi yok demekki takma kafana

Canım bende tellerimi çıkarttığımda diş etlerim o sıkışmadan dolayı ödem yaptığı için bir de tel çıktığı için gözüme çok çirkin görünmüştü. Ama 2 hafta içerisinde yerine oturmaya başlıyor.
Eğer dişlerinin reklamlardaki kadınlar gibi olsun diyorsan lamine yaptırabilirsin. Dişinin renginde dişlerinin üzerine yapıştırılıyor. Ama bence gerek yok. Göze çarpan birşey yok. Ha bu arada dişlerini sabitlediler mi? Yani damakla diş kökü arasına arkada tarafa gizli tel taktılar mı? Yapmadılarsa söyle yapsınlar. Sonra zamanla eski halini almaya başlar dişlerin.

Bende tellerim çıkınca dişlerim çok yayvan görünüyor dedim ve şu an dik ve geride durması için tedaviye devam ediyoruz. İnsan takınca takıyor yani. Gayet güzel canını hiç sıkma.

Tedaviniz tamamen bittimi bundan sonra kendinizin çıkarıp taka bilceniz tel vermedilermi ? Bende tel takmıştım 12 yaşında 2,5sene taktım 2 senede kendim gece cıkarıp takabileceğim bi tel vermışlerdı 1senede onu taktım günlükte şefaf bitane vardı okulda onu takıyordum son düzeltmeleride böylelikle yaptılar en sonda altakı ön 4 dişimin arkasına retainer taktılar dişlerim tekrar kayma yapmasın diye 10senedir hala retainer duruyor

Back
X